Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Μάρτη 2006 - αριθ. φύλλου: 9420

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ
Αφετηρία νέας δράσης για τα δικαιώματα της γυναίκας
  • Μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ
  • Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας
  • Εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, απόψε, στις 7.30 στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
  • Πρωτοβουλίες και πολύμορφες εκδηλώσεις από Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, ταξικά συνδικάτα και άλλους φορείς

ΣΕΛ.  8   -   10

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ αντιλαϊκών μέτρων

Ανακοίνωση - προειδοποίηση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του απευθύνεται στην εργατική τάξη, τις γυναίκες, τους νέους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου και τους καλεί να οργανώσουν την ενιαία πάλη τους, για να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων που είναι έτοιμη να εξαπολύσει η κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο και την ΕΕ.

Το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή προειδοποιεί το λαό ότι:

  • Ερχεται νέα αντιασφαλιστική καταιγίδα με στόχο να γκρεμίσει ό,τι απέμεινε όρθιο από τα μέτρα της ΝΔ το 1993 και του ΠΑΣΟΚ το 2003.
  • Ερχεται νέα επίθεση στο δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας για μόρφωση. Παραδίδουν ολοκληρωτικά τον έλεγχο και τη λειτουργία της στο κεφάλαιο.
  • Ερχεται συνέχιση και ένταση των μέτρων κατά του λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών δικαιωμάτων, των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η ΝΔ αποδείχτηκε άξιος συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Τώρα χρειάζεται αποδυνάμωση των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» με ισχυρό ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για ριζικές αλλαγές, για λαϊκή εξουσία και οικονομία.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι στη μάχη για την απεργία της 15ης Μάρτη

Με όλες του τις δυνάμεις ρίχνεται το ΠΑΜΕ στη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, στις 15 Μάρτη, για την επιτυχία της μεγάλης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και των ανάλογων απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα, προβάλλοντας και εκλαϊκεύοντας το αγωνιστικό πλαίσιο των διεκδικήσεων και ενισχύοντας τον ταξικό προσανατολισμό και τη συσπείρωση των εργαζομένων. Αυτό ήταν το μήνυμα - αποτέλεσμα της χτεσινής συνδικαλιστικής σύσκεψης του ΠΑΜΕ, που έγινε στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων της Αθήνας.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Βασικό κριτήριο ψήφου

Το ποιοι ωφελούνται και ποιοι βλάπτονται από τις αντιδραστικές αλλαγές των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων στην Υγεία αποτελεί κριτήριο ψήφου της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης του Οκτώβρη


ΣΕΛ.  14   -   15
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πανσυνταξιουχική κινητοποίηση αύριο

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10 πμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης οργανώνουν αύριο οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και Δημοσίου


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ