ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ενιαίος αντιιμπεριαλιστικός - εργατικός αγώνας

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι πορεύτηκαν χτες στην αμερικάνικη πρεσβεία ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της ΕΕΔΥΕ, της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΔΑ και της ΟΓΕ

Αντιιμπεριαλιστικό σάλπισμα ήχησε χτες βράδυ από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και τους δρόμους της Αθήνας, από χιλιάδες αγωνιστές της ειρήνης, εργαζόμενους, νεολαία και όλες τις γενιές αγωνιστών, που συμμετείχαν στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, που διοργάνωσαν η ΕΕΔΥΕ, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΔΑ και η ΟΓΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας από το NATO, το Μάρτη του 1999, και 6 χρόνων από την επίθεση και εισβολή των ΗΠΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους, με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Ιράκ, αλλά και τις εξελίξεις που συντελούνται στο χώρο των Βαλκανίων, όπως η μονομερής κήρυξη της «ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου με την προτροπή των ΗΠΑ, του NATO και της ΕΕ.

Η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση με κυρίαρχο σύνθημα «Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς, ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ» ήρθε να συνδεθεί κατευθείαν με τις μεγάλες εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις των ημερών για το Ασφαλιστικό, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα και τον κοινό ένοχο, που είναι η ενιαία πολιτική ιμπεριαλισμού και πλουτοκρατίας, η οποία εκδηλώνεται παγκόσμια με έξαρση της ιμπεριαλιστικής βίας και στο εσωτερικό μέτωπο με έξαρση της επιθετικότητας του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, αλλά και σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών γενικότερα.

Ομιλίες από το βήμα της συγκέντρωσης έκαναν εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Νίκος Οικονόμου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού -Τουρισμού - Ξενοδοχείων, και ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ενώ διαβάστηκαν χαιρετισμοί εκ μέρους της ΟΓΕ και της ΕΕΔΔΑ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΕ, Ε. Μαχαίρας, εκ μέρους του ΚΚΕ τα μέλη του ΠΓ Δ. Κουτσούμπας, Δ. Αρβανιτάκης και Σπ. Χαλβατζής, οι βουλευτές Βέρα Νικολαΐδου, Γ. Μαυρίκος, Αχ. Κανταρτζής, ο ευρωβουλευτής Θ. Παφίλης, ο δήμαρχος Νίκαιας, Στ. Μπενετάτος, ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Π. Μακρής, αντιπροσωπείες του ΣΦΕΑ 1967-1974, της Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών.

Τη σύνδεση εργατικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος έκανε με την ομιλία του ο Ν. Οικονόμου, που χαιρέτισε εκ μέρους του ΠΑΜΕ: «Μπορεί η άρχουσα τάξη, την οποία εκφράζουν πολιτικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να έχει κάθε συμφέρον από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ο ελληνικός λαός όμως έχει κάθε συμφέρον να τους αντιπαλέψει. Σήμερα χρειάζεται να εντείνουμε την προσοχή μας, να επαγρυπνούμε και να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα. Είναι καθαρό ότι ο κοινός εχθρός όλων των λαών είναι ο ιμπεριαλισμός, που πυρπολεί το δικαίωμά τους να ζουν με σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

Εχουμε καθαρό ότι η ανταγωνιστικότητα είναι φιλέτο των ιμπεριαλιστών σε όλα τα επίπεδα. Ξεκινά από την οικονομία, εξελίσσεται σε καταλήστευση και καθυπόταξη των λαών, σε άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της λαϊκής οικονομίας. Εκφράζεται με καταστολή και χτυπήματα δημοκρατικών δικαιωμάτων. Παίρνει τον χαρακτήρα πολεμικών επεμβάσεων, όπως έγινε στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, αλλά και απειλών σε Ιράν, Κορέα, Κούβα, όπως και αμφισβήτησης του δικαιώματος των Παλαιστινίων να έχουν πατρίδα. Η αλληλεγγύη μας στους λαούς είναι διαρκής, έχει διεθνιστικά - ταξικά χαρακτηριστικά».

Προσκλητήριο αγώνα στο λαό μας

Στη συνέχεια ο Γ. Πετρόπουλος, εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ, έθεσε το πλαίσιο της κινητοποίησης τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα: «Το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα στη χώρα μας με την πλούσια πείρα που διαθέτει, ως αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού κινήματος αλλά και του διεθνούς κινήματος στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, στις νέες αντίξοες συνθήκες που βιώνουν οι λαοί, όπου η ιμπεριαλιστική νέα τάξη επιχειρεί να επαναφέρει την ανθρωπότητα στην εποχή της βαρβαρότητας, απευθύνει προσκλητήριο αγώνα στο λαό μας. Τον καλεί να πλαισιώσει τις Επιτροπές Ειρήνης στις γειτονιές και σ' όλες τις πόλεις της Ελλάδας, στους τόπους δουλειάς, να στηρίξει τις πρωτοβουλίες του κινήματος ειρήνης ενάντια στην παρουσία των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, ενάντια στη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων, στρατευμάτων και στρατηγείων».

Στη συνέχεια προτρέποντας τους αγωνιστές της ειρήνης να εντείνουν την πάλη τους, έδωσε τη σύνδεση αντιιμπεριαλιστικών - εργατικών κινητοποιήσεων σημειώνοντας: «Να προστατεύσουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα από την επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Καλούμε τους αγωνιστές της ειρήνης να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της ΕΕΔΥΕ που προγραμματίζει το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της "Ολυμπιάδας Ειρήνης". Σας καλούμε σε αντίσταση στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, σε ανυπακοή στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, σε ρήξη με το ίδιο εκμεταλλευτικό και σάπιο σύστημα που γεννά τους πολέμους».

Στα πλαίσια αυτά, όπως τονίστηκε, μπαίνουν επιτακτικά τα αιτήματα: Να αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής από τα Βαλκάνια, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και όπου αλλού βρίσκονται. Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα από τις δυνάμεις κατοχής όπου συμμετέχουν. Να απομακρυνθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας. Να μην αναγνωριστεί η «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσόβου από την κυβέρνηση. Λύση του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι τη δική τους πατρίδα με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ. Απαγόρευση των πυρηνικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής. Προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων από την επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

Ξεχωριστή θέση στη συγκέντρωση είχε η καταγγελία της απόφασης της κυβέρνησης της Τσεχίας που μέσω δικαστικής απόφασης έθεσε εκτός «νομιμότητας» την Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας, μια οργάνωση με έντονη αντιιμπεριαλιστική δράση και με ιδιαίτερη εναντίωση στην εγκατάσταση στη χώρα αυτή του αμερικανικού συστήματος «αντιπυραυλικής προστασίας».

Η πορεία

Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια ξεκίνησαν να πορεύονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία βροντοφωνάζοντας την αντίθεσή τους σε όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ανά τον πλανήτη. Με συνθήματα όπως «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», ανάγκασαν πολλούς περαστικούς να τους χειροκροτήσουν δείχνοντας έτσι τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους κατά των βρώμικων σχεδίων ΗΠΑ και ΕΕ για ξαναμοίρασμα του κόσμου που επιβάλλουν τα οικονομικά συμφέροντα, θύματα των οποίων είναι οι λαοί των εμπλεκόμενων χωρών.

Οι διαδηλωτές δεν άφησαν ασχολίαστο και το ζήτημα του αντεργατικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου περνώντας έξω από τη Βουλή. Εκεί σταμάτησαν φωνάζοντας «Οι νόμοι Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά με ταξικούς αγώνες θα μείνουν στα χαρτιά».

Την ώρα που η πορεία πέρασε την πύλη της Βουλής επί της Βασ. Σοφίας στήθηκε ο «κλασικός φραγμός» της Αστυνομίας προκειμένου να μην επιτρέψει στους συγκεντρωμένους στην Πλ. Συντάγματος να πλησιάσουν το κτίριο. Αυτό που προκάλεσε εντυπώσεις ήταν ότι κατά την παράταξη των ανδρών των ΜΑΤ αστυνομικός άνοιξε τη φυσούνα με τα δακρυγόνα προκαλώντας ασφυξία στους τελευταίους πορευόμενους προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σήμερα, Παρασκευή εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών» πραγματοποιεί στις 8 το απόγευμα, η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου Κρήτης του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Ν. Αλικαρνασσού, με ομιλητή τον Γ. Ηρακλέους, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ - ΟΛΜΕ.

-- Αύριο, Σάββατο εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία» θα πραγματοποιήσει η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γ. Ηρακλέους, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ - ΟΛΜΕ.

Εκδηλώσεις για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ συζητούν αυτή την περίοδο Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, διοργανώνοντας συσκέψεις και εκδηλώσεις, ανοιχτές σε φίλους του Κόμματος, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται και θέλει να ανιχνεύσει ένα διαφορετικό δρόμο, να ακούσει τι προτείνει το ΚΚΕ, να καταθέσει τις σκέψεις του. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Παρασκευή

-- Στις 7.30 μ.μ. στη Χαλάστρα (αίθουσα δημαρχείου). Θα μιλήσει ο Γ. Ζιώγας, βουλευτής του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 23/3

-- Στις 11 π.μ. από την ΚΟΒ Γέρακα στο εστιατόριο «ΛΑΒΑ», στην πλατεία Γέρακα, με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 26/3

-- Στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Θα μιλήσει ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2). Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ από τις Κομματικές Οργανώσεις των ΕΒΕ. Θα μιλήσει ο Γ. Σιγάλας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Από την ΚΟΒ Μεσσαράς της Επιτροπής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ του Δήμου Μοιρών, με κεντρικό ομιλητή τον Μ. Συντυχάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

-- Από την ΚΟΒ Αστερουσίων της Επιτροπής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ, στο δημοτικό κατάστημα Τεφελίου, με κεντρικό ομιλητή τον Δ. Βρύσαλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Λαχειοφόρος αγορά της ΕΕΔΥΕ

Λαχειοφόρο αγορά πραγματοποιεί η ΕΕΔΥΕ το τρίμηνο Μάρτης - Απρίλης - Μάης για να στηρίξει τις πολύμορφες δραστηριότητές της στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Ειρήνης 2008. Θα κληρωθεί ένα αυτοκίνητο «Volkswagen FOX» 1.200 κυβικών. Η τιμή κάθε λαχνού είναι 5 ευρώ. Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ παρουσία συμβολαιογράφου την Τετάρτη 25 Ιούνη (Θεμιστοκλέους 48, Αθήνα τηλ. 210.3844.853-4). Λαχνοί διατίθενται από όλες τις Επιτροπές Ειρήνης.

Δραστηριότητες Επιτροπών Ειρήνης

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, σήμερα Παρασκευή 21 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου, με θέμα «Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια», όπου θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για την ειρήνη στα Βαλκάνια» διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Αργυρούπολης την Κυριακή 23/3, στις 11.00 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης (Ολυμπίας 5, 5ο Δημοτικό). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

-- Εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια πραγματοποιεί η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας το Σάββατο 29 Μάρτη και ώρα 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Πρέβεζα city». Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Παπαναστάσης, συνταγματάρχης εν αποστρατεία και μέλος της ΚΕΘΑ.

Αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις

Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, από κοινού με το ΠΑΜΕ, το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών, πολιτιστικούς συλλόγους και εργατικά συνδικάτα της Πάτρας, καλούν τη Δευτέρα 24 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων, σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο και πορεία στο βρετανικό υποπροξενείο με κεντρικό σύνθημα «Εξω οι φονιάδες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη γειτονιά μας».

Αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις διοργανώνονται ακόμα στην Ελευσίνα, την Τετάρτη 26 Μάρτη και στη Λευκάδα, την Κυριακή 30 Μάρτη.

Ειρηνοδρομία στη Νίκαια

Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, αντιστασιακές οργανώνεις και μαζικοί φορείς της πόλης, υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας, την Κυριακή 30 του Μάρτη διοργανώνουν τη 18η Ειρηνοδρομία - Λαϊκό Αγώνα δρόμου «Μίμης Σεϊτανίδης» που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από το χώρο του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης (Μάνδρα Μπλόκου, Ηλιουπόλεως και Κιλικίας).

Στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν οι παρακάτω μαζικοί φορείς της πόλης: Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ, Σωματείο Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο ΦΟΙΝΙΞ», Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων και Απογόνων ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ, Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας, Μουσικός Ομιλος Νίκαιας, Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, Σύλλογος Κατοίκων Ασπρων Χωμάτων «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νίκαιας -Κορυδαλλού, Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδος Νίκαιας, ΑΦΜΟ (ΑΦΟΑΝ), ΟΦΟΝ, Ενωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, ΑΠΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» Δυτικής Αττικής, Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών ΑΟ Ιωνικός Νίκαιας, ΤΕ Προσκόπων Νίκαιας - Κορυδαλλού, Ενωση Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού, Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας, Γυμναστικός Σύλλογος Νίκαιας - Κορυδαλλού «Ο ΛΟΥΗΣ», ΑΦΜΟ «Κώστας Βάρναλης».

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές θα είναι σε δρόμους της πόλης με αφετηρία και τερματισμό το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 210.4278.256 και στο φαξ 210.4252.027.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Εκδήλωση για την Αμυνα και την Εξωτερική Πολιτική

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου με θέμα: «Εθνική Αμυνα και Εξωτερική Πολιτική της χώρας», με ομιλητή τον Αντώνη Κακκαρά, αρχιπλοίαρχο ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, όπου ήταν εντυπωσιακή η παρουσία νεολαίας, ο κεντρικός ομιλητής αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα, σχετικά με το θέμα, ζητήματα τα οποία κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων μέχρι τέλους, κάτι που υποχρέωσε τους διοργανωτές σε σημαντική χρονική παράταση της συζήτησης.

Προηγήθηκε σύντομος χαιρετισμός του προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου Θανάση Καλογερογιάννη, ο οποίος και ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο και τα καθήκοντα του φιλειρηνικού κινήματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Β. Παλαιολόγος και Ελ. Βουλβούλη από τη ΝΑΣ, ο Δ. Βουνάτσος, επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», ο Χ. Χατζηπαναγιώτης, δήμαρχος Αγιάσου και ο Ε. Χριστοδούλου δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο γραμματέας της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ Ηλίας Βουλβούλης και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την ερχόμενη Δευτέρα η αντιπολεμική συγκέντρωση

Αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 24 Μάρτη στις 7 το απόγευμα μπροστά στο Αμερικάνικο Προξενείο, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από την ημέρα έναρξης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κώστας Καζάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, ηθοποιός. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από τις 11 το πρωί.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν μαζικά και να απαιτήσουν «έξω οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια»! Να καταδικάσουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, έχει δώσει γην και ύδωρ στους ευρωνατοϊκούς συμμάχους και εταίρους της, δένει ακόμα περισσότερο τη χώρα στο άρμα των μακελάρηδων των Βαλκανίων.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της:«9 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, η σφαγή των λαών στα Βαλκάνια συνεχίζεται, οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου συνεχίζονται.

Πριν 9 χρόνια ήταν οι "έξυπνες βόμβες", οι "παράπλευρες απώλειες" των νοσοκομείων, των τρένων, των καμένων και διαμελισμένων κορμιών των παιδιών και του λαού της Γιουγκοσλαβίας, η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ στο όνομα της "εθνοκάθαρσης" του Μιλόσεβιτς...

Σήμερα είναι οι εθνικιστικές εξάρσεις, η μονομερής "ανεξαρτητοποίηση" του Κοσσόβου, οι νέες δυνάμεις κατοχής στα Βαλκάνια, ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Σε συμμετοχή στην εκδήλωση καλεί και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ