Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10710

ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ θανατώνουν την Ασφάλιση

Ολοι και όλες την Πέμπτη 8 Ιούλη στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια

Κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προωθούν τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που με βάση τον ανερχόμενο πληθωρισμό (τώρα στο 5,5%) ισοδυναμεί με δραστική μείωση, ακόμη και με την πρόταση της ΓΣΕΕ για αύξηση 1%-1,5%. Η ΓΣΕΕ προωθεί την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, μέσω του επιμερισμού τους στους 12 μηνιαίους μισθούς. Ετοιμα, επίσης, είναι τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που ενταφιάζουν οριστικά την Κοινωνική Ασφάλιση, εμπορευματοποιούν πλήρως την Υγεία, δίνοντας ταυτόχρονα βαρύ χτύπημα κατά των εργαζόμενων γυναικών και ιδιαίτερα των μητέρων. Αυξάνεται ο εργάσιμος βίος στα 40 χρόνια, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για άνδρες και γυναίκες, καθιερώνεται το αίσχος της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ και της αναλογικής σύνταξης, που υπολογίζεται επί του μέσου όρου των μισθών όλου του εργάσιμου βίου, μετατρέποντας τις συντάξεις σε προνοιακό επίδομα.


ΣΕΛ.  5  -  7

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ
Ξεζουμίζουν ναυτεργάτες και νησιώτες

Οσο ακριβά πληρώνουν οι ναυτεργάτες την εφοπλιστική ιδιοκτησία στα πλοία με την άγρια εκμετάλλευση που βιώνουν, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους στο βωμό του εφοπλιστικού κέρδους, άλλο τόσο ακριβά την πληρώνουν συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι, οι νησιώτες, οι φτωχές λαϊκές οικογένειες. Το εφοπλιστικό κεφάλαιο όσο μπουκώνει με κέρδη τόσο γίνεται αγριότερο. Τα πανιά της επιθετικότητάς του τα φουσκώνουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.- ΕΕ.


ΣΕΛ.  16  -  17


19ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στην Ακροναυπλιά!

Στο βράχο - αγέρωχο σύμβολο της πάλης δύο κόσμων θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το 19ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  2
ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ ΑΝΤΙΚΚΕ ΔΡΑΣΗ
Στόχος το λαϊκό κίνημα

ΣΕΛ.  10  -  11,   15
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» - «ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ»
Αλληλεγγύη στους ... υπαίτιους της κρίσης

ΣΕΛ.  20
Αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

ΣΕΛ.  22
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Ενας λαός στην εξαθλίωση και στην ανέχεια

ΣΕΛ.  25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ