Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το 16ο Συνέδριο

Ενας ακόμη ιστορικός σταθμός, στην πορεία της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης της Ελλάδας, το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, ολοκλήρωσε τις εργασίες του. Με την ομόφωνη έγκριση των ντοκουμέντων και την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, που στην πρώτη της Σύνοδο εξέλεξε ομόφωνα Γενική Γραμματέα την Αλέκα Παπαρήγα.

Τούτες οι ομοφωνίες έγιναν καρφί στα δημοσιογραφικά - προπαγανδιστικά επιτελεία της άρχουσας τάξης. Ο ταξικός αντίπαλος των κομμουνιστών και οι σύμμαχοί του επιτίθενται στο Κόμμα, βλέποντας πως δεν υπάρχουν ιδεολογικοπολιτικές διαφορές και αντιθέσεις στους κόλπους του. Θέλουν ρωγμές, γιατί αυτό βολεύει τη δική τους ταξική πάλη ενάντια στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα όπλα τους, που μόνο η ιδεολογικοπολιτική ενότητα του ΚΚΕ ακυρώνει. Γι' αυτό και χτυπούν την ομοφωνία στις αποφάσεις, πιστεύοντας πως μπορούν να κλονίσουν τις εδραιωμένες, σε στέρεη ιδεολογικοπολιτική βάση, πεποιθήσεις των κομμουνιστών, την ιδεολογικοπολιτική ενότητα, που αποτυπώνεται με τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου.

Ολόκληρο, λοιπόν, το Κόμμα συζήτησε συλλογικά, δημιουργικά, άρα και δημοκρατικά, το ίδιο και στο Συνέδριο, προσθέτοντας καθένας τη δική του γνώμη, ώστε οι ομόφωνα ψηφισμένες αποφάσεις να είναι οι πλέον σωστές και ολοκληρωμένες. Ετσι, που να υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο στη δράση, η στρατηγική και η τακτική του Κόμματος για τα γενικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού. Και η ιδεολογικοπολιτική ενότητα είναι θεμέλιο για την πιο αποτελεσματική, στη συνέχεια, δράση.

Απ' αυτήν, τη στέρεη αφετηρία ξεκινούν σήμερα, με νέα ορμή και δύναμη, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες την υλοποίηση των αποφάσεων και των καθηκόντων του Συνεδρίου. Εξοπλισμένοι με τα σχετικά ντοκουμέντα, έχοντας ως αναντικατάστατο βοηθό τη γενίκευση της μέχρι σήμερα πείρας. Και, πάνω απ' όλα, βάζοντας στο κέντρο της προσοχής τους, την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, στην πορεία της δράσης για το χτίσιμο του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Ζητήματα, στα οποία επικεντρώθηκε και η προσοχή των αντιπροσώπων, στη διάρκεια των εργασιών του 16ου Συνεδρίου.

Με σιγουριά, επομένως, μπορούμε να πούμε ότι τα θεμέλια, για να στεφθεί με επιτυχία η δράση για την οικοδόμηση του Μετώπου, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων, έχουν ήδη μπει. Και είναι θεμέλια ολόγερα. Τώρα, χρειάζεται η ακούραστη, στοχοπροσηλωμένη και αποτελεσματική προσφορά των κομμουνιστών. Πρώτο και αναντικατάστατο βήμα αποτελεί η δημιουργική αφομοίωση των αποφάσεων του Συνεδρίου. Και, ταυτόχρονα, το ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα της πολιτικο-ιδεολογικής μας δουλιάς στους εργαζομένους, στη νεολαία, σε όλο το λαό. Η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων και της ταξικής πάλης. Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, θα κατακτάμε την ικανότητα, να δρούμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αποφάσεων και των στόχων του 16ου Συνεδρίου.

Ας μη χάνουμε στιγμή, λοιπόν. Με την ίδια και ακόμη πιο μεγάλη αποφασιστικότητα, καθένας στον τομέα ευθύνης του και όλοι μαζί συλλογικά, να εξασφαλίζουμε την ενιαία δράση στα μεγάλα μέτωπα πάλης, έχοντας σταθερό προσανατολισμό, την προοπτική να ξεπηδά απ' αυτά η κοινή δράση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στην κατεύθυνση της οργάνωσης του λαού στο δικό του κοινωνικοπολιτικό μέτωπο πάλης, που θα επιβάλει, με την εναντίωσή του στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, ως πολιτική διέξοδο, τη λαϊκή εξουσία. Από μάς εξαρτάται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ