Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9624

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Συνεχίζουμε τον αγώνα αξιοποιώντας όλες τις μορφές δράσης

Αξιοποιούμε όλα τα όπλα μας, όλες τις μορφές πάλης, δηλώνουν μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές οι οποίοι ορίζουν νέα αγωνιστικά ραντεβού στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 του Νοέμβρη, μαζί με εκπαιδευτικούς κι εργαζόμενους, και στις κινητοποιήσεις - εκδηλώσεις για το γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.


ΣΕΛ.  15

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ κατάργησης του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας

Συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες η έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εργασίας της ΕΕ υπό τη φινλανδική προεδρία

Με στόχο την πάση θυσία προώθηση της οδηγίας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας (2003/88/ΕΚ) και τον συμβιβασμό των αντιθέσεων ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ, συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες η έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εργασίας της ΕΕ υπό τη φιλανδική προεδρία.

Μέλημά τους η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» (διάβαζε κερδοφορίας) του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, μέσα από το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Και τα 25 κράτη - μέλη έχουν ήδη συμφωνήσει στην αναγκαιότητα να εφαρμοστεί ο αντιδραστικός πυρήνας της οδηγίας. Οι «διαφωνίες» τους εντοπίζονται μόνο σε ζητήματα μεθόδευσης των νέων ανατροπών.

Μοναδικό θέμα συζήτησης αποτελεί η οδηγία με την οποία το ευρωενωσιακό κεφάλαιο μεθοδεύει:

1. Πλήρη κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας.

2. Καθιέρωση εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 65 ωρών.

3. Διάκριση του χρόνου της εφημερίας σε «ενεργό» και «ανενεργό» (και άρα απλήρωτη) περίοδο.

4. Παραπέρα χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


ΣΕΛ.  7

ΜΕΓΑΛΗ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το κομμουνιστικό κίνημα

Ογδόντα εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση, όταν οι εργάτες και αγρότες της Ρωσίας, με καθοδηγητή και οργανωτή το Κόμμα των Μπολσεβίκων, κατάφεραν να πάρουν την εξουσία, να οικοδομήσουν το δικό τους κράτος και να ανοίξουν το δρόμο στην εμφάνιση του σοσιαλιστικού συστήματος στον 20ό αιώνα. Ογδόντα εννιά χρόνια μετά και παρά τις δραματικές ανατροπές και τα προσωρινά πισωγυρίσματα, η Επανάσταση του Οχτώβρη συνεχίζει να εμπνέει τους εργάτες όλου του κόσμου, καθώς απέδειξε, οριστικά και τελεσίδικα, ότι ο σοσιαλισμός, ο καινούριος κόσμος, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν είναι ουτοπία, αλλά η μόνη ρεαλιστική διέξοδος από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.


ΣΕΛ.  3,    5


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Με οργή ξανά στους δρόμους

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά αύριο οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και την Καβάλα.


ΣΕΛ.  9
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανοίγει πόρτα για την κατάργηση του Ασύλου

Να μην υποκύψουν στην τρομοκράτηση, καλεί τους φοιτητές η ΠΚΣ, ξεκαθαρίζοντας πως ο λαός, η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα μπορούν να περιφρουρήσουν το Ασυλο και τις κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  14
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εκτη μέρα αιματοκυλίσματος

Για έκτη μέρα συνεχίζονταν χτες οι αιματηρές ισραηλινές επιχειρήσεις στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενώ 52 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 250 τραυματιστεί, στην πλειοψηφία τους πολίτες.


ΣΕΛ.  17
ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ
Σέρνουν σε δίκη τον δήμαρχο της Νίκαιας

Σε δίκη σέρνουν και πάλι σήμερα τον δήμαρχο Νίκαιας, Στέλιο Μπενετάτο, γιατί απενεργοποίησε κάμερες παρακολούθησης των πολιτών στα όρια του δήμου.


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ