Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10102

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Ωμός αντικομμουνισμός με τη στήριξη της ΕΕ

Το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας ενέκρινε νομοσχέδιο, με το οποίο στο εξής απαγορεύεται η δημόσια χρήση των συμβόλων του κομμουνισμού. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, σε μια χώρα όπου είναι απαγορευμένο το Κομμουνιστικό Κόμμα και διώκονται κομμουνιστές, διεξάγεται στο πλαίσιο της αντικομμουνιστικής υστερίας, που καλλιεργείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με την υποστήριξη της ΕΕ.


ΣΕΛ.  17

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ κατά της ακρίβειας και για τις Συμβάσεις
  • Αθήνα: Στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.
  • Θεσσαλονίκη: Στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ.
  • Με τις τιμές στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης στα ύψη και τους μισθούς να κατρακυλούν, ισχυροποιούμε το ταξικό μέτωπο κατά της κερδοφορίας και για αύξηση των μισθών και των μεροκάματων στο ύψος των πραγματικών αναγκών. Σήμερα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας και για υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων.
  • Αλέκα Παπαρήγα: Ο ΣΕΒ ζητάει όλο και περισσότερα μέτρα που θα ανεβάσουν την κερδοφορία και θα μεγαλώσουν τη φτώχεια. Η κυβέρνηση κάνει ξόρκια για να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Εδώ μόνο μια πολιτική ρήξης και ανατροπής μπορεί να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις. Η ακρίβεια πρέπει να χτυπηθεί στην πηγή διαμόρφωσης του κέρδους.
  • ΠΑΜΕ:Ο «διάλογος» που ετοιμάζει η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ για την ακρίβεια είναι συνέχεια των διαλόγων που κατέληξαν στις άθλιες και απαράδεκτες «αυξήσεις» των 77 λεπτών και του ενός ευρώ. Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα και απορρίπτουν τους «διαλόγους» αυτών που φέρνουν ακέραιη την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που βιώνουν.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΞΑΓΩΓΕΙΣ ΦΡΟΥΤΩΝ
Κλέβουν πάνω από 40 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ

Την ανασφάλιστη εργασία στις μεταποιητικές επιχειρήσεις νομιμοποιεί το ΙΚΑ, υλοποιώντας σχετική νομοθεσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με το νόμο απαγορεύεται η ασφάλιση στο ΙΚΑ των μισοπρολεταρίων δηλαδή φτωχών αγροτών που εργάζονται εποχικά στις μεταποιητικές επιχειρήσεις για να συμπληρώσουν το πενιχρό τους εισόδημα. Ετσι χαρίζονται σε μεγαλοεργοδότες του κλάδου περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά μένουν χωρίς Ταμείο Ανεργίας και επιδεινώνονται το εισόδημα και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.


ΣΕΛ.  6


ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Διευρύνεται το χάσμα με τους λαούς

Επιχείρηση «παράκαμψης» του περήφανου ΟΧΙ του ιρλανδικού λαού από τους ηγέτες της ΕΕ. Ανέξοδα λόγια και υποσχέσεις για την ακρίβεια.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Καταψήφισε το αίτημα για δημοψήφισμα

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ μαζί με αυτούς της ΝΔ είχαν καταψηφίσει στο Ευρωκοινοβούλιο τροπολογία που ζητούσε δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη.


ΣΕΛ.  11
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
Στη γραμμή της υποβάθμισης των σπουδών

Ενταγμένο στο «δεύτερο κύκλο» των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μεταπτυχιακά.


ΣΕΛ.  19
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
Συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα

Σε συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για την αγωνιστική διεκδίκηση της άμεσης αποκατάστασης των πληγέντων, προχώρησαν πλήθος φορέων, συλλόγων, επιστημόνων.


ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ