Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10885

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Να δοθεί φιλολαϊκή προοπτική ενάντια σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

ΚΚΕ: Στη δράση, με την πάλη τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι να αγκαλιάσουν τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


ΣΕΛ.  10  -  11
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Σήμερα η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία στην έκθεση «Ζωοτέχνια».


ΣΕΛ.  18  -  19

ΦΤΗΝΕΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ και μπίζνες στην ενέργεια

Αλέκα Παπαρήγα: Το «ψητό» της υπόθεσης του «Συμφώνου ανταγωνιστικότητας» δεν είναι το χρέος. Θέλουν να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, με ισόβια λιτότητα και φτώχεια για τους εργαζόμενους, με ισόβια καταστολή των αγώνων τους. Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας εμπλέκει τη χώρα μας σε οξύτατους ανταγωνισμούς

Την πλήρη απελευθέρωση του τομέα της Ενέργειας προς όφελος των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, μέχρι το 2014, με την ταυτόχρονη δημιουργία νέων δικτύων και αγωγών για τη μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου, αποφάσισαν στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ τόνισαν την ανάγκη επέκτασης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), σαν το νέο υπερκερδοφόρο πεδίο δράσης για το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα διακήρυξαν ωμά ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων εξαρτάται απόλυτα από το παραπέρα φτήνεμα της εργατικής δύναμης και κατέληξαν σ' ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση και εφαρμογή του λεγόμενου «Σύμφωνου ανταγωνιστικότητας».


ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλατιά δράση σε όλη τη χώρα

Με μία σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις συνεχίζονται οι δραστηριότητες των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο πλαίσιο της μεγάλης πεντάμηνης καμπάνιας για την εργαζόμενη νεολαία. Η καμπάνια περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς, κατάρτισης και γειτονιές, συσκέψεις, πρωτοβουλίες προβολής του σοσιαλισμού ,βιβλιοπαρουσιάσεις.


ΣΕΛ.  3

Υγεία για το λαό

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία αναδεικνύουν το βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα του. Θα μπορούσαν, βεβαίως, να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και προοπτική, αν στο περιεχόμενο των διεκδικήσεων είχε τεθεί η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα Υγείας μαζί με το αίτημα για αποκλειστικά ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα για όλους, με Δημόσια Δωρεάν Κέντρα Υγείας και με υγειονομικούς μόνιμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αυτά τα αιτήματα σήμερα δεν προβάλλονται από τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών. Αντίθετα, διεκδικούν να έχουν δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου και στις επιχειρήσεις Υγείας οι γιατροί να έχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Τέτοια αιτήματα δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να τα αξιοποιεί, για να κατασυκοφαντεί τις κινητοποιήσεις. Διασπούν τον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, γεγονός που αποδυναμώνει την πάλη εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας να συσπειρωθούν αποφασιστικά στο ΠΑΜΕ Υγειονομικών. Οι κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες πρέπει να ενταθούν και να στηριχθούν με τον αγώνα μέσα στα νοσοκομεία. Στη δράση, με την πάλη τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι να αγκαλιάσουν τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.



ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Πιέσεις αποχώρησης προς Μουμπάρακ

ΣΕΛ.  17
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων

ΣΕΛ.  23
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κανένας ιδιώτης στη διαχείριση των απορριμμάτων

ΣΕΛ.  3
ΚΙΛΚΙΣ
Στρατιωτικό «σεμινάριο» για εσωτερικές επεμβάσεις

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ
Στοπ στις διώξεις κατά του Σουδανικού ΚΚ

ΣΕΛ.  16
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Το μετατρέπει σε όργανο ταξικής υποταγής

Η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου για την «αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)» το μετατρέπει σε όργανο που προωθεί την ταξική υποταγή. Ορίζει εκπροσώπους του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών οργανώσεων στο όργανο που θα ελέγχει τη δράση του ΣΕΠΕ. Ενοχοποιεί και προβλέπει την επιβολή προστίμων στους εργαζόμενους που δουλεύουν χωρίς δικαιώματα και όχι σε αυτούς που τους εκμεταλλεύονται. Μειώνει τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, αποδυναμώνει την πρόβλεψη για την παρουσία γιατρών εργασίας στους χώρους δουλειάς. Οι όποιες κυρώσεις προβλέπει σε βάρος της εργοδοσίας μετατρέπονται σε χάδι με τις πολλαπλές εκπτώσεις.


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ