Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10030

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Αντικομμουνιστική πρωτοβουλία σοσιαλδημοκρατών

Στην ενίσχυση του κλίματος αντικομμουνισμού στην ΕΕ συμβάλλει η πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του Ευρωκοινοβουλίου, 8 ευρωβουλευτών της «σοσιαλιστικής» ομάδας PSE, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδίκη του σοσιαλισμού για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εξισώνοντάς τον με το ναζισμό!


ΣΕΛ.  3
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΣΕΧΙΑΣ
Αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στην απαγόρευσή της

Η απόφαση των δικαστηρίων της Τσεχίας να θέσουν εκτός νόμου την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας πρέπει να ξεσηκώσει την οργή και τη διαμαρτυρία κάθε προοδευτικού ανθρώπου. Συνένοχες, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών, που στηρίζουν και ανέχονται την αντικομμουνιστική δράση της κυβέρνησης της Τσεχίας.


ΣΕΛ.  17

Εστειλαν μήνυμα Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ταξικά μαζικά ανυποχώρητα

ΚΚΕ: Το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να δεχτεί τετελεσμένα

  • Βούλιαξε η πλατεία Ομόνοιας στην Αθήνα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, όπως και σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη. Να δυναμώσουν τα συνδικάτα συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των ταξικών δυνάμεων, με χτύπημα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
  • Το ΚΚΕ σημειώνει ότι η απάντηση στην ψήφιση και του νέου αντιασφαλιστικού νόμου πρέπει να είναι η συσπείρωση στη γραμμή της ανυπακοής και της αντιπαράθεσης με την ΕΕ και το κεφάλαιο. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία να συνδέσουν τους αγώνες τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους με την πάλη για βαθιές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία.
  • Η ΚΝΕ χαιρετίζει τη δυναμική συμμετοχή νέων εργατών στις απεργιακές φρουρές έξω από εργασιακούς χώρους, τις επιτροπές αγώνα και τα μαθητικά συμβούλια που, μέσα από γενικές συνελεύσεις, έκλεισαν χώρους κατάρτισης και σχολεία.
  • Χτες ολοκληρώθηκε στη Βουλή και η ψήφιση των άρθρων του νομοσχεδίου. Το ΚΚΕ αφού το καταψήφισε επί της αρχής αποχώρησε από τη συζήτηση των άρθρων. Σήμερα επίσης θα καταθέσει πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το νέο αντιασφαλιστικό νόμο.

ΣΕΛ.  6   -   12


Ενιαίος αντιιμπεριαλιστικός - εργατικός αγώνας

Αντιιμπεριαλιστικό σάλπισμα χτες βράδυ από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και τους δρόμους της Αθήνας, από χιλιάδες, εργαζόμενους, νεολαία και όλες τις γενιές αγωνιστών.


ΣΕΛ.  14   -   15
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Κοινός ταξικός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών

Μήνυμα αγώνα και αλληλεγγύης στους οικονομικούς μετανάστες και τις μετανάστριες, απευθύνει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  23
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ
Την Κυριακή ο αγωνιστικός εορτασμός

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ για μαζική παρουσία την Κυριακή 23 του Μάρτη στις 11 το πρωί στο Κιλελέρ.


ΣΕΛ.  22

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ