ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Μάη 2010
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Την Τρίτη να βουλιάξουν οι δρόμοι

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Να δυναμώσει η ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση για να πάρει απάντηση η προπαγάνδα των μονοπωλίων και των υπηρετών τους

Επόμενος κρίσιμος σταθμός για την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και συνολικά στην πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια αποτελούν τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, την Τρίτη, 1η Ιούνη.

Με κεντρικό σύνθημα «Υπάρχει άλλος δρόμος», το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου να ξεσηκωθούν, να μην υποστούν μοιρολατρικά την αντιλαϊκή επίθεση, να βροντοφωνάξουν πως δε συμμορφώνονται με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας. Τόσα χρόνια έκαναν θυσίες για την κερδοφορία των επιχειρήσεων, δε θα βάλουν πλάτη και για να βγουν πιο ισχυρές από την καπιταλιστική κρίση. Τα συλλαλητήρια την 1η Ιούνη πρέπει να είναι μαζικά, να δώσουν ακόμα μια ταξική απάντηση στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που εδώ και χρόνια βάζει πλάτη για να προωθηθούν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, όπως η μερική απασχόληση, η ενοικίαση εργαζομένων, τα αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κ.ά.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια στις 6.30 μ.μ., όπου θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι από τον Πειραιά. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση έχει οριστεί, στις 7 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Να εγκαταλείψουμε όσους στηρίζουν τα μονοπώλια

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε ένταση της δράσης ενάντια και στην ιδεολογικοπολιτική επίθεση της άρχουσας τάξης και των επιτελείων της. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ελάτε μαζί με το ΠΑΜΕ να βροντοφωνάξουμε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. Δεν είναι μονόδρομος να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα χωρίς κανένα δικαίωμα, όσες ώρες, όσες ημέρες, με όποιο μισθό και για όσο χρόνο θέλουν οι εργοδότες και μετά από 40 και 50 χρόνια δουλειάς να παίρνουμε σύνταξη πρόνοιας κάτω και από 300 ευρώ.

Αυτά τα μέτρα καμιά πατρίδα δε σώζουν, παρά μόνο τα κέρδη των καπιταλιστών. Κανένας δεν τα επιβάλλει στην κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά τα έχει ανάγκη το κεφάλαιο, τα απαιτεί η μεγάλη καπιταλιστική εργοδοσία και ενιαία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ηγεσίας της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. και σε συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση τα προωθούν, κάνοντας για λογαριασμό και προς όφελος του κεφαλαίου πιο φτηνή την εργατική δύναμη.

Ενα μεγάλο μέρος αυτών των βάρβαρων μέτρων το προωθούσαν και το πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια με τη βοήθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, γενικότερα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που σήμερα παριστάνει τον έκπληκτο και ρίχνει τουφεκιές αποπροσανατολισμού και για την τιμή των όπλων. Είναι από χρόνια προσχεδιασμένα στα επιτελεία της ΕΕ και είναι γραμμένα στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια, την οποία με τόνους ψεμάτων και συκοφαντώντας, υπονομεύοντας και προβοκάροντας τους αγώνες και το ΠΑΜΕ προσπαθούν να την κρύψουν.

Γελιούνται αν νομίζουν ότι θα μας ξεγελάσει, θα μας τρομάξει η αισχρή προπαγάνδα τους, οι προβοκάτσιες, οι εκβιασμοί και τα πλαστά διλήμματα. Οτι θα αφήσουμε αυτήν τη βαρβαρότητα να περάσει αμαχητί και ότι θα νομιμοποιηθεί στη συνείδησή μας.

Οι αγώνες μας, που είναι πρωτοφανείς για τη χώρα μας σε μαζικότητα, σε διάρκεια, σε μορφές, σε αποφασιστικότητα και ένταση, είναι μια πρώτη απάντηση. Ξέρουμε ότι για να έχουμε περισσότερα αποτελέσματα απέναντι στο αντιδραστικό μέτωπο που έχουμε απέναντί μας, για να ανατρέψουμε αυτήν τη βαρβαρότητα χρειαζόμαστε ακόμα πιο μαζικούς, πιο αποφασισμένους και καλύτερα προσανατολισμένους αγώνες.

Συνειδητοποιούμε όλο και περισσότεροι την ανάγκη να εγκαταλειφθούν, να αποδυναμωθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που ευθύνονται γι' αυτήν την πολιτική. Την ανάγκη να αντιτάξουμε το δικό μας κοινωνικοπολιτικό μέτωπο που για λογαριασμό της τάξης μας, των λαϊκών στρωμάτων θα διεκδικήσει την εξουσία. Σε αυτόν τον δρόμο βαδίζουμε, αυτόν το δρόμο χαράζουμε δυναμώνοντας τους αγώνες μας, δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ. Αγώνας για να καταργηθεί η κυριαρχία των μονοπωλίων, να γίνουν λαϊκή περιουσία, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλιση. Αποδέσμευση από την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Συνεχίζουμε. Ακόμα πιο αποφασιστικά με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Τρίτης, 1ηςΙούνη, και προετοιμάζοντας την επόμενη πανελλαδική, πανεργατική απεργία με την κατάθεση του αντιασφαλιστικού κυβερνητικού εκτρώματος. Σύνθημά μας ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ».

«Στο πόδι» και οι συνταξιούχοι

Σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα βρίσκονται οι συνταξιούχοι όλη της χώρας για την κλιμάκωση και το συντονισμό του αγώνα τους με το ταξικό εργατικό κίνημα ενάντια στη λαίλαπα των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποιούν περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα και συζητούν με τα μέλη τους για τα επόμενα βήματα του αγώνα τους. Πρώτο, βέβαια, αγωνιστικό σταθμό και για τους συνταξιούχους αποτελούν τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την 1η Ιούνη σε όλη τη χώρα.

Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχαν σωματεία των συνταξιούχων της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και της Θράκης. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας. Ανάλογη σύσκεψη έγινε και στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων της περιοχής. Στη σύσκεψη στο Βόλο παραβρέθηκε ο Μ. Ραλάκης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

«ULTRA PRINT»
Δυναμική κινητοποίηση απ' το κλαδικό συνδικάτο

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρεία ULTRA PRINT πραγματοποίησε χτες η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων
Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρεία ULTRA PRINT πραγματοποίησε χτες η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων
Δυναμική κινητοποίηση έξω απ' τα γραφεία των επιχειρήσεων ULTRA PRINT - ΔΙΑΔΗΜ - ΝΕΦΕΛΗ (του ομίλου συμφερόντων Φ. Βρυώνη), πραγματοποίησε χτες η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, απαντώντας στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, που στην ουσία θέλει να κλείσει την εταιρεία και να πετάξει έξω τους εργαζόμενους.

Με το πανό να γραφεί «Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας», η Ενωση, πραγματοποίησε συμβολικό αποκλεισμό έξω από την είσοδο των γραφείων. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην εταιρεία είναι ότι η εργοδοσία, αφού προχώρησε σε συνεχόμενες αλλαγές στη Διοίκηση, πέταξε στο δρόμο τους εργαζόμενους και, κλείνοντας τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τους απαγορεύει την είσοδο στο χώρο εργασίας. Οι εργαζόμενοι έχουν καταδικαστεί σε ανέχεια, αφού είναι επί τρεις μήνες απλήρωτοι.

Χτες, στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία της Ενωσης και της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, συναντήθηκε με την εργοδοσία, η οποία για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε αδιάλλακτη. Οι εργαζόμενοι, απ' την πλευρά τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να οργανώσουν τον αγώνα τους. Να σημειωθεί πως πριν από περίπου ένα μήνα η ίδια εταιρεία είχε προχωρήσει στην απόλυση του προέδρου της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, την οποία ανακάλεσε μόνο κάτω από τη δυναμική απάντηση του Σωματείου και των εργαζομένων του κλάδου.

ΠΑΣΕΒΕ
Ολοι στα συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ

Να ξεσηκωθούμε μαζί με όλο το λαό, τονίζει

Αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις την Τρίτη, 1 του Ιούνη, απευθύνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ). Στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Η επίθεση των μονοπωλίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα υπηρετούν, συνεχίζεται με σφοδρότητα.

Με περίσσιο θράσος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μόλις πριν λίγες μέρες υπέγραψε μαζί με τον ΛΑ.Ο.Σ. το δουλικό μνημόνιο με τους εταίρους της ΕΕ και ΔΝΤ, έρχεται τώρα και αυτοπαρουσιάζεται σε δήθεν δεινό αντιστασιακό διαπραγματευτή των συμφερόντων των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων.

Λένε για άλλη μια φορά ψέματα!!! Τα μέτρα είναι προαποφασισμένα!!!

Η επιδίωξή τους είναι: Φθηνοί εργαζόμενοι. Χρεοκοπημένοι ΕΒΕ. Εξαθλιωμένοι Συνταξιούχοι.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τους χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους - επαγγελματοβιοτέχνες - έμπορους - αυτοκινητιστές και τους συνταξιούχους, να ξεσηκωθούν μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, το ΠΑΜΕ την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ.

Να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Φτάνει πια!!!»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 65ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΣΟ
Στις 15 Ιούνη στη Γενεύη

Τα 65 χρόνια ζωής και δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) τιμά η Γραμματεία Νέων της με εκδήλωση που διοργανώνει στη Γενεύη, στις 15 του Ιούνη, στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ με τη σειρά της προετοιμάζει τη συμμετοχή της στην εκδήλωση και καλεί τους νέους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση και να δηλώσουν συμμετοχή. Η αναχώρηση γίνεται με πούλμαν το Σάββατο 12 Ιούνη και η επιστροφή στην Αθήνα, την Πέμπτη 17 Ιούνη. Το κόστος είναι 150 ευρώ το άτομο για μεταφορικά και διαμονή. Οσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στα γραφεία του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ, στα τηλέφωνα 210.3305.219 και 210.9214.417.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΑΜΕ
Εντείνονται οι ρυθμοί

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να δίνουν τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης. Η εξόρμηση με τη μορφή της λαχειοφόρου αγοράς θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιούνη και κάθε λαχνός κοστίζει 5 ευρώ. Μπροστά στην ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, αλλά και στις ευθύνες που συνεπάγεται για το ΠΑΜΕ η εμπιστοσύνη του εργατόκοσμου, γίνεται επιτακτική η ένταση της δράσης τόσο των τοπικών και κλαδικών Γραμματειών και ταξικών συνδικάτων, όσο κάθε εργάτη ατομικά.

Μέχρι στιγμής το 100% του πλάνου τους έχουν πιάσει οι τοπικές Γραμματείες σε: Ικαρία, Λακωνία, Κεφαλονιά, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Ροδόπη. Ακολουθούν οι Γραμματείες σε: Καβάλα (93%), ΔΕΗ Κοζάνης (86%) και Ζάκυνθος (83%). Τέλος, το 70% του πλάνου τους πλησιάζουν οι τοπικές Γραμματείες σε: Κοζάνη, Γρεβενά, Κιλκίς, Εβρο, Λιβαδειά, Φωκίδα και Ηλεία, Αργολίδα, Ρέθυμνο, Κω - Κάλυμνο και Ρόδο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ