Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 10999

ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ»
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν μαζί τα μισά άρθρα

Επί της ουσίας συναίνεση στο ξεκλήρισμα των εργαζομένων και του λαού ανάμεσα στα κόμματα του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  3
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Ευέλικτες» το 40% των νέων συμβάσεων

Ολα τα βάρη της καπιταλιστικής τους κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων ρίχνουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες.


ΣΕΛ.  17

Οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το στήσιμο της προβοκάτσιας

Η κυβέρνηση αξιοποίησε το κίνημα των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, όπου συμμετείχαν απλοί άνθρωποι, σε αντιπαράθεση με τις απεργίες που χαρακτήριζαν βίαιες, ενώ χαρακτήριζαν τους «αγανακτισμένους» ειρηνική πάλη. Το σχέδιο, που είχαμε πληροφορίες πριν τη 48ωρη απεργία, ήταν η δημιουργία σκηνικού, όπου κουκουλοφόροι, ομάδες φιλάθλων, μπράβοι σε νυχτερινά κέντρα, άλλοι μηχανισμοί να συγκρούονται με το ΠΑΜΕ, υποτίθεται για ιδεολογικούς λόγους. Ετσι να δοθεί η δυνατότητα στην Αστυνομία να μακελέψει το λαό λόγω διαμάχης, με την καταστολή σαν αναγκαστική επιλογή. Ηθελαν να ταυτίσουν το ΠΑΜΕ με αυτή τη βία, να δείξουν ότι οι απλοί αγανακτισμένοι δε θέλουν το ταξικό κίνημα, τα κόμματα και ιδιαίτερα το ΚΚΕ. Στις 8/9/2002 στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» δημοσιεύσαμε θέμα με τίτλο «Ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές για το χειρισμό των πληροφοριοδοτών», αποκαλύπτοντας το σχεδιασμό της Ευρωπόλ για τη δημιουργία τους και με εντολή διείσδυσης στις διαδηλώσεις. Αυτό ισχύει και για την Ελληνική Αστυνομία.


ΣΕΛ.  6  -  7,   9  -  10

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ
Μεγάλη ταξική αναμέτρηση που άφησε παρακαταθήκες

Στις 28 και 29 Ιούνη το ταξικό εργατικό κίνημα έδωσε μια μεγάλη απεργιακή μάχη, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι κάθε τόπος δουλειάς θα γίνει μετερίζι αγώνα. Τα βάρβαρα μέτρα δε θα «νομιμοποιηθούν» στη συνείδηση των εργατών, θα εμποδιστεί με κάθε τρόπο η εφαρμογή τους.


ΣΕΛ.  16

«Το οργανωμένο να φοβάστε»...

Μιλώντας χτες στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε μεταξύ άλλων για την κρατική καταστολή: «Η πλατεία είναι αυθόρμητη. Το οργανωμένο να φοβάστε, όπως αυτό που γίνεται στα λιμάνια και όχι το αυθόρμητο». Στα λιμάνια, στα οποία αναφέρεται ο ΛΑ.Ο.Σ., οι ναυτεργάτες, με απόφαση των ταξικών τους σωματείων απήργησαν για 48 ώρες με όλους τους άλλους εργάτες και ανάγκασαν την ΠΝΟ να αποφασίσει νέα απεργία για χτες, Πέμπτη. Αρα, τι συστήνει ο Καρατζαφέρης στην κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα; Να μην ανησυχούν για το αυθόρμητο, αλλά να φοβούνται το ταξικό κίνημα και την ικανότητά του να οργανώνει και κινητοποιεί χιλιάδες εργάτες σε γραμμή ρήξης και ανατροπής με την πολιτική της τάξης που υπηρετούν και στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα, πλην του ΚΚΕ. Δεν υπάρχει πιο κυνική ομολογία από την πλευρά των αστών για το ποιο κίνημα τους τρομάζει και ενάντια σε ποιον στρέφεται η καταστολή και η προβοκάτσια, στην οποία μάλιστα ο ΛΑ.Ο.Σ. διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο.



ΠΑΙΔΕΙΑ
Προς «πτυχία» πολλών ταχυτήτων

ΣΕΛ.  14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
«Χέρι-χέρι» κυβέρνηση - πολυεθνικές

ΣΕΛ.  18
ΠΑΣΕΒΕ
Συνεχίζουμε πιο δυνατά

ΣΕΛ.  22
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Σύσκεψη μεταναστών φοιτητών

ΣΕΛ.  14
ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Αρχίζει σήμερα στο πάρκο «Φιξ»

ΣΕΛ.  24
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Για δεύτερη χρονιά στο «Πάρκο Τρίτση»

Οι εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχουν αρχίσει με μεγάλη επιτυχία το καλοκαιρινό τους ταξίδι και, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα κορυφωθούν στις 15, 16 και 17 Σεπτέμβρη, στο «Πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον.

Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ στο «Πάρκο Τρίτση» έχει παράλληλα και διεκδικητικό χαρακτήρα, χαρακτήρα υπεράσπισής του από την ιδιωτική πρωτοβουλία και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που το λιγουρεύονται.


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ