Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10784

ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Πάρτε στα χέρια σας την επιτυχία της απεργίας!

Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με κάλεσμά του - ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στην Εκπαίδευση και στην Υγεία, μπροστά και στην απεργία στις 7 Οκτώβρη. Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα: Ομόνοια στις 11 π.μ. (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση).


ΣΕΛ.  16  -  17

ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ «ΓΥΨΟ» ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ και την αντιμονοπωλιακή δράση

Χρέος της ελληνικής αντιπροσωπείας να καταψηφίσει αυτό το κατάπτυστο ψήφισμα, το οποίο δεν πρέπει και δε θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των λαών

Το ψήφισμα που προωθείται για έγκριση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη συνεδρίαση της Τρίτης 5 του Οκτώβρη, για την καταπολέμηση του «εξτρεμισμού» σηματοδοτεί μια νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στους λαούς, πέντε χρόνια μετά τη διακίνηση του αντικομμουνιστικού μνημονίου και μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Χαρακτηρίζει εξτρεμισμό τους αγώνες των εργαζομένων που αμφισβητούν το καθεστώς της εξουσίας των μονοπωλίων και αγωνίζονται για την ανατροπή τους. Διαμορφώνει πλαίσιο για την κλιμάκωση των μέτρων σε βάρος των κομμάτων της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, που αγωνίζονται για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που προτείνει είναι: Ο αποκλεισμός τους από τη συμμετοχή στις εκλογές, η απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης προς αυτά, φθάνοντας ακόμα και στην απαγόρευση λειτουργίας τους.


ΣΕΛ.  6

ΝΙΚΑΙΑ
Οργανωμένο σχέδιο ενάντια στον κομμουνιστή δήμαρχο

Μ' ένα οργανωμένο σχέδιο το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χτες να δημιουργήσει «κατάσταση» σε βάρος της δημοτικής αρχής Νίκαιας και του κομμουνιστή δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου. Με λαϊκή κινητοποίηση αποτράπηκε προσπάθεια να κατασχεθεί περιουσία του δήμου. Η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων με απόφαση της δημοτικής αρχής, παρά και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, έχει γίνει καρφί στα μάτια της κυβέρνησης (φωτ.: Εργαζόμενοι της Νίκαιας υπερασπίζονται το δήμαρχό τους).


ΣΕΛ.  10

Αδίστακτοι, επικίνδυνοι

Στα όρια της απειλής έφτασε χθες η επίθεση εναντίον του ΚΚΕ στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομικών με αφορμή την αρνητική στάση του Κόμματος στην επικίνδυνη τροπολογία για κλιμάκωση της καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων. Δε φτάνει που η κυβέρνηση μειώνει δραστικά μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ετοιμάζοντας νέες περικοπές και στο Δημόσιο, μειώνει συντάξεις, συνεχίζει τη φοροληστεία του λαού, φοροαπαλλάσσει το κεφάλαιο, τσακίζει τους μικρομεσαίους με την περαίωση, ενώ δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν το ασφαλιστικό τους ταμείο για να έχουν παροχές υπηρεσιών υγείας, απελευθερώνει κλειστά επαγγέλματα τσακίζοντας μικρομεσαίους σε όφελος των μονοπωλίων, υποκινώντας λαϊκές κινητοποιήσεις, απειλεί το ΚΚΕ γιατί υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα. Η απειλή δεν εκφράστηκε λόγω των κινητοποιήσεων των φορτηγατζήδων, αλλά από το φόβο της ανάπτυξης ταξικών εργατικών αγώνων εξαιτίας της συνεχούς έντασης των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων. Προβοκάρει επίσης το ΚΚΕ ότι υποκινεί με τη ΝΔ την κινητοποίηση, όταν η ΝΔ καλεί σε τερματισμό της, ενισχύοντας τη θέση της κυβέρνησης. Προβοκατόρικοι συνειρμοί, περί σύμπλευσης ΝΔ-ΚΚΕ. Είναι αδίστακτοι, επικίνδυνοι για το λαό. Ας δώσει ο λαός σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ απάντηση με ενιαίους αντιμονοπωλιακούς αγώνες, εγκαταλείποντάς τους. Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ, αποφασιστική ενίσχυσή του στις εκλογές, υπερψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση».



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα το πρώτο «κλείσιμο»

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

ΣΕΛ.  16  -  17
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος

ΣΕΛ.  24
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πάνω από 200 φοιτητές διώχνουν από τις Εστίες

Πάνω από 200 φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου πετιούνται έξω από τα δωμάτιά τους από την Εστία και τα ξενοδοχεία που διέμεναν, μετά την απόφαση της διοίκησης του ιδρύματος να βάλει όρια και φραγμούς στο δικαίωμα των φοιτητών σε δωρεάν στέγαση. Οι φοιτητές ειδοποιήθηκαν, μέχρι το μεσημέρι, σήμερα, να παραδώσουν τα κλειδιά των δωματίων τους!


ΣΕΛ.  21
ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κι άλλο τσεκούρωμα στους μισθούς

ΣΕΛ.  16  -  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ