Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθυστερεί η πεζοδρόμηση της Ερμού

Σε 14 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα πεζοδρόμησης της οδού Ερμού που προβλέπεται να κοστίσουν 2,5 δισ. δρχ., υποσχέθηκε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, ο οποίος είχε σύσκεψη για το θέμα της αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου, με εκπροσώπους φορέων κοινής ωφέλειας και των εμπόρων.

Ωστόσο, η πεζοδρόμηση προχωρά με βήματα χελώνας, αφού τα έργα που επρόκειτο να ξεκινήσουν το Φλεβάρη άρχισαν μόλις το Μάη. Για το λόγο αυτό οι έμποροι εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι θα αναγκαστούν να δουλέψουν τα μαγαζιά τους την περίοδο των εκπτώσεων εν μέσω εργοταξίων, με αποτέλεσμα να πέσει ο τζίρος τους. Επίσης, φοβούνται ότι θα μεγαλώσει υπέρμετρα η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους που συνδέονται με την οδό Ερμού.

Να σημειώσουμε ότι η πεζοδρόμηση της οδού Ερμού αποτελεί μέρος των έργων αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου που έχει συνολικό προϋπολογισμό 6 δισ. δρχ.

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την οριοθέτηση του Εμπορικού Τριγώνου με την τοποθέτηση βυθιζόμενων ηλεκτρονικών μπαρών, οι οποίες θα εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό δακτύλιο, στον οποίο δεν αποκλείεται να επιτρέπεται η είσοδος των οχημάτων μόνο με ειδικές κάρτες. Για το λόγο αυτό επιλέχτηκε τελικά οι μπάρες να είναι βυθιζόμενες.