Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10539

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Το φάρμακο πρέπει να διατίθεται δωρεάν στους ασφαλισμένους

Η διανομή, η παραγωγή, η έρευνα, οι εισαγωγές αλλά και η κατανομή του φαρμάκου δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με κριτήριο το ποσοστό του κέρδους. Είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να διατίθεται δωρεάν στους ασφαλισμένους.


ΣΕΛ.  16

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ με δράση για την απεργία στις 17 Δεκέμβρη

ΚΚΕ: Οι «δομικές αλλαγές» που έχει στόχο να κάνει η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από τα αντιασφαλιστικά μέτρα που μαζί με τη ΝΔ, την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν εδώ και καιρό αποφασίσει

Με στόχο τη συγκάλυψη της νέας παγίδας που στήνουν από κοινού για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες βάζουν πλάτη για την προώθηση των αντιασφαλιστικών σχεδίων που επιβάλλει η «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου. Σ' αυτή τη βάση και αμέσως μετά την προχτεσινή έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου» για το Ασφαλιστικό όπου η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται οπωσδήποτε δομικές αλλαγές», η ΓΣΕΕ βγήκε πρώτη και έδωσε πλήρη κάλυψη στην κυβέρνηση καλλιεργώντας την εντύπωση ότι υπήρξαν «δεσμεύσεις» για να μην πειραχθούν οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Την ίδια ώρα οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα. Ολο και περισσότεροι κλάδοι ανταποκρινόμενοι στο απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, αποφασίζουν συμμετοχή και οργάνωση της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη βάζοντας στην «ημερήσια διάταξη» τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, κόντρα στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, εργοδοτών, ΕΕ και εργατοπατέρων.


ΣΕΛ.  14  -  15

Αστοί και εργάτες

Οι οικονομίες του Ντουμπάι και της Ελλάδας βρίσκονται στη χειρότερη θέση, κινδυνολογούσαν χτες οι αστοί δημοσιολόγοι, οπαδοί της επιβολής σκληρών αντιλαϊκών μέτρων για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, δηλαδή βαριά φορολογία στο λαό, αντεργατικές αναδιαρθρώσεις σαν το σφαγιασμό του Ασφαλιστικού, πολιτική μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων και γενναίες κρατικές ενισχύσεις στο κεφάλαιο για αναθέρμανση της οικονομίας. Και μαζί μ' αυτά πρόβαλλαν τον κίνδυνο η οικονομία της Ελλάδας να συμπαρασύρει το ευρώ και να ζημιώσει την ευρωενωσιακή οικονομία. Δηλαδή να καταστραφεί τμήμα του κεφαλαίου. Αλλά γι' αυτό δεν πρέπει να αγωνιά ο λαός, επειδή αγωνιούν οι καπιταλιστές. Αυτά δείχνουν το γερασμένο καπιταλισμό, με τεράστια παραγωγικότητα της εργασίας, ολοένα αυξανόμενη εκμετάλλευση που συμπορεύεται με την ολοένα μεγαλύτερη στέρηση των λαϊκών αναγκών. Δείχνουν ακόμη πόσο αναιμική και ασταθής είναι η πορεία εξόδου από την κρίση και ότι ο παρασιτισμός είναι νόμος της αγοράς, τον γεννά η δράση και η διαπλοκή των επιχειρηματικών ομίλων στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις τράπεζες, σε όλους τους κλάδους που αντανακλούν στην κερδοσκοπία των χρηματιστηρίων. Ο καπιταλισμός περιμένει το νεκροθάφτη του. Η εργατική τάξη, ο λαός, σε ενιαίο μέτωπο πάλης για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους, να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται να βάλουν πλώρη για τη δική τους εξουσία.



ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δίωξη - πρόκληση για το εργατικό κίνημα

ΣΕΛ.  11
ΠΟΛΩΝΙΑ
Με νόμο η απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων

ΣΕΛ.  21
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ
Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν την κινδυνολογία

ΣΕΛ.  13
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα στη Βουλή

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ