ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Ιούνη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αύριο, Κυριακή 24 Ιούνη

- Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, θα επισκεφτεί την Αρτέμιδα (Λούτσα). Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το εξής:

  • 10.30 π.μ.: Περιοδεία στην αγορά (εκκίνηση από την πλατεία Κοπελάκη, στο παλιό τέρμα).
  • 11.30 π.μ.: Συνάντηση με γυναίκες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στη λεωφόρο Βραυρώνος (4η στάση).

- Το βράδυ της ίδιας μέρας, στις 21.30 μ.μ., θα απευθύνει χαιρετισμό στο 4ο Φεστιβάλ της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τη Δευτέρα 25 Ιούνη

- Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφτεί το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ ΑΕ (Ερμού 36, Μεταμόρφωση) στις 10.15.

  • Στις 10.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων στο αμφιθέατρο της εταιρείας.
  • Αμέσως μετά, θα συναντηθεί με το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου στα γραφεία του.

- Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 19.00 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων από τον κλάδο του Εμπορίου, την οποία διοργανώνει η Αχτίδα Υπηρεσιών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου).

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΚΕ. Να τιμωρήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στο πρόσωπο των δύο κομμάτων να τιμωρήσουν και την πλουτοκρατία, κάλεσε τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, η Αλέκα Παπαρήγα από την Ημαθία όπου περιόδευσε χτες στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρωί επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, όπου μίλησε σε εργαζόμενους, στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ του νομού στη Βέροια και το απόγευμα μίλησε με τους απολυμένους και τους ανέργους της Νάουσας στο Εργατικό Κέντρο. Η Αλ. Παπαρήγα ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Ημαθία με ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Εληάς στη Βέροια.

Την Αλ. Παπαρήγα συνοδεύει πολυμελές κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ, Ν. Χριστάνη και Φ. Γεωργουδάκη μέλη της ΚΕ, την Ι. Σοφρόνωφ Γραμματέα της ΝΕ Ημαθίας, τον βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη, συνδικαλιστές και αιρετούς της ΤΑ.

Καταλληλότερος αρχηγός ο λαός τιμωρός

Δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», απαντώντας στους δημοσιογράφους

Motion Team

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», απαντώντας στους δημοσιογράφους

Κατά την άφιξή της, χτες το πρωί, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταλληλότερος αρχηγός μπορεί να γίνει ο λαός τιμωρός. Αυτός είναι ο καταλληλότερος αρχηγός και έτσι εμείς απαντάμε στις δημοσκοπήσεις.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια μάθαμε τι σημαίνει μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός και ανανέωση. Είναι αυτά τα προγράμματα φτώχειας που εξήγγειλε χτες ο κύριος Αλογοσκούφης: 1.000 ευρώ το χρόνο και μάλιστα θέλει και ειδική διαδικασία για να εξακριβωθεί αν μπορείς να τα πάρεις. Είναι τα επιδόματα που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η αύξηση των επιδομάτων κατά 1,5 - 2 ευρώ την ημέρα. Προγράμματα, δηλαδή, φτώχειας, που σημαίνει ότι αναγνωρίζουν πως η φτώχεια όχι μόνο υπάρχει, αλλά θα διευρυνθεί και προσπαθούν να καλύψουν με τέτοια τερτίπια και με παροχές φτωχοκομείου τη φτώχεια. Στόχος τους; Να ρίξουν όσο γίνεται πιο κάτω τα μεροκάματα, τις συντάξεις, τις παροχές κοινωνικών υπηρεσιών. Και ακριβώς μέσω του κατώτατου μισθού, του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος, της εθνικής σύνταξης όπως λένε, δε στοχεύουν τόσο στο να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια αλλά κυρίως να ρίξουν προς τα κάτω το σύνολο των αμοιβών. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός, η μεταρρύθμιση και η ανανέωση. Γι' αυτό και εμείς τα απορρίπτουμε».

Στη συνέχεια, η Αλ. Παπαρήγα απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

-- Τι σημαίνει για εσάς να πάμε σε εκλογές με ανοιχτό το θέμα των ομολόγων;

-- «Τους συμφέρει και τους δύο αυτή η αντιπαράθεση, γιατί με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν λεηλατηθεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια και κυρίως θέλουν να κρύψουν τη μεθόδευση που θα κάνουν: εξίσωση, για παράδειγμα, των ορίων συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών στα 65, άνοδο του ορίου συνταξιοδότησης στα 67, στην πορεία θα τα φτάσουν μέχρι τα 71, αν δεν ανακοπεί αυτή η πορεία τους και από τη λαϊκή ψήφο. Επιπλέον, οι κοινωνικές παροχές θα είναι σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, θα υπάρξει ένα μικρό κομμάτι κοινωνικού τομέα δημόσιου, που θα είναι εντελώς υποβαθμισμένο, για όλα τα άλλα θα πρέπει ο λαός να βάλει το χέρι στην τσέπη. Τους συμφέρει, λοιπόν, να μιλάνε για την κλοπή ως σκάνδαλο παράνομο και όχι για τα νόμιμα σκάνδαλα που διαπράττουν καθημερινά».

-- Με το ΠΑΣΟΚ τι γίνεται; Συνεχείς επιθέσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου, που σας έλεγε «αριστερούς ψάλτες της Δεξιάς» μέχρι τον Θ. Πάγκαλο που υβρίζει τον «Ριζοσπάστη». Πού θα πάει αυτή η αντιπαράθεση μέχρι τις εκλογές;

-- «Το ΠΑΣΟΚ ενοχλείται από τη διαπίστωση, που δεν είναι μόνο δική μας αλλά ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, μεγαλύτερου από ποτέ, που λέει ότι τα δύο κόμματα είναι ίδια στις βασικές επιλογές. Αυτό τους ενοχλεί. Επειδή ξέρουν ότι το ΚΚΕ αυτή τη διαπίστωση την έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια, χτυπάνε το σαμάρι».

-- Πώς σχολιάζετε το νέο βίντεο του «Αλφα» με τον ίδιο αστυνομικό του ΑΤ Ομονοίας;

-- «Η αστυνομία δεν ήταν ποτέ απαλλαγμένη από τέτοια γεγονότα και επεισόδια. Τα συναντάς ανοιχτά στους δρόμους κατά των διαδηλώσεων και έχουμε και κακοποιήσεις διαδηλωτών αλλά και κρατουμένων υπόπτων για ποινικά αδικήματα. Δε χρειάζεται να πω ότι είναι γεγονός απαράδεκτο και ότι πρέπει να το σηκώσουμε, αλλά πάνω απ' όλα έχει σημασία ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε ενίσχυση των κρατικών, παρακρατικών και μη κρατικών δυνάμεων καταστολής. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε αλλαγές και στο στρατό. Ο λεγόμενος εθελοντικός, δηλαδή ο μισθοφορικός στρατός που συγκροτούν, ανεξάρτητα από το ότι είναι παιδιά του λαού σε αυτόν, παρ' όλα αυτά ως αποστολή θα έχει και το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. Επομένως, καλό είναι να βλέπουμε το δέντρο αλλά να μη χάσουμε και το δάσος».

-- Τι έχετε να πείτε για την Ημαθία;

-- «Είναι γνωστό ότι η Ημαθία στη δεκαετία π.χ. του '70, ήταν μια περιοχή που εφοδίαζε όλη την Ελλάδα με τα ωραία της ροδάκινα, γενικά με τα φρούτα της, γίνονταν εξαγωγές τότε που ήταν ενεργητικό το ισοζύγιο των εμπορικών συναλλαγών στα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας. Η αντίστροφη μέτρηση που υπάρχει σήμερα στην Ημαθία δεν είναι τίποτε άλλο παρά αντανάκλαση των αρνητικών συνεπειών από την προσαρμογή της Ελλάδας στις επιταγές της ΕΕ και ειδικότερα για τη γεωργία της ΚΑΠ. Ετσι, από ένας νομός που, σε σχέση με τους άλλους νομούς, ήταν αρκετά πλούσιος νομίζω ότι έχει πέσει αρκετά πιο κάτω. Πολιτικό πρέπει να είναι το συμπέρασμα και πολιτική η απάντηση».

Σήμερα στην Πιερία

Στην Πιερία περιοδεύει σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα. Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το ακόλουθο:

-- 10.30: Επίσκεψη στο Λιτόχωρο. Ομιλία σε σύσκεψη γυναικών (αίθουσα Αγ. Νικολάου).

-- 12.30: Συνέντευξη Τύπου στην Κατερίνη στην αίθουσα της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ.

-- 14.00: Επίσκεψη στον Ν. Παντελεήμονα.

-- 20.30: Ομιλία σε συγκέντρωση στον Πεζόδρομο της Κατερίνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ