Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10153

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Υπεύθυνοι όσοι εμπορευματοποίησαν τον αθλητισμό

Προκαλούν όσοι παριστάνουν τους ανίδεους, όπως η κυβέρνηση της ΝΔ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι κορυφαίοι διοικητικοί παράγοντες.


ΣΕΛ.  23
ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ενιαία απάντηση από την εργατική τάξη

Η εργατική τάξη πρέπει να αντιπαλέψει ενιαία την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, που στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  17

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ στους εφοπλιστές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Με αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιδοτήσεις ύψους 226.822.254,98 ευρώ (!) κατέληξαν στις τσέπες των εφοπλιστών την εννιαετία 2000 - 2008

Η έντονη δυσοσμία που αναδύεται από το χώρο της ελληνικής ναυτιλίας προέρχεται από τα τεράστια κέρδη που αποκομίζει το εφοπλιστικό κεφάλαιο από την εκμετάλλευση των επιβατών και των ναυτεργατών. Η στήριξη των εφοπλιστών από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι σκανδαλώδης. Το ίδιο φανερή είναι και η διαπλοκή του εφοπλιστικού κεφαλαίου με την κυβέρνηση και το δικομματισμό. Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», με αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιδοτήσεις ύψους 226.822.254,98 ευρώ (!) κατέληξαν στις τσέπες των εφοπλιστών την εννιαετία 2000 - 2008, προκειμένου να δρομολογούν τα σαπάκια τους στις λεγόμενες «άγονες γραμμές» και στα πορθμεία. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν εκρηκτική άνοδο των επιδοτήσεων μετά την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών το 2003. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι το πραγματικό σκάνδαλο και στο χώρο της ακτοπλοΐας είναι η φιλοεφοπλιστική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η στήριξη αυτής της στρατηγικής από τις άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Ζωντάνεψαν οι μνήμες...

«Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας». Με αυτή τη γεμάτη αποφασιστικότητα υπόσχεση να ξεχειλίζει στα χείλη των συναγωνιστών, των συγγενών, των γειτόνων, των κατοίκων της αιματοβαμμένης Κοκκινιάς, ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή το απόγευμα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας και η ΠΕΑΕΑ, το παράρτημα Κοκκινιάς-ΔΣΕ, για τους εκτελεσμένους πατριώτες από τους ναζί κατακτητές, στις 17 Αυγούστου 1944.


ΣΕΛ.  11


ΗΠΑ - NATO - ΡΩΣΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ
Βαθαίνει το ενδοϊμπεριαλιστικό ρήγμα...

ΣΕΛ.  3
ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ
Κίνδυνοι για όλους τους λαούς

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Οχι στο νομοσχέδιο της βαρβαρότητας

ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ