Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 20 Μάρτη 2000 - αριθ. φύλλου: 7623

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κεφαλονιά, το νησί των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων, αλλά και των πολλών κοινωνικών προβλημάτων.


ΣΕΛ.  6   -   7
22 - 23 - 24 Μάρτη
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, στις 22, 23 και 24 Μάρτη, με την αφορμή του ενός χρόνου, από την έναρξη του βάρβαρου και εγκληματικού ΝΑΤΟικού πολέμου ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη, 23 Μάρτη, καλεί το λαό της Αθήνας η «Συντονιστική Επιτροπή Κατά του Πολέμου»


ΣΕΛ.  17

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Φωνή ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ καταδίκης

Η Ελλάδα της αντίστασης στον πόλεμο και στους ιμπεριαλιστές έδωσε και πάλι το Σαββατοκύριακο λαμπρά μαθήματα πατριωτισμού και πραγματικού διεθνισμού, τις ίδιες ακριβώς ώρες, που η κυβέρνηση Σημίτη παραχωρούσε και πάλι το έδαφος της χώρας, για να περάσουν οι μακελάρηδες των Βαλκανίων και ο Α. Τσοχατζόπουλος συνηγορούσε για τον... ειρηνευτικό τους ρόλο, κάνοντας το μαύρο άσπρο.

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η πρώτη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στην κεντρική πύλη του λιμανιού και τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε μια ολονύκτια προσπάθεια κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου για να εκφραστεί έμπρακτα η αντίθεση στη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων προς το βορρά. Και χτες το μεσημέρι οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με νέες διαδηλώσεις στο Λιτόχωρο και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  18   -   20

Το κάλεσμα της επιτροπής φορέων ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό βρήκε απήχηση στο φιλειρηνικό, δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης, που κύλησε σαν αντιπολεμικός χείμαρρος στους δρόμους. Εδειξε, για άλλη μια φορά, δυναμικά και αποφασιστικά ότι μπορεί η κυβέρνηση να υπέγραψε τις συμφωνίες και τα σύμφωνα της ντροπής με τους ΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για το ματοκύλισμα των Βαλκανίων, όμως οι δημοκράτες, οι πατριώτες αυτού του τόπου εξακολουθούν να ορθώνουν ανάστημα αντίστασης και πάλης μπροστά σ' αυτούς που επιβουλεύονται την ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία της χώρας.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Θυσία στο βωμό της ιδιωτικοποίησης

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματός του, για την κοινωνική ασφάλιση, με τις πολιτικές και πρακτικές ιδιωτικοποίησης των ασφαλιστικών οργανισμών από τους εκπροσώπους του δικομματισμού, που πάνε χέρι χέρι με την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων



ΛΕΣΒΟΣ
Σε πορεία μαρασμού

Μπορεί τα προεκλογικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ, να ισχυρίζονται, πως «η περιφέρεια βρίσκεται στο κέντρο των αποφάσεων», η Λέσβος, η Λήμνος και ο Αϊ - Στράτης, όμως, τα όμορφα αυτά νησιά του Αιγαίου, διανύουν μια από τις χειρότερες περιόδους τους.


ΣΕΛ.  24   -   25
«Ηλεκτροπληξία» των σεισμοπαθών!

Ανεργοι και πολύτεκνοι σεισμόπληκτοι που μένουν σε κοντέινερ καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος από 100.000 -150.000 δραχμές, γιατί η ΔΕΗ δεν είναι φιλανθρωπικό Ιδρυμα... Εμπρακτη αλληλεγγύη του Συνδικάτου Οικοδόμων προς τους πληγέντες συναδέλφους τους.


ΣΕΛ.  29

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ