Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή 8/12 οι εκλογές στο Σύνδεσμο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά. Το πρόγραμμα είναι (από 11.30 π.μ. έως 5.30 μ.μ.): Σήμερα, Πέμπτη 5/12 στο πολυκατάστημα «CARREFOUR» στο τρίγωνο Κηφισού (Πέτρου Ράλλη). Αύριο Παρασκευή 6/12 στο πολυκατάστημα «CARREFOUR» στο Πασαλιμάνι. Την Κυριακή 8/12 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19). Η παράταξη της ΔΑΣ καλεί σε συμμετοχή και ενίσχυση του ψηφοδελτίου της.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Γενική Συνέλευση με θέμα την ενοποίηση των Σωματείων Αθήνας και Πειραιά πραγματοποιεί η Ενωση Λογιστών Αθήνας, σήμερα, Πέμπτη 5/12, στις 6 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1). Η ενοποίηση έχει στόχο τη δημιουργία ενός ακόμα πιο μαζικού και δυνατού σωματείου.

ALAPIS: Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής σημειώνει για τις απολύσεις στην ALAPIS ότι η στάση του επιχειρησιακού σωματείου δε βοήθησε στη συσπείρωση των εργαζομένων, ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αλλά καθησύχαζε με αποτέλεσμα σήμερα οι εργαζόμενοι να είναι μετέωροι. Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ταξικό Συνδικάτο. Πείρα υπάρχει από άλλους χώρους και κλάδους που αντιμετώπισαν την ίδια κατάσταση, διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και πέτυχαν μικρές ή μεγαλύτερες νίκες. Για όλα αυτά, η ΟΕΦΣΕΕ ζητά να οριστεί άμεσα τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Συγκέντρωση κάνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας τα σωματεία εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά ενάντια στην απλήρωτη εργασία, που κυριαρχεί εδώ και χρόνια σε πολλές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, γηροκομεία και αλλού. Απαιτούν: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καμία μείωση μισθών. Καμία απόλυση - μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής - φιλανθρωπικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια. Δωρεάν υπηρεσίες σε όλους με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΟΤΑ: Πλατιά σύσκεψη με θέμα «Συμπεράσματα από την οργάνωση των αγώνων μας και σχέδιο δράσης για τα επόμενα βήματά μας» οργανώνει τη Δευτέρα 9/12, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β πίσω από τη Μητρόπολη) το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καλώντας σε συμμετοχή τα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστές και εργαζόμενους στους ΟΤΑ και την Περιφέρεια.

FORTHNET: Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της FORTHNET αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας για τη Δευτέρα 9/12, ως απάντηση στην εργοδοσία, που έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, προκειμένου να πάρει νέους, με μισθούς 250 και 300 ευρώ, την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει για την αύξηση των συνδρομητών και για την ανακεφαλαιοποίηση.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΤ 3: Ομόφωνα εγκρίθηκε στη διάρκεια της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ 3 ψήφισμα, με το οποίο επαναβεβαιώνονται οι αμετακίνητοι στόχοι του αγώνα τους, με βασικότερο το αίτημα για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την απόρριψη οποιασδήποτε «μεταβατικής» ή άλλης λύσης.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Την απόλυση δύο εργαζομένων από το σούπερ μάρκετ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» στην Αυλίδα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας. Απαιτεί να παρθούν πίσω οι απολύσεις και καλεί σε πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά - να μετατραπούν οι 4ωρες συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Ημερίδα με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση και ομιλητή τον Θωμά Κακκαβά διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, την Πέμπτη 12/12, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

«ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»: Με 24ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη, απαντούν οι εργαζόμενοι στα κλωστήρια «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα, στη νέα προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώσει τους μισθούς, κόβοντας το 10% του επιδόματος γάμου και το επίδομα εξ ελευθεριότητας. Σήμερα έχει οριστεί τριμερής στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η επιχείρηση προσπάθησε τον Ιούνη να επιβάλει μειώσεις μισθών 30% και συνάντησε την αντίσταση των εργαζομένων.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση σήμερα, Πέμπτη, καλεί τους συνταξιούχους ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας. Η συνέλευση θα γίνει στις 9.30 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ