Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10375

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις είναι εχθρικές για τα ΑμΕΑ

Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες και οι συγγενείς τους, που απευθύνονται στο μοναδικό στην Αττική δημόσιο κέντρο αποκατάστασης αναπήρων, είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ οι σιδηροδρομικές μεταφορές

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση με το σχέδιό της δίνει νέο ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οδηγεί στην ανεργία και προωθεί την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Αυτή είναι η πολιτική απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών της ΕΕ, που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εφάρμοσαν και εφαρμόζουν. Να τους τιμωρήσει ο λαός στις ευρωεκλογές, ενισχύοντας το ΚΚΕ

  • Απολύσεις 3.000 και πλέον σιδηροδρομικών, εισβολή ιδιωτικών επιχειρήσεων στις κερδοφόρες δραστηριότητες, «τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια και δραστική περικοπή δρομολογίων, είναι η πολιτική της δήθεν εξυγίανσης του ΟΣΕ, σύμφωνα με την απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, σχέδιο που θα εφαρμοστεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.
  • Εχει συσσωρευτεί μεγάλη πείρα στους εργαζόμενους από τις «εξυγιάνσεις» και τους «εκσυγχρονισμούς» στην «Ολυμπιακή», στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στα ναυπηγεία κ.λπ., για να πιστέψουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τους είπαν μεγάλα ψέματα.
  • Ο λαός και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν αυτοί, για τα ελλείμματα που δημιούργησε η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές, για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή αντεπίθεση, για τη φιλολαϊκή προοπτική.

ΣΕΛ.  15

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Συνεχίζουν με αγωνιστικό πείσμα

Με νέα 24ωρη απεργία, που αποφάσισε η χτεσινή τους Γενική Συνέλευση και ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» συνεχίζουν με αγωνιστικό πείσμα τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις, για χτύπημα του σωματείου και ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Σήμερα, οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν εκ νέου τη στάση τους, πάντα στο πλαίσιο της απαίτησής τους να ανακληθούν οι εννέα, μέχρι σήμερα, απολύσεις και να υπογραφεί ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Φωτ. αρχείου)


ΣΕΛ.  19

ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ

Η Αλ. Παπαρήγα στο MEGA

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα, σήμερα Τετάρτη 20/5, στις 9 π.μ.


Προσφέρει στο ΚΚΕ

Ο αντιστασιακός Παύλος Αποστολόπουλος προσφέρει στο ΚΚΕ 2.000 ευρώ.



ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμιά χαμένη ψήφος στους ετεροδημότες

ΣΕΛ.  3
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εμφανή κενά στην προστασία

ΣΕΛ.  20
Νεκροί εργάτες σε Αγρίνιο και Κάρυστο

ΣΕΛ.  19
ΑΙΓΑΙΟ
Ελληνοτουρκική συνδιαχείριση με ΝΑΤΟικό καπέλο

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ