Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9502

Γενικός ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για να μπει φρένο...

Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι δίπλα στον φοιτητικό - σπουδαστικό αγώνα, να αναπτυχθεί ο γενικός πολιτικός αγώνας της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Να μπει φρένο στην κυβέρνηση και στην υποκρισία του ΠΑΣΟΚ. Να μην έρθει το νομοσχέδιο. Το λαϊκό κίνημα να διεκδικήσει βαθιές αλλαγές στην Παιδεία...

Ούτε βήμα πίσω! Φοιτητές, σπουδαστές, καθηγητές, εργαζόμενοι προχωρούν μπροστά, απαιτούν την Παιδεία που ταιριάζει στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Διαδήλωσαν και χτες μαζικά, με ζωντάνια, με παλμό, σε όλη την Ελλάδα.

Ξεκαθάρισαν ότι δεν παζαρεύουν πόσα δικαιώματα θα χάσουν, πόσα περισσότερα θα χρειαστεί να πληρώνουν.

Δήλωσαν: Καμιά συμμετοχή στην απάτη του διαλόγου.

Απαίτησαν: Να μην κατατεθεί ο νόμος - πλαίσιο, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16, να πάρει πίσω η κυβέρνηση όλους τους αντιδραστικούς νόμους.

«Γενικός πολιτικός αγώνας. Αυτό χρειάζεται τώρα. Αυτό μπορεί να βάλει φρένο στην κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να βάλει φρένο στην υποκρισία του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε κατά τη διάρκεια του χτεσινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Φοιτητές κι εργάτες συνεχίζουν αποφασιστικά. Με εκατοντάδες γενικές συνελεύσεις, με νέο συλλαλητήριο στις 22 Ιούνη, με προσανατολισμό εκείνη η μέρα να είναι και απεργιακή.


ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πολύμορφη και μαζική δράση σε όλη τη χώρα

Πολύμορφη, μαζική και γεμάτη παλμό ήταν η απάντηση που έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Στις δεκάδες συγκεντρώσεις και άλλες κινητοποιήσεις, η πάλη για την Κοινωνική Ασφάλιση δέθηκε με τον αγώνα για την Παιδεία. Στην Αθήνα, η πορεία πέρασε από το υπουργείο Εργασίας για να καταλήξει στο υπουργείο Παιδείας, ενώ νωρίτερα εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες απέκλεισαν τα γραφεία του ΣΕΒ (φωτ.)


ΣΕΛ.  12   -   13


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ
Νέα βήματα ενίσχυσης

Ενισχύεται παραπέρα η Οργάνωση της Συνεργασίας της Σαγκάης, καθώς υπογράφτηκαν χτες νέες συμφωνίες στην ετήσια Συνάντηση Κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της


ΣΕΛ.  9
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Σταθερό μέτωπο κατά των λαών

Οι όποιες αντιθέσεις για το «ευρωσύνταγμα» και τη διεύρυνση προς την Τουρκία δεν ανακόπτουν την ενιαία επίθεση της ευρωένωσης του κεφαλαίου κατά των λαών


ΣΕΛ.  3
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις

Στη Γεωπονική Σχολή, με τη διήμερη προφεστιβαλική εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, ανοίγει σήμερα η αυλαία του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»


ΣΕΛ.  8
«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ»
Επιτάχυνση ρυθμών αξιώνει η ΕΕ

Μήνυμα για την επιτάχυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο της «στρατηγικής της Λισαβόνας», έδωσαν χτες αξιωματούχοι της ΕΕ στην κυβέρνηση της ΝΔ.


ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ