Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10100

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Την Πέμπτη 19 Ιούνη με το ΠΑΜΕ κατά της ακρίβειας και για τις συμβάσεις

Αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων ξεδιπλώνουν οι ταξικές δυνάμεις, προχωρώντας, παράλληλα, σε συγκεντρώσεις που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, την Πέμπτη 19 Ιούνη, σε πολλές πόλεις της χώρας. Η κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας έχει οριστεί, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  6  -  7

Απαιτούμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ κατά της Ευρωσυνθήκης και της Ευρωένωσης
  • Αλέκα Παπαρήγα: Είμαστε αισιόδοξοι, δικαιώνεται το ΚΚΕ για το θάρρος του να πάει κόντρα στο ρεύμα
  • Ολοι την Τρίτη στην πλατεία Ομόνοιας, στις 7.30 μ.μ., και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι δεν είναι μόνο ο ιρλανδικός λαός που μπορεί να πει «όχι». Σήμερα δημιουργούνται προϋποθέσεις, εφόσον γίνουν ή γίνονταν δημοψηφίσματα σε όλη την Ευρώπη, το «όχι», σε μερικές χώρες, να ήταν πλειοψηφικό και, πάντως, ισχυρότερο από ποτέ. Χρειάζεται επαγρύπνηση. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, η Κομισιόν, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και εκείνοι που συμβιβάζονται με την ΕΕ θα προσπαθήσουν να βρουν παράθυρο για να αντεπιτεθούν. Η καλύτερη επαγρύπνηση είναι ο ελληνικός λαός να πανηγυρίσει αυτό το «όχι», να διεκδικήσει δημοψήφισμα, να μετατρέψει το δημοψήφισμα σε μια καταδίκη της Ευρωσυνθήκης και των επιλογών της ΕΕ, που πλήττουν την πλειοψηφία του. Να απαντήσει στα απαράδεκτα λόγια που εξέπεμψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περί «ευρωφοβικών» και «συντηρητικών». Διεκδικούμε δημοψήφισμα και, σε κάθε περίπτωση, η μάχη των ευρωεκλογών πρέπει να μετατραπεί σε μάχη καταδίκης της ΕΕ.


ΣΕΛ.  2   -   3

Eurokinissi

ΣΕΙΣΜΟΣ 6,5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Επιτακτική ανάγκη η αντισεισμική θωράκιση

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης για εξωραϊσμό της κατάστασης, που βιώνουν χιλιάδες σεισμόπληκτοι σε Ηλεία και Αχαΐα, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Οι καταστροφές από το σεισμό είναι πολύ περισσότερες από ό,τι αρχικά είχε εκτιμήσει, ενώ πολλά δημόσια κτίρια και στους δύο νομούς έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η αντισεισμική θωράκιση και προστασία πρέπει να γίνει κύριος στόχος πάλης του λαϊκού κινήματος και προτείνει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που θα περιλαμβάνει μακροπρόθεσμα μέτρα και μέτρα άμεσης απόδοσης.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση

Αφιερωμένο στα 90χρονα του ΚΚΕ και στα 40χρονα της ΚΝΕ, το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ ανοίγει τα πανιά του, σηματοδοτώντας ένα ταξίδι στην Ιστορία και ταυτόχρονα την πιο πλατιά πολιτική εξόρμηση της ΚΝΕ, «για το μέλλον μας, το σοσιαλισμό».



ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εντείνεται η κυβερνητική επίθεση

Με την επιβολή των αντιδραστικών μέτρων που έχουν περάσει μέχρι τώρα στην Ανώτατη Εκπαίδευση και το νέο νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά που υποβαθμίζει τις σπουδές σπρώχνουν τα Ιδρύματα να λειτουργήσουν ως επιχειρήσεις.


ΣΕΛ.  10   -   11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ