Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11528

Εκλέχτηκε το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  3
ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αποφασιστικά με την Πανσπουδαστική ΚΣ

ΣΕΛ.  32

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ εργατών - αυτοαπασχολούμενων - φτωχών αγροτών

Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς να μπουν μέσα στους τόπους δουλειάς. Να περάσουν τις πύλες των εργοστασίων, να γίνουν μάθημα σε κάθε σχολείο και σχολή. Οχι άλλες θυσίες για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων

Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά! Παλεύουμε για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Κανένας νέος εργάτης να μη δουλεύει για ψίχουλα, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής κάνοντας πρακτική εξάσκηση να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας. Να δυναμώσει το πλέγμα προστασίας της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, της εργαζόμενης γυναίκας. Σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους. Δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες. Υπερασπιζόμαστε τα ταξικά μας αδέλφια, τους μετανάστες, ενάντια στο ρατσισμό και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου.


ΣΕΛ.  13

ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Δε γύρισε προπέλα

ΣΕΛ.  14   -   15

Βαθαίνει η κρίση

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει διεθνώς με την Ευρωζώνη στη χειρότερη θέση, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που σημειώνει ότι «βραχυπρόθεσμα, οι κίνδυνοι προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, κυρίως από τις εξελίξεις στην Κύπρο και την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία». Υπολογίζει δε ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα φτάσει το 3,3%, αντί για 3,5% που είχε προβλέψει τον Γενάρη. Ολ' αυτά σημαίνουν ανελέητο πόλεμο κατά της εργατικής τάξης και των λαών όλων των καπιταλιστικών κρατών σε συνδυασμό με όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Επιβεβαιώνει την οξύτητα των αντιθέσεων στην Ευρωζώνη και τον «ευρωσκεπτικισμό», τις κόντρες ανάμεσα σε διαφορετικά τμήματα του κεφαλαίου στα κράτη - μέλη και τις φυγόκεντρες τάσεις, αλλά προπαντός επιβεβαιώνει ότι οι λαοί δεν μπορούν να προσδοκούν καλύτερες μέρες, αν δεν αντιπαλέψουν σε κάθε χώρα την πολιτική που τους εξαθλιώνει σε ρότα αποδέσμευσης από την ΕΕ, ανατροπής αυτής της πολιτικής της εξουσίας που την εφαρμόζει, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.



ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μήνυμα προς την ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας

ΣΕΛ.  23
ΙΡΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Φονικός σεισμός

ΣΕΛ.  22
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα

ΣΕΛ.  18
ΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΑΠ και η εκτροπή του Αχελώου

ΣΕΛ.  20
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συγκέντρωση σήμερα στην Ομόνοια

ΣΕΛ.  17
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 19 Απρίλη

ΣΕΛ.  17
ΕΥΡΩΚΟΜΜΑΤΑ
Πιο αντιδραστικός ο νέος κανονισμός

ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΣΤΟΝΗ
ΚΚΕ: Να αποκαλυφθούν οι ένοχοι

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη που οδήγησαν στο θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και τονίζει την ανάγκη να αποκαλυφθούν ποιοι κρύβονται πίσω απ' αυτές τις επιθέσεις.


ΣΕΛ.  22

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ