Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7900

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζεται ο ΝΑΤΟικός ραδιενεργός πόλεμος

Avaton

Μεγάλωσαν τα ερωτηματικά και οι ανησυχίες του ελληνικού λαού μετά και τις... διευκρινίσεις που έδωσαν χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υφυπουργός Αμυνας, ενώ νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα από την πυρηνική βάση του Αραξου.

Μ' ένα ογκώδες συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία στην έδρα της «Επιτροπής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων», οι Θεσσαλονικείς διαδήλωσαν χτες ενάντια στον συνεχιζόμενο με άλλα μέσα ΝΑΤΟικό ραδιενεργό πόλεμο


ΣΕΛ.  10   -   13

ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Νέες ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ στο λαό

Σφυροκόπημα στη Βουλή από το ΚΚΕ - Κινητοποίηση στην Αθήνα

Η κυρίαρχη τάξη στη χώρα μας πριν από όλα έχει συμφέρον από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ανεξάρτητα αν «τη ρίχνουν», ανεξάρτητα αν δεν έχει τη δύναμη να ανταγωνιστεί με ίδιους όρους, κατανοεί ότι είναι χίλιες φορές καλύτερα για την ίδια και τα συμφέροντά της να δρα μέσα σε μία Ευρωπαϊκή Ενωση του μεγάλου κεφαλαίου, από το να βρεθεί μόνη της και αντιμέτωπη με τον ελληνικό λαό, αλλά και τους άλλους λαούς της Ευρώπης, επίσης σε αντίστοιχη αντεπίθεση.

Η άρχουσα τάξη της χώρας και το πολιτικό της προσωπικό προφανώς καλά κάνει και θέλει την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη συνταγματική της κατοχύρωση με το άρθρο 28. Καλά θα κάνει όμως και ο ελληνικός λαός, αν σήμερα δεν έχει πλήρως πειστεί αλλά προβληματίζεται, τουλάχιστον να καταλάβει τι χειροπέδη του περνάνε από τη Βουλή, ώστε να βρει τον τρόπο να μη τη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του και να μπορέσει να τη σπάσει πραγματικά στην πορεία.

Αυτός ο λόγος του ΚΚΕ ακούστηκε δυνατά χτες στη Βουλή, σημαίνοντας πατριωτικό, αντιιμπεριαλιστικό, προσκλητήριο. Παράλληλα ο λαός και η νεολαία βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο άρθρο 28 στους δρόμους της Αθήνας.


ΣΕΛ.  6  -  7

Στο «Ριζοσπάστη» αυτής της Κυριακής

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ξεσηκώνονται οι αγρότες

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τα επιτελεία της ΕΕ έστειλαν χτες χιλιάδες αγρότες του θεσσαλικού κάμπου με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους και τα συλλαλητήρια που έγιναν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, αλλά και οι αγροτοκτηνοτρόφοι από το Κιλκίς. Τη σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων παίρνουν οι ελαιοπαραγωγοί, με κινητοποιήσεις που θα γίνουν σήμερα στην Κέρκυρα, αύριο στη Λευκάδα και μεθαύριο στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας


ΣΕΛ.  17   -   19

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Σχέδιο» εισβολής του κεφαλαίου


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
«Αναβάθμιση» σε βάρος των φτωχών

ΣΕΛ.  33
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Πλήγμα σε νησιώτες και ναυτεργάτες

ΣΕΛ.  25
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
«Παιγνίδι» για λίγους και συγκεκριμένους

ΣΕΛ.  28

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ