Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10675

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής

Αλέκα Παπαρήγα: Να βγάλουμε από τη μέση όλα τα φράγματα, όλα τα αναχώματα που δυσκολεύουν να περάσει ο λαός απ' αυτό που πρέπει να είναι ζητούμενο, το δρόμο της κοινωνικής λαϊκής ευημερίας

*

Ενα μεγάλο απεργιακό ποτάμι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ πλημμύρισε και χτες δεκάδες πόλεις της πατρίδας μας. Χιλιάδες απεργοί, εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μετανάστες, νέοι, γυναίκες και συνταξιούχοι έστειλαν μήνυμα αντίστασης στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, διατρανώνοντας τη θέληση, ακόμα πιο αποφασιστικά, να αναπτύσσουν τους ταξικούς αγώνες. Να χτίζουν τη λαϊκή συμμαχία. Με σύνθημα: «Καμιά θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», στο δρόμο για την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Από τη χτεσινή συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας

ΣΕΛ.  8   -   13

Τι επιδιώκουν;

Η κυβέρνηση, προκειμένου να βγάλει λάδι το καπιταλιστικό σύστημα, τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ και της πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων γενικά, ακολουθεί τον επικίνδυνο δρόμο της αναγωγής των αιτιών της κρίσης σε ζητήματα διαφθοράς, αδιαφάνειας, ρουσφετολογίας, ανηθικότητας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο να βγουν στην επιφάνεια οι πιο μαύρες, συντηρητικές, κυρίως οι πιο βάρβαρες πρακτικές. Πασχίζει να φαίνεται ηθικό το αστικό πολιτικό σύστημα, όταν η ηθική του είναι η συνδιαλλαγή με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Θέλει «η γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται τίμια», ενώ δεν μπορεί να είναι, στην εποχή του ιμπεριαλισμού, της αντίδρασης, του παρασιτικού καπιταλισμού, για να υποτάξει λαϊκές δυνάμεις στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική. Σύμμαχοί της ο ΛΑ.Ο.Σ. (προβοκάροντας το κίνημα), η ΝΔ. Αλλά έτσι ενισχύεται (μήπως είναι αυτός ο σκοπός τους;) η αποστροφή του λαού στην πολιτική. Ενισχύεται η προβοκατόρικη δράση ενάντια στους λαϊκούς αγώνες. Τα συνθήματα σαν το «κλέφτες», ή «να καεί να καεί... η Βουλή» στις κινητοποιήσεις ωθούν σε ενέργειες χτυπήματος των αγώνων, που είναι σε βάρος του λαού συνολικά. Και χτες το επιδίωξαν. Επικίνδυνη τακτική. Επαγρύπνηση, οργανωμένη λαϊκή δράση, στα ταξικά συνδικάτα, στους άλλους λαϊκούς φορείς. Εγγύηση δημοκρατίας είναι: Ο λαός οργανωμένος, με πρόγραμμα πάλης, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση για να αλλάξει τάξη στην εξουσία.



METΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Η ελπίδα στην ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου

ΣΕΛ.  16  -  17
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ «ΖΗΜΕΝΣ» ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει

ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - COSCO
Στο τραπέζι τα «φιλέτα» που απέμειναν στο Δημόσιο

ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ