Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10377

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να διασφαλιστεί τώρα το δικαίωμα ψήφου των ναυτεργατών

Επιστολή του ΚΚΕ προς τον αρμόδιο υπουργό και υφυπουργό για άμεση συνεδρίαση της Διακομματικής και την έγκαιρη διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει για χιλιάδες ναυτεργάτες, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποκλείει δημόσιους υπάλληλους από το να ψηφίσουν!

Να περιορίσει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στους δημόσιους υπάλληλους, υπάλληλους νοσοκομείων, επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και σε υπαλλήλους νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου επιχειρεί η κυβέρνηση. Τη σχετική εγκύκλιο αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».


ΣΕΛ.  6

ΒΑΡΒΑΡΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ που συμφωνούν και εφαρμόζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Αλέκα Παπαρήγα: Είναι άδικη η αγανάκτηση του πρωθυπουργού γιατί η βαρβαρότητα ταυτίζεται με την πολιτική της ΕΕ, που ακολουθείται και για την Ελλάδα. Οσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, άλλη τόση έχει το ΠΑΣΟΚ με το σοσιαλισμό

Χτες, ο πρωθυπουργός στον ΟΑΕΔ επανέλαβε το λεγόμενο Εθνικό Σχέδιο για την απασχόληση, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που θα δοθεί στις επιχειρήσεις στο όνομα δημιουργίας θέσεων εργασίας. Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομίας εξάγγειλε άλλο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, για να υφαρπάξει την ψήφο των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, με ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που δεν πρόκειται να βελτιώσει την κατάσταση των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται για τα καλά μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Ο Γ. Παπανδρέου στο ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων δημαγώγησε μιλώντας για υποχρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, αφού γίνεται με νόμο του ΠΑΣΟΚ, (3029/2002), την εισφοροενίσχυση των επιχειρήσεων που ήταν δική του πρακτική και την ανασφάλιστη εργασία την οποία έχει διακηρύξει από το 2004. Και οι δύο επιβεβαίωσαν ότι η πολιτική τους είναι σύμφωνη με την ΕΕ. Και οι δύο κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους καυγαδίζοντας με το «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Οι κάλπες να βγάλουν ισχυρό ΚΚΕ γιατί είναι ο μόνος γνήσιος αντίπαλος της ΕΕ και ασυμφιλίωτος αντίπαλος στα κόμματα εξουσίας.


ΣΕΛ.  7,   9,    16

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΠΛΟΙΟ «BLUE STAR 2»
ΝΑ ΦΟΒΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στις ευρωεκλογές, στις 7 Ιούνη, κρίνεται πόσο θα μειωθούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πόσο θα ενισχυθεί το ΚΚΕ. Με το να εναλλάσσονται οι ψήφοι από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, θα δυσαρεστηθεί η ΝΔ, αλλά το σύστημα δε θα χάσει. Με το να σκορπίσουν σε άλλα κόμματα, που είναι του ευρωμονόδρομου, θα στεναχωρηθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θα έχουν μικρότερα ποσοστά, αλλά τους έχουν στο χέρι και μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για το σύστημα. Εκεί που πραγματικά θα αισθανθούν φόβο και θα «παγώσουν» είναι με τη δύναμη του ΚΚΕ, που μπαίνει μπροστά, βοηθάει το λαό να μετρήσει τη δύναμή του.


ΣΕΛ.  10  -  12


4 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ
Η σπορά μένει, ανθοφορεί και βγάζει καρπούς

ΣΕΛ.  3
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ
Αποκλείστηκε η ουσιαστική συζήτηση

Απορρίφθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ, να απαντούν δηλαδή οι πολιτικοί αρχηγοί στις ίδιες ερωτήσεις, καθώς και η εκπροσώπηση δημοσιογράφων και από άλλα μέσα πλην των τηλεοπτικών σταθμών.


ΣΕΛ.  8
Ποινή φυλάκισης σε συνδικαλιστή!

Συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ σύρθηκε χτες στα δικαστήρια του Πειραιά, μαζί με τη γυναίκα του και καταδικάστηκαν επειδή έκανε το «λάθος» να δείξει στην αστυνομία τη συνδικαλιστική του ταυτότητα!


ΣΕΛ.  20
ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Τρομοκρατούν τον αγώνα των εργαζομένων

ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ