Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9545

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
Ακρίβεια και ανατιμήσεις ληστεύουν τα λαϊκά εισοδήματα

Με ρυθμό 3,8% κάλπαζε τον Ιούλη ο επίσημος πληθωρισμός, ενώ πολύ μεγαλύτερες ήταν οι ανατιμήσεις στα είδη και υπηρεσίες πλατιάς κατανάλωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα λαϊκά εισοδήματα, επειδή οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι φουσκώνουν ανεξέλεγκτα - ελέω «ελεύθερης αγοράς» - τις τιμές. «Λάδι στη φωτιά» ρίχνει και η κυβέρνηση, με τα αντιλαϊκά φοροεισπρακτικά μέτρα.


ΣΕΛ.  10

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από την Κούβα
  • Ωμή και προκλητική παρέμβαση των ΗΠΑ. Περήφανη και αποστομωτική απάντηση της Κούβας.
  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση εκμετάλλευσης της ασθένειας του Φιντέλ Κάστρο και την κλιμάκωση της αντεπαναστατικής επεμβατικής δράσης των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατά της Κούβας.
  • Καλεί την εργατική τάξη και συνολικά τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αμέριστη και θερμή του αλληλεγγύη προς το Νησί της Επανάστασης, ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας προς το σοσιαλισμό.
  • Ευχαριστήρια επιστολή προς το ΚΚΕ του ΚΚ Κούβας για το μήνυμα συμπαράστασης που έστειλε η Αλέκα Παπαρήγα, εκ μέρους του Κόμματος, για το πρόβλημα υγείας του Φιντέλ Κάστρο.

ΣΕΛ.  3

Associated Press

Associated Press

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ
Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες...

Οι φονικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί και οι επιδρομές του Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, έχοντας τις «πλάτες» των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αλλά δε συναντούν μόνο την πεισματική αντίσταση των πατριωτικών δυνάμεων του Λιβάνου. Δυναμώνει συνεχώς και η παγκόσμια κατακραυγή ενάντια στο συνεχιζόμενο αποτρόπαιο έγκλημα. Πολλές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό του Λιβάνου έγιναν χτες σε όλο τον κόσμο και ορισμένες εξ αυτών έχουν ιδιαίτερη σημασία. Οπως η χτεσινή διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων σιιτών του Ιράκ, που έγινε στη Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης (φωτ.) και είχε έντονο αντιισραηλινό και αντιαμερικανικό προσανατολισμό.


ΣΕΛ.  12   -   13


ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
«Οχι» στα αντιασφαλιστικά σχέδια

Σε μαζική παράσταση για το Ασφαλιστικό στο υπουργείο Απασχόλησης, την Τρίτη 8 Αυγούστου, καλούν με κοινή ανακοίνωσή τους έντεκα ταξικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες.


ΣΕΛ.  9
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Να απαντήσουμε άμεσα με αγώνες

Την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ και την προκήρυξη κινητοποιήσεων ζητούν τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», με αφορμή την κατάργηση του ορίου ηλικίας απόσυρσης των πλοίων.


ΣΕΛ.  17
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Τους κεφαλαιοκράτες ωφελεί η πώληση της Εμπορικής

Στην απεργιακή φρουρά των εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας βρέθηκε χτες ο Γ. Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης με τη ΝΑΣ. Απεργούν και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι.


ΣΕΛ.  9,    15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ