Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9504

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Πολιτική στήριξης όσων στερούνται το μεροκάματο

Η πρόταση νόμου, που κατέθεσε το ΚΚΕ την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, αποτελεί μια σημαντική πολιτική παρέμβαση για τη στήριξη όλων εκείνων που τους στερούν το μεροκάματο οι επιχειρηματίες, τους οποίους υπηρετεί πιστά η εντεινόμενη αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΠΑΙΔΕΙΑ των σύγχρονων αναγκών τους

Νέο βήμα συντονισμού της πάλης, για να μπει φραγμός στην κυβέρνηση και την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ. Να μην κατατεθεί ο νόμος - πλαίσιο. Καμιά συμμετοχή στην απάτη του «διαλόγου»

Οι κινητοποιήσεις στην ανώτατη εκπαίδευση συνεχίζονται, κόντρα στον κυβερνητικό ελιγμό περί «διαλόγου». Εργαζόμενοι, φοιτητές και σπουδαστές προσανατολίζονται σε νέα συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη, 22 Ιούνη. Κοινή απαίτηση είναι να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Να μην περάσει η εισβολή του κεφαλαίου στην ανώτατη εκπαίδευση. Βεβαίως, το λαϊκό κίνημα πρέπει να διεκδικήσει βαθιές αλλαγές στην Παιδεία. Χρειάζεται να αναπτυχθεί γενικός πολιτικός αγώνας της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού για αποκλειστικά δημόσια λαϊκή εκπαίδευση, αλλά και σε όλα τα επιμέρους μεγάλα προβλήματα, που αφορούν στο περιεχόμενο των σπουδών, διδακτικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, βοήθεια στη λαϊκή οικογένεια για να μπορεί να σπουδάσει το παιδί της, συνθήκες να σπουδάζουν οι φοιτητές χωρίς να υποχρεώνονται να δουλεύουν. Για πτυχία με αξία, για δουλιά με δικαιώματα.


ΣΕΛ.  6   -   8,    10

Eurokinissi

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Αυξήσεις - φωτιά στις τσέπες των ανθρώπων του μόχθου

Οι μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων της ακτοπλοΐας «βάζουν φωτιά» στις τσέπες του επιβατικού κοινού και μετατρέπουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα σε «κρουαζιέρα» πολυτελείας. Οι αυξήσεις αυτές θα επιφέρουν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε βάρος των συνθηκών διαβίωσης των νησιωτών αφού η ακρίβεια στα νησιά θα εκτιναχτεί στα ύψη δίνοντας σφοδρό χτύπημα στο ήδη πενιχρό εισόδημα των κατοίκων τους, ενώ μετατρέπουν την προσδοκία συνολικά της εργατικής λαϊκής οικογένειας για διακοπές σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου σε «όνειρο θερινής νυκτός».


ΣΕΛ.  12  -  13

Προσφορά
  • Οι σύντροφοι Α. Ν. και Ζ. Ν. προσφέρουν στη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, ως δεύτερη δόση, 3.000 ευρώ.

Η σύμπλευση

Αδιατάρακτη παρέμεινε η κοινή πορεία και σύμπλευσή τους. Στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αναφερόμαστε, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Η εξυπηρέτηση της αντιπολιτευτικής υποκρισίας του ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη, και της κυβερνητικής πολιτικής, από τη δεύτερη, δεν έφερε την παραμικρή σκιά στη συνεργασία τους. Η συναπόφασή τους, για τρίωρη παναττική στάση εργασίας, ικανοποιεί τις επιδιώξεις αμφοτέρων. Ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και θέλει να «εκτονώσει» την αυξανόμενη συνεχώς λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, αντί της ουσιαστικής κλιμάκωσης και συντονισμού των αγώνων εργατών και φοιτητών, ενάντια στην εντεινόμενη κυβερνητική επίθεση στο χώρο της Παιδείας. Και, βέβαια, παραμένουν πιστοί οπαδοί του «διαλόγου»...



ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Πίστη στα συμφέροντα του κεφαλαίου

Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση λειτούργησαν ενάντια στα συμφέροντα των λαών για να υπηρετήσουν εκείνα της ολιγαρχίας, ενώ ταυτόχρονα αναδείχτηκαν οι εσωτερικές αντιθέσεις του συστήματος.


ΣΕΛ.  11
15ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στα χνάρια των ανταρτών στο Γράμμο

Φέτος, 60 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι ΚΝίτες οργανώνουν το Αντιιμπεριαλιστικό τους Διήμερο στις 1-2 Ιούλη στα χνάρια των ανταρτών στο Γράμμο.


ΣΕΛ.  16  -  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ