Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9982

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανάγκη για την αντισεισμική θωράκιση της πόλης

Η ανάγκη, άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις να προχωρήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγράμματος για την αντισεισμική θωράκιση της Θεσσαλονίκης, που λόγω των εγκληματικών πολιτικών του δικομματισμού παραμένει αθωράκιστη αντισεισμικά, 30 χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό του 1978, αναδείχτηκε μέσα από την ημερίδα που πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  10  -  11
ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Ο λαός να τους χαλάσει τα σχέδια

Βρισκόμαστε σε μια πορεία ζύμωσης της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, με στόχο να εγκλωβιστούν ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις, να αναχαιτιστούν διεργασίες και να μπουν στη λογική του διλήμματος επιλογής ανάμεσα στη δεξιά της αγοράς ή την αριστερά της αγοράς. Πρέπει να χαλάσουμε αυτά τα σχέδια. Η λαϊκή εξουσία να μπει στη συζήτηση και τον προβληματισμό ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  3

Σήμερα ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ για την Ασφάλιση και τις Συμβάσεις
  • Στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ. στο Λιμάνι
  • Και σε 23 ακόμη πόλεις σε όλη τη χώρα

Τα σημερινά συλλαλητήρια μπορούν:

  • Να αποτελέσουν μιαν ακόμη μαζική, μαχητική, ξεκάθαρη απάντηση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στην κυρίαρχη αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική.
  • Να συμβάλουν στο δυνάμωμα του μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την κλιμάκωση των ταξικών αγώνων.
  • Να συμβάλουν στις διεργασίες τιμωρίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την ακόμη πιο μαζική εγκατάλειψη, ιδεολογική - πολιτική, των δύο αυτών κατεξοχήν κομμάτων του κεφαλαίου.
  • Να συμβάλουν στην παρεμπόδιση των σεναρίων μεταμόρφωσης του δικομματικού πολιτικού συστήματος και αποπροσανατολισμού των λαϊκών δυνάμεων και στον απεγκλωβισμό τους από την αντιλαϊκή πολιτική.

ΣΕΛ.  5,   6  -  7

Associated Press

ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Ανάγκη για αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Η ισραηλινή κυβέρνηση, για μια φορά ακόμη, επιβάλλει βάρβαρο αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, φτάνοντας στην απάνθρωπη διακοπή της παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος σε 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιους (φωτ. από την κινητοποίηση των Παλαιστινίων στη Γάζα). Πρόκειται για τα αποτελέσματα της πολυδιαφημισμένης συμφωνίας της «Ανάπολης» και της περιοδείας του Τζ. Μπους στη Μέση Ανατολή. Συνένοχη στο νέο έγκλημα είναι και η ΕΕ. Ο ελληνικός λαός πρέπει να εκφράσει πιο αποφασιστικά την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Παλαιστίνιοι και Ελληνες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν, χτες, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία για να καταδικάσουν το έγκλημα που διαπράττεται.


ΣΕΛ.  17

Φτάνει πια!

Η δυσοσμία που αναβλύζει από τη δήθεν ενημέρωση των καναλιών, για τις εξελίξεις με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου, αποκαλύπτει ολοένα και πιο ανάγλυφα τους οξύτατους ανταγωνισμούς διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων κάποιοι από τους οποίους έχουν στην ιδιοκτησία τους και εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ που ακούστηκαν αυτές τις μέρες αποκαλύπτει επίσης πως εμπορευματοποιημένη ενημέρωση και επιχειρηματικά συμφέροντα «έσονται εις σάρκαν μίαν». Εξ ου και η κόντρα εκδοτικών συμφερόντων. Και όλ' αυτά όταν έχει δυναμώσει η παρέμβαση συγκροτημάτων του Τύπου και των ΜΜΕ στο πολιτικό σύστημα, ακόμη και στη διαμόρφωση πολιτικής και ηγεσιών σε κόμματα. Την ίδια ώρα τα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ δε βρήκαν ούτε καν τη θέση αναγγελίας τους απ' αυτά τα ΜΜΕ. Ακατάσχετη σαπίλα ως το μεδούλι του συστήματος. Η κόπρος του Αυγείου. Που πρέπει να ξεπαστρευτεί...



ΠΑΤΡΑ
Μαζικές συλλήψεις Αφγανών προσφύγων

Σε εξέλιξη από χτες επιχείρηση από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.


ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ