Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11168

Κυβερνητική απραξία για τα υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία

ΣΕΛ.  16
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συμφωνία στα σκληρά μέτρα - «φωτιά» του νέου μνημονίου

ΣΕΛ.  6

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Φλεβάρη από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ

Να φύγει τώρα η ΓΣΕΕ από το διάλογο, να πάρει η εργατική τάξη στα χέρια της την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα

Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο πρέπει να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός, να οργανωθεί ο ξεσηκωμός των εργατών ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης που - όπως φάνηκε και από τις νέες προκλητικές αξιώσεις που κατέθεσαν προχτές οι μεγαλοβιομήχανοι - δεν έχει τελειωμό. Ετσι η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» κατέθεσε στη ΓΣΕΕ πρόταση για την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας στις 9 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης το αμέσως επόμενο διάστημα, ζητώντας την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Διοίκησης και απαιτώντας, ταυτόχρονα, να φύγει η ΓΣΕΕ από το «διάλογο - σφαγείο των εργατών».


ΣΕΛ.  7

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Απαίτησαν αποκλειστικά δωρεάν υπηρεσίες Υγείας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προχώρησαν χτες το πρωί οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ, με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας.


ΣΕΛ.  15

Αθλια προπαγάνδα

Η χτεσινή «Καθημερινή» είχε πρωτοσέλιδη φωτογραφία τις ουρές λαϊκών ανθρώπων στο Σύνταγμα για να πάρουν δωρεάν λαχανικά από τους αγρότες της Βοιωτίας. Η συνειδητή λαθροχειρία στο θέμα ξεπερνά κάθε όριο. Στον τίτλο μιλά για «έμπρακτη διαφήμιση των λαχανικών της Βοιωτίας» και κάπου στο τέλος της λεζάντας γράφει αυτό που πραγματικά αποτυπώνει η εικόνα των εξαθλιωμένων (οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, οι άστεγοι το ίδιο, όπως και τα υποσιτιζόμενα παιδιά), την «ανέχεια». Αθλια δημοσιογραφία, με δεδομένο επίσης ότι στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της αναφέρει: «Πριν να είναι αργά, ο πρωθυπουργός πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να κηρύξει συναγερμό... Τα ψέματα τέλειωσαν...έχουμε όλοι ευθύνη για να αποφευχθεί η μεγάλη καταστροφή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, που θα φέρει φτώχεια, βία και αίμα στους δρόμους». Τι θέλει να πει; Γρήγορα κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση, γι' αυτό λέει «πριν είναι αργά». Ωμός εκβιασμός τα περί καταστροφής, για υποταγή του χρεοκοπημένου λαού, για τη φτώχεια. Πόση παραπάνω από την εξαθλίωση που ωθεί στο ψάξιμο δωρεάν λαχανικών για τροφή; «Το κεφάλαιο, που έχει τόσο "σοβαρούς λόγους" ν' αρνιέται τα βάσανα της εργατικής γενιάς που το περιβάλλει, καθορίζεται τόσο λίγο στην πραχτική κίνησή του... από το ασυγκράτητο ξεκλήρισμα του πληθυσμού, όσο και από την ενδεχόμενη πτώση της γης πάνω στον ήλιο... Στην κατηγορία για σωματικό και πνευματικό μαρασμό, για πρόωρο θάνατο... απαντάει: Μήπως θα 'πρεπε να μας βασανίζει αυτό το βάσανο μια και αυξάνει τις απολαύσεις (τα κέρδη) μας;». (Κ. Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», τ. 1ος, σελ. 283). Οσο για τη βία, έχουν το φόβο της οργανωμένης ταξικής πάλης που μπορεί να τους σαρώσει. Σ' αυτήν τη ρότα ο λαός.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
Σχέδιο αντικομμουνιστικής επίθεσης

Το πρόγραμμα της ΕΕ «Ευρώπη για τους Πολίτες» συνιστά μια μακρόχρονη προσπάθεια των ευρωενωσιακών οργάνων να παρουσιάσουν στους εργαζόμενους της ΕΕ μια «εικονική πραγματικότητα» για την ΕΕ. Το καινούργιο που φέρνει η νέα εκδοχή του προγράμματος για το 2014 - 2020 είναι η χρησιμοποίησή του για τις ανάγκες της έξαλλης αντικομμουνιστικής εκστρατείας.


ΣΕΛ.  3
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Διαδήλωσαν για την προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  14
ΠΑΣΥ
Σήμερα μαχητικές συγκεντρώσεις

ΣΕΛ.  21
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

ΣΕΛ.  17
ΕΣΑΚ - ΔΗΠΑΚ ΣΤΟN «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς

ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Με στόχο πιο φτηνούς εργάτες

ΣΕΛ.  8
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Παίρνουν μισθούς πείνας οι εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ