Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11497

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Αύριο τα συλλαλητήρια για τη Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας
  • ΑΘΗΝΑ, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης και σε άλλες πολλές πόλεις της χώρας

ΣΕΛ.  8   -   9

ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο

ΚΚΕ: Η συμφωνία συγκυβέρνησης - τρόικας στο μνημόνιο 3 προβλέπει αυτό που απαιτούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι: Συνδέει τον κατώτατο μισθό με την ανταγωνιστικότητα και την ανεργία. Αυτό σημαίνει μόνιμο σφαγείο για όλους τους μισθούς και ειδικά για τους νέους. Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει ότι ο στόχος κυβέρνησης - τρόικας είναι οι επίορκοι. Ο στόχος τους είναι να μην υπάρχει πουθενά σταθερή εργασία

Η διάταξη για το μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού από την κυβέρνηση, σε όφελος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, είναι ήδη έτοιμη και παρουσιάστηκε χτες από τον υπουργό Εργασίας στη συνάντηση με την τρόικα. Ταυτόχρονα στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα συζητήθηκε το θέμα των απολύσεων, της μείωσης μισθών και της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και η πληρωμή των «κόκκινων» δανείων των λαϊκών νοικοκυριών στις τράπεζες - αυτές θέλουν να εξασφαλίσουν, την ώρα που αδυνατούν να τα αποπληρώσουν λόγω της ληστρικής πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας. Ενώ στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης συζητήθηκαν μέτρα ενίσχυσης των επενδύσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
«Το σχέδιο "Αθηνά" να απορριφθεί»

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», θεωρώντας πως οι όποιες τροποποιήσεις δεν αλλάζουν την ουσία του σχεδίου. Χτες, έγιναν κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα και Κοζάνη, ενώ σήμερα προγραμματίζεται συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  16  -  17

Να τους στείλει ο λαός στην κόπρο της Ιστορίας

Ξεχείλισε για άλλη μια φορά η σαπίλα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με τη ρατσιστική χολή της και τη συστημική της βία να επιδεικνύονται ξανά εναντίον μεταναστών βιοπαλαιστών αλλά και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Οπως και οι πρόγονοί τους χιτλερικοί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι χρυσαυγίτες απειλούν ανθρώπους ότι θα τους γδάρουν το δέρμα, θα τους κάψουν σε φούρνους, θα τους βγάλουν τα δόντια, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ από την προεκλογική περίοδο. Η εγκληματική δράση είναι η μία όψη της ναζιστικής οργάνωσης. Η άλλη είναι οι υπηρεσίες τους στην άρχουσα τάξη, ο χυδαίος αντικομμουνισμός και η οργάνωση ταγμάτων εφόδου εναντίον του λαϊκού κινήματος. Ο λαός πρέπει να τη στείλει μαζί με το σύστημα που τη χρειάζεται στην κόπρο της Ιστορίας.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Σήμερα διαδηλώνουν

ΣΕΛ.  13
ΤΥΠΟΣ - ΧΑΡΤΙ
Πολυεθνικές απαιτούν μείωση μισθών 60%

ΣΕΛ.  14
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ»
«Μαθητεία» στην τζάμπα εργασία

ΣΕΛ.  32
ΚΚΕ - ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Κοινή ανακοίνωση για τις ελληνοτουρκικές συμφωνίες

ΣΕΛ.  7
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σε αναβρασμό για τη διακοπή μεταφοράς μαθητών

ΣΕΛ.  18
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Κινητοποίηση σήμερα στα κεντρικά της «Euromedica»

ΣΕΛ.  15
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Απειλούν με αποσύρσεις φαρμάκων

ΣΕΛ.  15
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Θρήνος για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες

Μηνύματα συμπαράστασης στο λαό της Βενεζουέλας από όλο τον κόσμο. Συλλυπητήρια μηνύματα από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Επίσης, μηνύματα από το ΠΑΜΕ, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, την ΕΕΔΔΑ.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ