Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11142

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέα συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας
  • Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ
  • Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, στις 6 το απόγευμα, στην πύλη του εργοστασίου

ΣΕΛ.  13

Ουσιαστική προστασία των ανέργων Κατάργηση των χαρατσιών

Τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ παρουσίασε χτες η Αλέκα Παπαρήγα

Στις προτάσεις για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, το ΚΚΕ συμπεριλαμβάνει, εκτός από τους εργάτες που περνούν στην ανεργία, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, που εξαναγκάζονται από την κρίση, τον ανταγωνισμό και την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων να σταματούν τη δουλειά τους. Σχετικά με τα χαράτσια το ΚΚΕ προτείνει να καταργηθούν με νόμο η λεγόμενη εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το ειδικό τέλος για τα ακίνητα που πληρώνεται μέσω ΔΕΗ. Τις θέσεις και τις προτάσεις μας θέλουμε να τις κάνουμε υπόθεση του λαού, ζήτημα διεκδίκησης συνολικά του κινήματος και ζήτημα κοινής δράσης των εργατοϋπαλληλικών οργανώσεων με τις οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων που υποφέρουν και της φτωχής αγροτιάς, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα. Ολοι για έναν και ένας για όλους. Κανείς μοναχός του.


ΣΕΛ.  6  -  7

MotionTeam

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Βήμα ενίσχυσης της πάλης τα χτεσινά συλλαλητήρια

Συγκροτημένο και οργανωμένο βήμα στην ενίσχυση της πάλης για τη διεκδίκηση προστασίας των ανέργων αποτέλεσαν τα χτεσινά συλλαλητήρια και οι πολύμορφες παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ.


ΣΕΛ.  8   -   9

Για το Πόθεν Εσχες

Στο Πόθεν Εσχες των πολιτικών πρέπει να προστεθεί και το Πόθεν Εσχες των επιχειρηματιών. Το Πόθεν Εσχες των επιχειρηματιών μπορεί να υπολογιστεί από το μέρος της απλήρωτης δουλειάς των εργαζομένων. Υπάρχει νόμιμη κλοπή της ταξικής εκμετάλλευσης, της υπεραξίας. Ετσι βγάζουν τα κέρδη. Για το Πόθεν Εσχες των πολιτικών το «έσχες», φαίνεται, το «πόθεν» όχι. Δεν ονομαστικοποιούνται οι μετοχές των επιχειρήσεων, δεν υπάρχει διαφάνεια στην εξαγωγή κεφαλαίων, υπάρχει απόρρητο, άρα το «πόθεν» δεν μπορεί να βρεθεί. Ο θόρυβος των αστικών ΜΜΕ για το Πόθεν Εσχες είναι κοροϊδία για το λαό, ως προς τις αιτίες της δεινής του θέσης. Ακόμα και αν και οι 300 βουλευτές δεν έπαιρναν κανένα μισθό, δεν επρόκειτο ο λαός να ζήσει καλύτερα. Βεβαίως, να μην έχουν προνόμια οι βουλευτές. Αλλά δε θα ζούσε καλύτερα ο λαός, αν το πολιτικό σύστημα του κόστιζε λιγότερο. Και οι τριακόσιοι βουλευτές να ήταν ανιδιοτελείς, πάλι μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, δανειακές συμβάσεις θα υπήρχαν. Οι κομμουνιστές βουλευτές δίνουν στο ΚΚΕ τις βουλευτικές αποζημιώσεις και πληρώνονται με το μισθό του επαγγελματικού στελέχους, δηλαδή με το μισθό ενός εργάτη, αλλά στο Πόθεν Εσχες εμφανίζονται όλες οι βουλευτικές αμοιβές, γιατί το σύστημα δε δέχεται να δηλώνεται στην Εφορία και στη Βουλή αυτό που πραγματικά παίρνουν. Είναι οι μόνοι που δηλώνουν πολύ περισσότερα από ό,τι πραγματικά παίρνουν!..



ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Ανοδική πορεία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  17
OIKONOMIKH KAI KOINΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Απέναντι και ενάντια στους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  21
«ΩΝΑΣΕΙΟ» ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Εφοδος στις συμβάσεις

ΣΕΛ.  15
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Εφιαλτική πρόταση για την «ανάπτυξη»

ΣΕΛ.  21
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
Νέα μείωση 5,3% το 2011

ΣΕΛ.  20
ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ενας στους τρεις παίρνει 290 ευρώ

ΣΕΛ.  12
ΚΕΑΤ
Η Διοίκηση κλιμακώνει τον αυταρχισμό

ΣΕΛ.  17
ΟΜΟΣΠ. ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΥΝΤ. ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛ. ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση για τον υποσιτισμό μαθητών

Κινητοποίηση προκειμένου να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού μαθητών πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στο Δημαρχείο της Αθήνας η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.


ΣΕΛ.  16
Τείχος αλληλεγγύης και στη «Λουκίσα»

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ