Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ χτες από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά, για τις 18 Νοεμβρη, η εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Αγγελινιάδης, ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κορομπίλης και τρεις εργαζόμενοι του δήμου κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, είχαν καταδικαστεί σε επτά μήνες φυλακή με αναστολή επειδή συμμετείχαν το Φλεβάρη του 2004 στην κινητοποίηση κατοίκων της πόλης για απενεργοποίηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ, μετοχών και θυρίδων του Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων 30 ατόμων που φέρονται εμπλεκόμενα στην υπόθεση της Proton Bank αποφάσισε χτες, με βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Από τα άτομα αυτά, 6 είναι μέλη του ΔΣ της Τράπεζας και άλλα είναι μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων. Οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Γ. Δραγάτση που ερευνά την υπόθεση της Proton Bank και αφορά δάνεια υψηλού πιστωτικού ρίσκου που χορήγησε (2010) η τράπεζα. Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, μεγάλα ποσά των δανείων κατευθύνθηκαν σε εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη. Ο Λ. Λαυρεντιάδης και τα έξι στελέχη της τράπεζας που κλήθηκαν να καταθέσουν για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 22 Νοεμβρίου.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ χτες στη δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», η ένσταση των συνηγόρων των κατηγορουμένων περί αναρμοδιότητας του δικαστηρίου (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) λόγω της πολιτικής φύσης των εκδικαζόμενων αδικημάτων. Οι συνήγοροι επισήμαναν την τάση που υπάρχει παγκόσμια οι συγκεκριμένες δράσεις «να χαρακτηρίζονται τρομοκρατία ή να αποπολιτικοποιούνται». Επιπρόσθετα, αναφέρθηκαν στη σημασία της αξιολόγησης που κάνουν οι ένορκοι στα Μικτά Ορκωτά δικαστήρια αρμόδια για την εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων. Επίσης, απορρίφτηκαν τα αιτήματα της μεταφοράς της δίκης από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο και της μαγνητοφώνησης και απομαγνητοφώνησης των πρακτικών.

ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, ανάμεσα στα οποία και 5 αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα, στα πλαίσια της επιχείρησης της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος για την εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο τσιγάρων. Σύμφωνα με χτεσινό δελτίο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χτες και στους 21 συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία «κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς επίσης και αδικήματα, που αφορούν παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της βλάβης των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Οσον αφορά ειδικότερα στους συλληφθέντες αξιωματικούς του Λιμενικού «η δικογραφία περιλαμβάνει συμπληρωματικά και τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος». Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα, ανάμεσα στα οποία ένας υπαξιωματικός του Λιμενικού, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί ακόμα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ