Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9312

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εχοντας στο επίκεντρο τα προβλήματα της νέας γενιάς

Στην τελική ευθεία για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, με θέμα «Η δράση του Κόμματος στη Νεολαία. Η στήριξη της ΚΝΕ», η οποία πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο, βρίσκεται το ΚΚΕ, ενώ συνεχίζονται οι πολύμορφες εκδηλώσεις και ο δημόσιος διάλογος.

Πρωτοβουλία της Αχτιδικής Επιτροπής 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας και της αντίστοιχης Τομεακής Οργάνωσης της ΚΝΕ, για τη δημιουργία «πολιτιστικού στεκιού εργαζομένων και νεολαίας».


ΣΕΛ.  16  -  17,    24  -  26

Πρώτη ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 12 Νοέμβρη

Σε αντιδιαστολή με την μπόχα των σκανδάλων και της σκανδαλολογίας των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου, οι ταξικές δυνάμεις βάζουν στο επίκεντρο τα ουσιαστικά προβλήματα της λαϊκής οικογένειας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, να εντείνουν το πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλιάς με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του. Τα ουσιαστικά και σοβαρά προβλήματα της λαϊκής οικογένειας και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της καθημερινής επαφής των ταξικών δυνάμεων με τους εργαζόμενους, στον αντίποδα της αποπροσανατολιστικής σκανδαλολογίας που σκόπιμα καλλιεργούν από κοινού τα κόμματα του κεφαλαίου. Μαζί και η αναγκαιότητα να πάρει στις 12 του Νοέμβρη μια ακόμη απάντηση το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, να βγει πιο ενισχυμένο το ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς, να δυναμώσει το μέτωπο της αντίστασης στα σχέδια της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  10   -   11

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Επιτυχία σημείωσε η μαζική εξόρμηση

Ενα σημαντικό βήμα στη διάδοση και εκλαΐκευση των θέσεων του ΚΚΕ, σχετικά με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006, πραγματοποίησαν προχτές και χτες τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος. Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» και η σχετική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, που δημοσιεύτηκε ως ειδικό ένθετο στον πρώτο, έφτασαν σε δεκάδες χιλιάδες σπίτια, με μια μαζική εξόρμηση σε γειτονιές, σε πλατείες και καφενεία, σε χώρους δουλιάς, σε Πανεπιστήμια και στέκια νεολαίας. Εγιναν αφορμή, για πολλές συζητήσεις και ακόμη περισσότερα ραντεβού για τις επόμενες μέρες


ΣΕΛ.  9

ΒΡΑΓΚΙΑΝΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
40 καθηγητές για 11 μαθητές!

Σαράντα καθηγητές είναι τοποθετημένοι στο δυναμικότητας 11 μαθητών Γυμνάσιο Βραγκιανών Καρδίτσας, χωρίς οι περισσότεροι να πατούν το πόδι τους στο χωριό


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΒΙΔΑΛΗ, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη», το ποσό των 1.000 ευρώ.



ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαθήματα χυδαίου αντικομμουνισμού

«Αντιμάθημα» για τη ζωή του Νίκου Μπελογιάννη, διοργανώνει αύριο η ΤΟ Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ, ως απάντηση σε ισχυρισμό καθηγητικής διάλεξης ότι ήταν «πράκτορας των Βουλγάρων»!


ΣΕΛ.  3
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων

Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, με θέμα το ελαιόλαδο, χτες στην Αθήνα. Ορόσημο στο συντονισμό δράσης των αγροτών το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 του Νοέμβρη


ΣΕΛ.  27
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Τριπλή επίθεση στο κέντρο της Βαγδάτης

Σείστηκε το κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας από τις επιθέσεις που συγκλόνισαν την πλατεία γύρω από την οποία βρίσκονται τα ξενοδοχεία «Πάλεσταϊν» και «Σέρατον»


ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ