ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Αδιάρρηκτο μέτωπο για να σωθεί το κεφάλαιο

Αναγνώρισε την καθοριστική συμβολή του συνόλου των βουλευτών στη νομοθέτηση μέτρων που χρεοκοπούν τη λαϊκή οικογένεια

Ο Γ. Παπανδρέου εξήρε τη συμβολή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στον πόλεμο ενάντια στις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού
Ο Γ. Παπανδρέου εξήρε τη συμβολή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στον πόλεμο ενάντια στις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού
Να ξεπεράσουν τον εαυτό τους στη στήριξη και υλοποίηση των αντιδραστικών αποφάσεων, που η κυβέρνηση συνδιαμορφώνει με την τρόικα, κάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε χτεσινή της συνεδρίαση. Εναλλάσσοντας την τρομοκρατία προς τα λαϊκά στρώματα με την καλλιέργεια κάλπικων προσδοκιών, ο πρωθυπουργός:

  • Ζήτησε προσήλωση και αυστηρή συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην ψήφιση και υπεράσπιση των μέτρων που καταδικάζουν το λαό στη χρεοκοπία, με αιχμή τις αποφάσεις της ΕΕ στη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου: «Τι θα πει πολιτικό κόστος; Το καθήκον μας απέναντι στη χώρα είναι λιγότερο σημαντικό από την έδρα μας στη Βουλή; Πόσες φορές στην ιστορία της Ελλάδας λοιδορήθηκαν, πολεμήθηκαν όσοι είπαν απλώς την αλήθεια, όσοι ενόχλησαν συμφέροντα, όσοι δεν χάιδεψαν αυτιά; Μπορεί να έχασαν ή να κέρδισαν εκλογές, ακόμη και να πέθαιναν στην ψάθα, όμως, δικαιώθηκαν από την ιστορία. Αυτούς διδάσκουν οι δάσκαλοί μας στα σχολεία ως λαμπρά παραδείγματα πατριωτών, όχι όσους φυγομάχησαν», είπε ο Γ. Παπανδρέου, καλώντας τους βουλευτές «να αντιληφθείτε το εθνικό καθήκον που έχουμε να επιτελέσουμε. Οι στόχοι που έχουμε θέσει, οι στόχοι για τους οποίους έχουμε δεσμευτεί, είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι, απαιτούν άθλο».
  • Αναγνώρισε τη συμβολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο πέρασμα των έως τώρα φιλομονοπωλιακών μέτρων, επιβεβαιώνοντας ότι οι όποιες επιμέρους «διαφωνίες» και «ενστάσεις» είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και δεν αποτελούν στρατηγική εναντίωση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ: «Δεν δέχομαι να αμφισβητείται ούτε η βούλησή μας, ούτε η αυταπάρνησή μας, ούτε το δικό σας θάρρος, το θάρρος αυτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (...) Οι βουλευτές, σε όλη αυτή την πορεία, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν, με διαρκή συμμετοχή στη διαμόρφωση των πολιτικών μας και των νομοσχεδίων μας ειδικότερα (...) Σταθήκατε στο ύψος όλων των μέχρι τώρα προκλήσεων».
  • Κάλεσε εκ νέου σε συναίνεση τη ΝΔ, δείχνοντας πόσο αναγκαία γίνεται για το αστικό σύστημα η πιο επιθετική συμπόρευση των βασικών πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, για να συντριβεί ο λαός: «Στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχουμε να εφαρμόσουμε, μακάρι να είχαμε τη στήριξη και άλλων σοβαρών πολιτικών δυνάμεων. Μακάρι και άλλοι να έρθουν και να πουν "όχι" στο λαϊκισμό, στο χάιδεμα των αυτιών, μόνο και μόνο για να κερδίσουν εκλογικά ποσοστά. Μέχρι σήμερα, αυτό δεν έχει συμβεί».
  • Εβαλε απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης το σύνολο του λαού που στενάζει, δείχνοντας πόσο ενοχλητική και ανησυχητική για την πορεία του κυβερνητικού έργου είναι η λαϊκή πάλη και κυρίως αυτή που εκφράζεται οργανωμένα και ριζοσπαστικά από το ταξικό κίνημα: «Δεν θα μετατραπούμε από υπεύθυνο προοδευτικό πολιτικό κόμμα, σε συνδικάτο, είτε συντεχνιών, είτε άλλων συμφερόντων (...) Απέναντί μας είναι όσοι δεν μπορούν να αλλάξουν (...) Και ας προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα κοινωνικό κλίμα, επιχειρώντας να εκμεταλλευθούν τον πόνο των πολιτών και κάνοντας εύκολη αντιπολίτευση γι' αυτά που είμαστε υποχρεωμένοι να αποφασίσουμε, για να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα».
Πόλεμος με μέτρα, απειλές και κάλπικες προσδοκίες

Συνέχεια στο φαύλο κύκλο μέτρα - εκβιασμοί έδωσε ο Γ. Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη

Το ταξικό κίνημα πρωτοστατεί για να πάρει η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της παλλαϊκή απάντηση, με οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση
Το ταξικό κίνημα πρωτοστατεί για να πάρει η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της παλλαϊκή απάντηση, με οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση
Την ένταση του πολέμου που έχουν κηρύξει στο λαό κυβέρνηση και πλουτοκρατία ανήγγειλε με κάθε τρόπο ο Γ. Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη. Στις δημόσιες τοποθετήσεις του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, πρώτον, διαβεβαίωσε το κεφάλαιο, την τρόικα, τους ξένους και εγχώριους πιστωτές, ότι θα επιταχύνει τη λεηλασία του λαού και θα πάρει όσα μέτρα χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η συνοχή της «ευρωζώνης» και τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Δεύτερον, επανέλαβε ότι στόχος είναι να μετατρέψει τη χώρα σε ένα επενδυτικό Ελντοράντο, για την επένδυση συσσωρευμένων κεφαλαίων, με φτηνά εργατικά χέρια, ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και «προίκα» τη δημόσια περιουσία, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι υπόγειες συνεννοήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα μέσα στο Σαββατοκύριακο, για την επιβολή πρόσθετων μέτρων 1,7 δισ. ευρώ για τη μείωση του φετινού ελλείμματος στο 7,6%, όπως προβλέπει το μνημόνιο, κατέληξαν στην ανακοίνωση την Κυριακή του νέου χαρατσιού για το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας.

Ωστόσο, η λήψη πρόσθετων μέτρων είχε ήδη αποφασιστεί από την κυβέρνηση από το μεσημέρι της Παρασκευής. Το βράδυ της ίδιας μέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποιήθηκαν οι υπουργοί να βρίσκονται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου και αποφασίστηκε ομόφωνα το νέο φοροεισπρακτικό μέτρο.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις, εκτός από τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να τσακίσει το λαό, για χάρη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, αναδεικνύουν ταυτόχρονα ότι όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο θα κορυφώνονται οι αντιθέσεις στους κόλπους της ΕΕ, τροφοδοτώντας τον φαύλο κύκλο εκβιασμοί - μέτρα - απειλές σε βάρος του λαού που έχει χρεοκοπήσει.

Επαληθεύοντας την παραπάνω διαπίστωση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει κάθε απόφαση για να «μην απειληθεί η πατρίδα, όποιο και αν είναι το τίμημα» και να υλοποιηθεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου για ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας. «Η Ελλάδα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της, δεν θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα των προβλημάτων της Ευρωζώνης και των εθνικιστικών τάσεων ορισμένων κρατών», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

Κλιμακώνει την επέλαση

Η φράση του πρωθυπουργού «είμαστε σε κατάσταση πολέμου», παρότι συνοδεύτηκε από τις αποπροσανατολιστικές κορόνες περί «πατριωτικού αγώνα», μεταφράζεται σε κλιμάκωση της βάρβαρης επέλασης της κυβέρνησης, με μόνιμα μέτρα φτώχειας και εξαθλίωσης. Το αντιδραστικό πλαίσιο έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τόσο στην ομιλία το Σάββατο το βράδυ, όσο και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή.

Συγκεκριμένα:

  • Προανήγγειλε τη λήψη πρόσθετων φοροεισπρακτικών μέτρων και την προώθηση νέου γύρου διαρθρωτικών ανατροπών. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, είπε ότι «αν δεν είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, θα υπάρχουν πάντα διαρθρωτικές αλλαγές». Ομοίως, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι «ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι δυο κολασμένοι μήνες», για τον ελληνικό λαό.
  • Υπεραμύνθηκε της επιβολής «επιχειρησιακών συμβάσεων» στον ιδιωτικό τομέα, με μισθούς 500 ευρώ και την άμεση εφαρμογή της «εργασιακής εφεδρείας», που θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και απαντώντας σε σχετική «ερώτηση» του «Ρ», ο Γ. Παπανδρέου επιστράτευσε δυο υπουργούς για να στηρίξουν τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, αφού αντέστρεψε την πραγματικότητα ισχυρίστηκε: «Σε σχέση με τις συμβάσεις. Πρέπει να δούμε νομίζω κατάματα την πραγματικότητα (...) δυστυχώς, αυτό που συμβαίνει είναι να υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι δεν πληρώνονται ούτε καν τις αποδοχές τους. (...) Χρειάζεται μια επαναρύθμιση στην αγορά εργασίας, θα διευκολύνουμε τις Ειδικές Επιχειρησιακές Συμβάσεις, έτσι ώστε να υπάρχει και η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση και σε μικρές επιχειρήσεις». Αφού οι εργοδότες δεν πληρώνουν τους μισθούς, η κυβέρνηση τους δίνει τη δυνατότητα να τους μειώσουν. Σε σχέση με την «εργασιακή εφεδρεία» και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας ήταν κυνικός: «Βρισκόμαστε σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του κράτους, που προβλέπει περιορισμό των κρατικών δομών σε ποσοστό έως 30%»
  • Προσπάθησε να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες στο λαό. Ισχυρίστηκε προκλητικά ότι οι «θυσίες θα πιάσουν τόπο» και τα προγράμματα του «μνημονίου» και του «μεσοπρόθεσμου» είναι «σε καλό δρόμο» και η χώρα «μέσα στο 2012 θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα». Κι όλα αυτά για να κρύψει ότι ακόμα και αν εκπληρωθούν οι «δημοσιονομικοί στόχοι», θα έχουν αφήσει πίσω τους μόνο αποκαΐδια. Οι μειώσεις των μισθών, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και τα φορολογικά χαράτσια είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που επιβλήθηκαν για να μείνουν. Οσο για το «πρωτογενές πλεόνασμα» του προϋπολογισμού, αυτό θα κατευθυνθεί σε επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Δεσμεύτηκε για την παροχή νέων προνομίων και κινήτρων στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως και για το ξεπούλημα κρατικών υποδομών και του φυσικού πλούτου σε ξένα και ντόπια μονοπώλια.«Προχωράμε στην αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ φέρνουμε νέα κεφάλαια και τεχνογνωσία (...) Προχωρήσαμε στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου (...) Με το σχέδιο "Ηλιος", κάνουμε την Ελλάδα πρωτοπόρα παραγωγό ηλιακής ενέργειας, που θα εξαχθεί στη Βόρεια Ευρώπη. Ηδη, ενδιαφέρεται η Γερμανία και προσβλέπουμε σε επενδύσεις άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ».
  • Ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των τραπεζών. Θέλοντας, μάλιστα, να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, υποστήριξε ότι το κέρδος θα πάει στον Ελληνα φορολογούμενο. «Οποια τράπεζα χρειασθεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το κράτος, θα τη λάβει μέσα από κοινές μετοχές, ώστε το κέρδος της διάσωσής της να πάει σε κάθε Ελληνα φορολογούμενο».
  • Παρουσίασε το ανατριχιαστικό όραμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ «να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο» (!) αποκαλύπτοντας ότι η αντεργατική πολιτική της θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τις στρατιές των ανέργων.
  • Ανέδειξε για πολλοστή φορά την ανησυχία για τους αγώνες του λαού. Δήλωσε ότι «είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί μέχρι τέλους» με τα «συντεχνιακά μικροσυμφέροντα» που «εμποδίζουν τον ανταγωνισμό», για να συκοφαντήσει το ταξικό κίνημα και οποιονδήποτε μπαίνει εμπόδιο στην εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.
  • Κατέφυγε σε ακραίες κινδυνολογίες για να τρομοκρατήσει εργαζόμενους και συνταξιούχους, αποφεύγοντας να εγγυηθεί ότι θα πληρωθούν οι μισθοί και συντάξεις του Οκτωβρίου. Δήλωσε υποκριτικά ότι «γι' αυτό δίνουμε τη μάχη συνεχώς», επιδιώκοντας να γονατίσουν τα λαϊκά στρώματα μπροστά στα βάρβαρα μέτρα.
  • Αφησε ορθάνοιχτο το θέμα της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, στα πλαίσια της Συνταγματικής Αναθεώρησης.«Η μονιμότητα δεν είναι ταμπού», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου.

Εξάλλου στην τρίωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ενέκρινε το νέο χαράτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ υπουργών και του Ευ. Βενιζέλου για τους χειρισμούς του στις συνεννοήσεις με την τρόικα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες, υπήρξε πρόταση υπουργών για την επιβολή ενός ειδικού τέλους στους εφοπλιστές, προκειμένου να μετριαστεί η λαϊκή οργή, η οποία τελικά απορρίφθηκε.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδείες σε τόπους δουλειάς
  • Σήμερα Τρίτη, στις 9.30 π.μ., περιοδεία στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΗΣΑΠ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Αύριο, Τετάρτη 14/09, στις 11.45 π.μ., σε συγκέντρωση εργαζομένων στην εταιρεία «ΦΕΙΔΑΣ ΑΕ» θα μιλήσει ο Γιάννης Πάσουλας, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
  • Αύριο, Τετάρτη 14/09, στις 10 π.μ., περιοδεία στον ΟΠΕΓΕΠ με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Την Πέμπτη 15/9 στις 10 π.μ. περιοδεία στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου με επικεφαλής τον Γιώργο Κρητικό, γραμματέα της ΑΕ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του Κεντρικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
  • Την Παρασκευή 16/9 στις 12.30 μ.μ. περιοδεία στην ΕΡΤ με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εξω απ' την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και τα νέα μέτρα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Κυριακή υπογραμμίζει:

«Με γελοία επιχειρήματα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δικαιολογήσει την επιτάχυνση του σφαγιασμού των δικαιωμάτων του λαού, που διαπράττει μαζί με την τρόικα για να προστατευθεί η ευρωζώνη, η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, οι πιστωτές τραπεζικοί όμιλοι και κράτη. Σε αυτό το έγκλημα έχει την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ, του Καρατζαφέρη. Η αντιπολίτευσή τους επικεντρώνεται σε καθυστερήσεις και ανεπάρκειες.

Η πορεία προς το «ξέφωτο» του πρωτογενούς πλεονάσματος για το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλεί σε πατριωτική συστράτευση σημαίνει: Νέα πιο άγρια φοροεπιδρομή, εξαθλίωση των εργαζομένων, βάθεμα της κρίσης, συνεχή κρατική στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση παρουσιάζει ως νέο πρότυπο ανάπτυξης τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, τις κρατικές ενισχύσεις στις τράπεζες και τους ομίλους και την κατεδάφιση των εργατικών κατακτήσεων για την προσέλκυση επενδύσεων των εγχώριων και ξένων μονοπωλίων. Αυτός ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στην Ελλάδα και παντού, αποδείχτηκε καταστροφικός για το λαό, οδήγησε στη βαθιά κρίση υπερσυσσώρευσης, στην υπερχρέωση του κράτους και στην επιδείνωση της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει αυτός ο δρόμος είναι μια προσωρινή ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με νέες θυσίες για τους εργαζόμενους.

Με όλες τις τοποθετήσεις του ο πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει την άρχουσα τάξη ότι έχει τη διάθεση και την ικανότητα να υπερασπιστεί με όλα τα μέσα τα συμφέροντά της. Να κλιμακώσει την επίθεση στους μισθωτούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες. Τα ξεχωριστά μέτρα για κάθε κατηγορία αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας της αντιλαϊκής επίθεσης. Υπηρετούν τον ίδιο στόχο της διασφάλισης φθηνότερης εργατικής δύναμης και ικανοποιητικής κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο.

Τώρα που ο μύθος της "κοινοτικής αλληλεγγύης" της ΕΕ συντρίβεται και αποκαλύπτεται το αντιδραστικό πρόσωπό της, του φύλακα των κερδών και της εξουσίας των μονοπωλίων, της ανισόμετρης ανάπτυξης και των οξυμένων αντιθέσεων, είναι η ώρα ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Με ξεκάθαρο προσανατολισμό, για αποδέσμευση απ' την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία».

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Βραζιλία

Στη Βραζιλία μεταβαίνει ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου θα συμμετέχει εκ μέρους του Κόμματος σε σεμινάριο αφιερωμένο στα 140 χρόνια της Παρισινής Κομμούνας που θα πραγματοποιηθεί στο ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού του πανεπιστημίου. Επίσης, θα έχει διμερείς συναντήσεις με το ΚΚ Βραζιλίας και το Βραζιλιάνικο ΚΚ και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Βραζιλιάνικου ΚΚ με θέμα τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τις εμπειρίες από την πάλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το ΠΑΣΟΚ καυχιέται για την εξόντωση του λαού

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει:

«Ηρωισμός δεν είναι η εξόντωση του λαού για να σωθεί ο καπιταλισμός και η ευρωζώνη και ας μάθει τουλάχιστον ο πρωθυπουργός ότι η Ιστορία δεν υμνεί τους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας, γιατί αυτή τη γράφουν οι λαοί όταν σηκώνουν το κεφάλι και παλεύουν για το δίκιο τους».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη σήμερα Τρίτη 13 και αύριο Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Σήμερα, Τρίτη

6.30 μ.μ.: Θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ και της HELEXPO.

8 μ.μ.: Θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας στην πλ. Δημαρχείου στην Καλαμαριά.

Αύριο, Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη

10.30 π.μ.: Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αίθουσα 6.

1 μ.μ.: Θα επισκεφτεί τις αποθήκες της επιχείρησης «Μασούτης» στη Θέρμη και θα μιλήσει στους εργαζόμενους.

2.30 μ.μ.: Θα συναντηθεί με το σωματείο εργαζομένων της «Φιλκεράμ» και θα μιλήσει στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ετοιμάζουν βαριές αλυσίδες στο λαό

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιο που εξέδωσε το περασμένο Σάββατο σημειώνει:

«Είναι ανατριχιαστικό, αλλά αποκαλυπτικό για το πού οδηγούν το λαό, το ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια. Ολα τα άλλα που είπε δεν μπορούν να κρύψουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, τη βαθιά κρίση και τις αντιθέσεις τους στην ΕΕ, τις βαριές αλυσίδες που επιχειρούν να φορέσουν στο λαό για να τον καταδικάσουν μόνιμα στη φτώχεια και τη δυστυχία. Ο λαός έχει τη δύναμη να σωθεί από την πτώχευση, την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ για μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία των ριζικών αλλαγών, για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ