Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10917

ΜΑΣ-ΣΑΣΑ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ
Σήμερα τα συλλαλητήρια για την Παιδεία
  • Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια
  • Στον Πειραιά, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ

ΣΕΛ.  19

Δεν αναγνωρίζουμε ούτε ένα ευρώ από το χρέος

Αλέκα Παπαρήγα: Για εμάς το χρέος είναι όλο παράνομο και ως τέτοιο πρέπει να θεωρηθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Η πάλη κατά του χρέους είναι δεμένη με την πάλη κατά του κεφαλαίου

  • Η κυβέρνηση, διά στόματος πρωθυπουργού, λέει ψέματα, ότι δε θα παρθούν άλλα μέτρα. Θα παρθούν καινούρια, πιο βάρβαρα και αυτά αναγράφονται στα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Αυτό που συζητιέται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι η απαξίωση, η υποτίμηση ενός μέρους του κεφαλαίου και πώς θα κατανεμηθεί αυτή η χασούρα. Ενα μέρος του κεφαλαίου θα καταστραφεί.
  • Το κεφάλαιο προκαλεί το χρέος, το γέννησε ο ανταγωνισμός, οι αντιπαραγωγικές δαπάνες, τα επιθετικά εξοπλιστικά προγράμματα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι φοροαπαλλαγές κλπ.
  • Δεν πρόκειται να δώσουμε καμία συναίνεση. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν πρόκειται για εθνική τραγωδία αλλά για τραγωδία των λαών. Καμία συστράτευση με την αστική τάξη της χώρας.

ΣΕΛ.  7  -  9

ΙΑΠΩΝΙΑ
Ανεξέλεγκτες οι εξελίξεις σε έναν από τους αντιδραστήρες

Συνεχής είναι η επιδείνωση της κατάστασης στα πυρηνικά συγκροτήματα της Φουκουσίμα. Νέες εκρήξεις και αυξημένη διαρροή ραδιενέργειας παρατηρήθηκαν και χτες σε τουλάχιστον έναν από τους αντιδραστήρες του συγκροτήματος. Μήνυμα αλληλεγγύης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς το Ιαπωνικό Κομμουνιστικό Κόμμα.


ΣΕΛ.  10  -  11

Δυο γραμμές

Δυο γραμμές συγκρούονται στην οικονομία και στην πολιτική. Αναδείχτηκαν στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Τα άλλα κόμματα μίλησαν για το χρέος, τη διαχείρισή του. Με την κυβέρνηση ουσιαστικά ομονόησαν ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., ανεξάρτητα από τις δήθεν αντιπολιτευτικές κορόνες κριτικής. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια ρότα, ψάχνει για νόμιμο και παράνομο χρέος με επιτροπές διερεύνησης, όταν όλο το χρέος το δημιουργεί το κεφάλαιο και η πολιτική που το υπηρετεί. Τα αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα του χρέους είναι πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου για να γλιτώσει όσο γίνεται από την αναπόφευκτη καταστροφή ενός μέρους του. Υποτάσσουν το λαό να πληρώσει το χρέος, τον καλούν να επιλέξει μορφή διαχείρισης, συνυπογράφοντας τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή του. Από την άλλη, η γραμμή του ΚΚΕ, για μη αναγνώριση και νομιμοποίηση του χρέους, να μην το πληρώσει, σαν όρο για αποτελεσματική πάλη ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, ενάντια στο κεφάλαιο που δημιουργεί κρίση και χρέος, στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Καμιά συναίνεση με τους αστούς.



ΜΠΑΧΡΕΪΝ
Πεδίο μάχης το κέντρο της πρωτεύουσας

ΣΕΛ.  25
ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ
Χωρίς εξετάσεις γιατί δεν έχει να πληρώσει

ΣΕΛ.  40
ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Επανασύνδεση ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ
«Οχι» στις νέες φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  27
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
Αναζητούν «εθελοντές» της αντιλαϊκής λαίλαπας

ΣΕΛ.  22
ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Αδιέξοδα για τους ασφαλισμένους

ΣΕΛ.  14
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
Ελλείψεις θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του Νομού Αχαΐας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του.


ΣΕΛ.  16

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ