Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10633

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση σήμερα στις 10 π.μ. στην Κάνιγγος

Η συγκρότηση Επιτροπής για την Ανεργία ήταν το αποτέλεσμα πλατιάς σύσκεψης που διοργάνωσε το ΠAME, που σήμερα, Τρίτη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος οργανώνει συγκέντρωση ανέργων και εργαζομένων.


ΣΕΛ.  15
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η εκδήλωση τιμής για τον Νίκο Μπελογιάννη

Εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη διοργανώνει η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ αύριο Τετάρτη 31 του Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Πάρκο Γουδή. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ κόντρα στη θυσία λαϊκών δικαιωμάτων

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης

  • Η κυβέρνηση έχει συναποφασίσει στην ΕΕ το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τη Στρατηγική «ΕΕ - 2020». Αποφάσεις που προδικάζουν ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των προηγούμενων χρόνων, θα βρεθούν σε τραγική θέση. Κανένα μέτρο δεν αποβλέπει στη βελτίωση της θέσης του λαού. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι στυλοβάτες της ΕΕ.
  • Οι θριαμβολογίες ότι νίκησε η κυβέρνηση ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης είναι συνειδητή κοροϊδία του λαού. Η ΕΕ είναι μια οικογένεια κρατών - μελών που τα ενώνει η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, ενώ τσακώνονται για τον έλεγχο των αγορών, για την εξαγωγή των εμπορευμάτων και των κεφαλαίων. Επικίνδυνη η θεωρία για αλλαγή από τα μέσα της ΕΕ με αριστερή διακυβέρνηση, οδηγεί σε παραίτηση από τη ριζοσπαστική πάλη.
  • Ο λαός πρέπει να αποφασίσει ότι νόημα έχουν οι θυσίες στο βωμό του αγώνα. Καμία άλλη θυσία δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει. Πρέπει να έρθει σε ρήξη με αυτήν την πολιτική, να της καταφέρει ρήγματα, να την ανατρέψει. Τα μέτρα της κυβέρνησης πρέπει να συναντήσουν την οργάνωση πολύμορφης αντίστασης, την όξυνση της πάλης με όλες τις μορφές που απαιτούνται.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 100ή ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ
Μαζικό αγωνιστικό λαϊκό αντάμωμα

Παλλαϊκό, αγωνιστικό χαρακτήρα είχε η εκδήλωση για την 100ή επέτειο του Κιλελέρ, που διοργάνωσε, την Κυριακή, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, η ΠΑΣΥ, καθώς μαζί με τους χιλιάδες αγρότες πήραν μέρος και εκατοντάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι των σπουδών, συνταξιούχοι. Μαζικό, αγωνιστικό, λαϊκό αντάμωμα, αυτή η αγωνιστική συνάντηση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) με το Πανεργατικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).


ΣΕΛ.  20  -  21

Ο δρόμος του λαού

Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τόσο για τη στήριξη της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει χρέη και ελλείμματα, όσο και για τη στρατηγική «ΕΕ-2020», τσακίζουν κάθε λαϊκό δικαίωμα. Αποκαλύπτουν ότι ο πλούτος που παράγεται στη χώρα πρέπει να γίνει λαϊκή ιδιοκτησία και η Ελλάδα να αποδεσμευτεί από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό. Ρωτάνε κάποιοι: Μπορεί η Ελλάδα να σταθεί μόνη της; Βεβαίως μπορεί, αλλά χωρίς τους καπιταλιστές, με λαϊκή εξουσία. Η Ελλάδα διαθέτει ικανοποιητικό επίπεδο συγκέντρωσης της παραγωγής, των μέσων παραγωγής, του εμπορικού δικτύου και ορισμένο επίπεδο ανάπτυξης σύγχρονης τεχνολογίας. Διαθέτει έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, με βελτιωμένο μορφωτικό επίπεδο και εξειδίκευση και πολυάριθμο επιστημονικό δυναμικό. Διαθέτει αξιόλογες πλουτοπαραγωγικές πηγές, σημαντικά αποθέματα ορυκτού πλούτου, που είναι σημαντικό πλεονέκτημα για την παραγωγή βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων. Εχει το μεγάλο πλεονέκτημα, να μπορεί να εξασφαλίζει επάρκεια στα είδη διατροφής για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά και για το εξωτερικό εμπόριο. Διαθέτει δυνατότητες για παραγωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών, εργαλείων και συσκευών. Χρειάζεται κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, κεντρικός σχεδιασμός, εργατικός λαϊκός έλεγχος. Ετσι θα αναπτύσσονται η βιομηχανία, η αγροτική παραγωγή χωρίς κρίσεις, ικανοποιώντας όλες τις λαϊκές ανάγκες. Δίπλα στην κοινωνική παραγωγή θα υπάρχει και η συνεταιριστική παραγωγή για τους μικροπαραγωγούς. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού.



ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ
Αντανακλούν τις αξίες πλουτοκρατίας - ΝΑΤΟ

ΣΕΛ.  13
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
Νεκρός 15χρονος από έκρηξη βόμβας

ΣΕΛ.  27
ΑΠΕΡΓΟΙ ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Η ταξική αλληλεγγύη σπάει τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς

ΣΕΛ.  17
ΜΟΣΧΑ
Μακελειό από διπλή βομβιστική επίθεση στο μετρό

ΣΕΛ.  31

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ