Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Η ώρα των βραβείων

Σ' αυτά τα καλλιστεία τρομο-λαγνείας το τι έχουμε δει και ακούσει είναι απίστευτο. Από δημοσιογράφους, πράκτορες, κρατικοδίαιτους στοχαστές, μυστικές υπηρεσίες, έναν πρωθυπουργό, έναν Καραμανλή και ένα μέντιουμ. Θα μου πείτε, ένα σοβαρό μέντιουμ τι δουλιά έχει ανάμεσά τους, αλλά ας πρόσεχε. Από εδώ και στο εξής, αν είμαστε καλά σύντροφοι, στο τέλος κάθε εποχής θα δίνουμε βραβεία στους καλύτερους σε όλους τους τομείς της ζωής μας στην έρημη χώρα. Με συγκίνηση λοιπόν περνάμε στην Απονομή.

Βραβείο καλύτερης φράσης: Απονέμεται στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για τη μεγαλειώδη φράση του «Βρείτε τον εγκέφαλο». Πολλοί λανθασμένα υπέθεσαν ότι η δήλωση αφορά στην άγνωστη ηγεσία των τρομοκρατών. Μέγα λάθος. Αφορά στην κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Αρχιεπισκόπου μας, όπου ακολουθώντας την παράδοση των ασκητών, και συγκεκριμένα τη δημόσια εξομολόγηση, ζητάει με συντριβή τον εγκέφαλό του πίσω, που λόγω φόρτου εργασίας κάπου τον ξέχασε.

Βραβείο χαμέρπειας: Στον κύριο Στέλιο Ράμφο. Για την εμφάνισή του στο δελτίο ειδήσεων του κ. Χατζηνικολάου, ο οποίος παρουσίασε τον κύριο Στέλιο ως τον τελευταίο φιλόσοφο. Εκεί ο Ράμφος σαν ζαλισμένη θεούσα μέντιουμ είπε για τον Γιωτόπουλο, «τον συγχωρώ αλλά δεν τον αθωώνω». Επίσης δήλωσε ότι ο τρομοκράτης πήγαινε συχνά και τον συμβουλευόταν (ποιος είσαι μεγάλε;). Είναι γνωστή η λύσσα των εγελιανών για δύναμη. Ο κύριος Στέλιος δεν ανακάλυψε την Αμερική, την έσερνε πάντα μέσα του. Γι' αυτό τώρα που θέλει να πολιτευτεί έκανε μια καλή αρχή όταν τάχθηκε υπέρ των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και έπειτα σε κάθε βομβαρδισμό που κάνει και θα κάνει η Αμέρικα. Είναι μοναδική περίπτωση, μόνο οι πατέρες της εκκλησίας τού ψιθυρίζουν μυστικά τι πρέπει να κάνει. Τώρα γράφει ένα βιβλίο με τίτλο «Η επίδραση της φιλοκαλίας στους βομβαρδισμούς». Κεφάλαιο πρώτο: «Χτύπα γρήγορα και φύγε όπως ακριβώς τα τάγματα των αγγέλων». Η Αριστερά με το θαυμάσιο ένστικτό της τον ξέρασε γρήγορα. Ο κύριος Στέλιος από τότε, όταν μιλάει για την Αριστερά χρησιμοποιεί τον τίτλο «παλαιοκομμουνιστές» με ειρωνικό τρόπο. Ο κύριος Στέλιος πρέπει να γνωρίζει αν και είναι φασίστας δεν πρέπει να ντρέπεται, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

Βραβείο καλής ζωής: Στον θρασύ κ. Μίλερ της γνωστής πρεσβείας. Γιατί θα περάσει όλη του τη ζωή από κλουβί σε κλουβί. Σαν κλουβί δεν είναι η αμερικάνικη πρεσβεία; Ετσι, όταν τελειώσει το θεάρεστο έργο του, θα ζει στην πατρίδα του σε αντίστοιχα κλουβιά, αγκαλιά με μπάτσους γορίλες, που θα τον συνοδεύουν έως τον τάφο του.

Βραβείο εφευρέτη: Στον εισαγγελέα κύριο Διώτη. Διότι η εντολή που έδωσε στην εφορία είναι μοναδική. Συγκεκριμένα, μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις που θα αποστέλλονται από εδώ και στο εξής θα αναγράφεται επάνω τους αν ο εν λόγω κύριος ή κυρία είναι ή δεν είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Αν δεν είναι κερδίζει μία ξενάγηση στα άδυτα των μυστικών υπηρεσιών. Αν είναι παρακαλείτε να κάνει υπομονή και να περιμένει μέχρι τις βουλευτικές εκλογές. Αν είναι δυνατό μέχρι τότε ας αποφεύγει κάθε σχέση με αιχμηρά αντικείμενα ή πυροβόλα όπλα.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ