Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Απρίλη 1995

Νέα αύξηση στα κέρδη, στον πάτο οι επενδύσεις

Αποκαλυπτικά στοιχεία της ICAP για τα κέρδη των βιομηχάνων, την πορεία της βιομηχανίας και τις... ανύπαρκτες επενδύσεις


ΣΕΛ.  10

ΑΚΟΜΑ 24 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 1992
ΝΕΑ
ΠΥΡΗΝΙΚΑ
στη βάση του Αραξου

Τις εγκατέστησαν με πειρατικό τρόπο οι ΗΠΑ, στα πλαίσια δήθεν άσκησης

Ξέφραγο κυριολεκτικά αμπέλι στους επικίνδυνους και πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ έχει γίνει η Ελλάδα. Αυτή η επανειλημμένη καταγγελία των κομμουνιστών παίρνει χειροπιαστές, όσο και τραγικές διαστάσεις με τη σημερινή αποκάλυψη του "Ρ". Οι Αμερικανοί έχουν εγκαταστήσει από το 1992, με πειρατικό μάλιστα τρόπο, 24 ατομικές βόμβες στη βάση του Αραξου. Η ενέργεια έγινε κατά τη διάρκεια δήθεν "άσκησης" εικονικής μεταφοράς ατομικών βομβών, για την παραπλάνηση ακόμα και των ελληνικών στρατιωτικών αρχών, που συμμετείχαν σε αυτή.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι οι Αμερικανοί δρουν ως ωμοί επικυρίαρχοι στη χώρα μας, ενώ ανατρέπει και όλους τους ισχυρισμούς ότι τάχα δεν εκσυγχρονίζονται τα πυρηνικά όπλα που έχουν μείνει στην Ελλάδα. Οπλα, που θέτουν τη χώρα υπό πυρηνική ομηρία και την εκθέτουν σε ανυπολόγιστους κινδύνους.

Η πειρατική αυτή ενέργεια, παρόλο που συνέβη επί κυβέρνησης ΝΔ, νομιμοποιήθηκε με την ανοχή και της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η οποία, φιλοδοξώντας να παίξει ρόλο στα πλαίσια της "νέας τάξης πραγμάτων", δε διστάζει να εμπλέξει τη χώρα ακόμα και στους πυρηνικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ. Σηματοδοτεί επίσης μια γενικότερη αντίληψη για το "αμυντικό δόγμα" και συνολικά την εξωτερική πολιτική της χώρας, που υποτάσσει τα πάντα στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.


ΣΕΛ.  3

Οργή και αγανάκτηση στην Ικαρία, όπου προχτές το βράδυ η πυρκαγιά, λίγο πιο νωρίς απ' ό,τι την περίμενε η κυβέρνηση, ήρθε να ξυπνήσει τις μνήμες για τους 13 αδικοχαμένους της προπέρσινης πυρκαγιάς. Τις μνήμες για τα καμένα σπίτια, τις κατεστραμμένες περιουσίες, αλλά και τις υποσχέσεις των αρμοδίων, που αποδείχτηκαν όχι απλά στάχτη στα μάτια, αλλά και προσάναμμα για τη νέα καταστροφή. Απροστάτευτο ακόμα από τις πυρκαγιές το νησί, στηρίζει τις όποιες ελπίδες του στην ίδια τη δράση των κατοίκων του.


ΣΕΛ.  28

ΣΤΟΝ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Από τον Α Παγκόσμιο

Πόλεμο στη Δίκη

της Λειψίας

Το πρώτο μέρος μηνιαίου αφιερώματος του "Ρ" στα 50χρονα από τη συντριβή του φασισμού

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ '95

Αγωνιστικά

ταξικά

αντισυναινετικά

Αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά. Συνέντευξη του γραμματέα της ΓΣΕΕ Γιώργου Μαυρίκου. Το 8ωρο του Σικάγο και οι μεθοδεύσεις των Βρυξελλών. Μνήμη Γιάννη Ρίτσου

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Τα πρώτα κείμενα

για τις εξελίξεις

στην Αν. Ευρώπη

Από την Κυριακή αρχίζει η δημοσίευση κειμένων πάνω στους "προβληματισμούς, για τους παράγοντες που καθόρισαν την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος στην Ευρώπη"




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ