ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
Σελ. /32
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Σύγχυση και υστερία για τον "Απο"

ΑΓΚΥΡΑ - ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ - ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ. -

Νέα τροπή προσέλαβε η υπόθεση του επικεφαλής του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, καθώς ο ηγέτης του κουρδικού πολιτικοστρατιωτικού κινήματος βρίσκεται τις τελευταίες τρεις μέρες "εν κινήσει", λαμβάνοντας απορριπτικές απαντήσεις από διάφορες χώρες όσον αφορά την προσεδάφιση του αεροσκάφους του, και η τουρκική κυβέρνηση εκτόξευε κατηγορίες επί δικαίων και αδίκων.Το "γαϊτανάκι" δηλώσεων και διαψεύσεων άρχισε την Κυριακή, όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ εκτίμησε πως ο Οτσαλάν "επέστρεψε στην Ιταλία", από όπου είχε αναχωρήσει την 16η Ιανουαρίου μετά από τη μη παροχή πολιτικού ασύλου σ' αυτόν ή την έναρξη μιας δίκης σε βάρος του. Χθες ωστόσο, και προφανώς μετά από επικοινωνία Ρώμης - Αγκυρας διαμέσου διπλωματικών καναλιών, ο Ετσεβίτ αναίρεσε τη δήλωσή του αυτή. "Η πληροφορία που είχα προερχόταν από αξιόπιστες πηγές που γνωρίζουν, ή θα έπρεπε να γνωρίζουν, το θέμα. Ισως και αυτές να παραπλανήθηκαν", είπε. Σημαντικότερο, όμως, κατά τον ίδιο, είναι ότι "ο αρχιτρομοκράτης δε βρίσκει μέρος να κρυφτεί".

Νωρίς χθες το πρωί, όπως μετέδωσε το "Ρόιτερ", οι ολλανδικές αρχές αρνήθηκαν στο ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Κούρδο ηγέτη την άδεια να προσεδαφιστεί στο Ρότερνταμ. Στην πόλη βρίσκονταν περίπου 200 Κούρδοι οι οποίοι τον ανέμεναν, αλλά το αεροσκάφος δεν εισήλθε καν στον ολλανδικό εναέριο χώρο μετά από σχετικές οδηγίες.

Η Ολλανδή δικηγόρος Μπρίτα Μπόλερ δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο Οτσαλάν επιθυμούσε να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προκειμένου να υπάρξει "μεσολάβηση" για το Κουρδικό.

Ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπενκ Κόρθαλς αποκαλώντας τον Οτσαλάν "ανεπιθύμητο ξένο", είπε ότι η είσοδος δεν του επετράπη και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ούτε σε μελλοντικές προσπάθειες. "Θα αποδιωχτεί και την επόμενη φορά, κατά τον ίδιο τρόπο", δήλωσε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ προειδοποίησε (όπως και ο προκάτοχός του Μεσούτ Γιλμάζ είχε κάνει στην περίπτωση της Ιταλίας) ότι "αν κάποια κυβέρνηση καλωσορίσει τον Οτσαλάν, στην ουσία επικροτεί και καθίσταται συνένοχη των εγκλημάτων του".

Καθώς το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV μετέδιδε ότι ο Οτσαλάν "ενδέχεται να προσγειώθηκε στη Δανία", κυκλοφορούσαν φήμες για την έλευση του αεροσκάφους του στην Αθήνα και καλούνταν για διαβουλεύσεις ο Ελληνας πρεσβευτής στην Αγκυρα, Δημήτριος Νεζερίτης. Επισήμως η ελληνική ηγεσία αρνήθηκε την παρουσία του σε ελληνικό έδαφος.

Το "κυνήγι του τρομοκράτη", έγραψαν οι New York Times, δεν πρόκειται να λήξει, τουλάχιστον από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης. Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας διασαφήνισε ότι δεν πρόκειται να "αφεθεί" η υπόθεση.

Η "φημολογία" περί τον Οτσαλάν τον θέλει να πήγε στη Ρωσία, που διέψευσε ότι ζήτησε εκεί καταφύγιο μόλις εγκατέλειψε τη Ρώμη, στη Λευκορωσία, αργότερα ότι πήγε στο Λίβανο, μετά ότι βρέθηκε στο Ιράν, μετά στο Κουβέιτ. Προχθές στην Ιταλία. Και χθες στην Ολλανδία και την Ελλάδα...

Στην ίδια την Τουρκία, γινόταν γνωστό από πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας ότι ο εσωτερικός πόλεμος κατά του "αυτονομιστικού" και "τρομοκρατικού" ΡΚΚ συνεχιζόταν... "επιτυχώς": Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν έξι μέλη του PKK για την απώλεια τεσσάρων στρατιωτών σε συγκρούσεις χθες και σήμερα, στην ανατολική επαρχία του Τουντσελί.

ΝΟ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Πιέσεις για συμμετοχή στη σύνοδο του Ραμπονιγιέ
  • Ακαρπες διαφάνηκαν χτες οι πρώτες επαφές Αμερικανών και Ευρωπαίων μεσολαβητών με εκπροσώπους της ηγεσίας Κοσσοβάρων Αλβανών...
  • Το ΝΑΤΟ εμμένει στις απειλές για επέμβαση
  • Αντιφατικά τα μηνύματα της σερβικής κυβέρνησης. Την τελική απόφαση θα πάρει το κοινοβούλιο

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. -

"Τελευταία ευκαιρία για την ειρήνη", υποστηρίζει πως δίνεται στις αντιμαχόμενες πλευρές της κοσσοβάρικης κρίσης ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα που επανέλαβε και χτες τις γνωστές απειλές του για στρατιωτική δράση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην περιοχή. Την ίδια ώρα, οι επαφές Αμερικανών και Ευρωπαίων απεσταλμένων με στελέχη των αυτονομιστών ανταρτών στην Πρίστινα δε στέφονταν με πλήρη επιτυχία, καθώς φαίνεται πως δεν κατάφεραν - παρά τις πιέσεις τους - να αποσπάσουν χτες τη δέσμευση των τελευταίων πως θα μεταβούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Γαλλία για ειρηνευτικές συνομιλίες. Και η κυβέρνηση του Γιουγκοσλάβου Προέδρου, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς; Τα μηνύματα είναι αντιφατικά με μόνο βέβαιο το γεγονός πως την τελική απάντηση θα δώσει το σερβικό κοινοβούλιο, που θα συνεδριάσει εκτάκτως την ερχόμενη Πέμπτη...

"Επειδή το Κόσσοβο αντιπροσωπεύει ζωτικά συμφέροντα για τη Σερβία και το λαό της πρέπει να αποφασίσει το κοινοβούλιο για τη συμμετοχή μας ή μη στη διάσκεψη της Γαλλίας" είχε ανακοινώσει νωρίτερα η σερβική κυβέρνηση. Ωστόσο, το Βελιγράδι δεν είχε καταστήσει σαφές έως αργά χτες εάν η προγραμματισμένη συνεδρίαση του κοινοβουλίου θα αποφασίσει υπέρ ή κατά της συμμετοχής στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Πάντως, το "Ασοσιέιτετ Πρες" παρατηρούσε πως τη μερίδα του λέοντος στο κοινοβούλιο έχουν οι βουλευτές του Βόγισλαβ Σέσελι, οι οποίοι πέρσι είχαν, σε ανάλογη συνεδρίαση, αποφασίσει κατά της ξένης μεσολάβησης στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου. Επιπλέον, συγκεχυμένα ήταν τα μηνύματα που έστελναν προς διάφορες κατευθύνσεις στελέχη της σερβικής κυβέρνησης.

Ο αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, Βουκ Ντράσκοβιτς,δήλωσε χτες ότι"η πιθανή απάντηση θα είναι θετική" στο εάν θα σταλεί γιουγκοσλαβική αντιπροσωπεία στο Ραμπουιγιέ. Παρόμοια στάση πήρε με άρθρο της η φερόμενη ως ανεξάρτητη εφημερίδα "Ντάνας" του Βελιγραδίου, που προέβλεψε πως η σερβική αντιπροσωπεία θα μεταβεί τελικώς στη Γαλλία.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Πολίτικα" του Βελιγραδίου, εξήρε την απόφαση των "ίσων μέτρων και σταθμών" της Ομάδας Επαφής για την "ίση μεταχείριση Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών", στηλιτεύοντας, απ' την άλλη, την τακτική απειλών του ΓΓ του ΝΑΤΟ για επέμβαση στο Κόσσοβο... τον οποίο και χαρακτήρισε "εκπρόσωπο" των αυτονομιστών ανταρτών.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Βόγισλαβ Σέσελι,είπε ότι ο Μιλόσεβιτς χρειάζεται "χρόνο", για να μελετήσει την πρόταση της συνόδου συνομιλιών, δηλώνοντας παράλληλα ότι η συνάντηση θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στη Σερβία και όχι στη Γαλλία.

Χωρίς άμεσο αποτέλεσμα οι επαφές Αμερικανών και Ευρωπαίων

"Ποτέ δε θα ήθελα να χρησιμοποιήσω ταυτόχρονα στην ίδια φράση τις λέξεις"αισιοδοξία" και "Βαλκάνια", αλλά πιστεύω ότι έχουμε μία πολύ καλή διαδικασία" δήλωσε σιβυλλικά ο Αμερικανός απεσταλμένος, Κρίστοφερ Χιλ μετά από συνομιλίες που είχε χτες με εκπροσώπους των Κοσσοβάρων Αλβανών ηγετών, συμπεριλαμβανομένου και του Αντέμ Ντεμάτσι, στελέχους του αυτονομιστικού"Απελευθερωτικού Στρατού του Κόσσοβου". Οσον αφορά τον Ντεμάτσι,ο τελευταίος αποχώρησε μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Χιλ και τον απεσταλμένο της ΕΕ, Βούλφανγκ Πέτρις, χωρίς να προβεί σε κάποια δήλωση. Να σημαίνει αυτό πως οι αυτονομιστές θα πουν "όχι" στη συνάντηση της πόλης Ραμπονιγιέ; "Κάθε άλλο", υποστήριξε ανώνυμος Αμερικανός διπλωματικός αξιωματούχος που τόνισε το γεγονός πως στη χτεσινή συνάντηση ο Ντεμάτσι δεν αρνήθηκε κατηγορηματικά την πρόσκληση για συνομιλίες.

Ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι "τα περισσότερα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν θετικά".

Και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ;Αυτός, μιλώντας χτες στη Γερμανία, επανέλαβε την ετοιμότητα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου για την ανάληψη δράσης στο Κόσσοβο, χαρακτηρίζοντας την πρόταση για συνομιλίες στη Γαλλία ως "την τελευταία ευκαιρία για την πραγματοποίηση συνομιλιών που θα τερματίσουν την τραγωδία" στην περιοχή.

Ο ΝΑΤΟικός στρατηγός, Κλάους Νάουμαν,υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι οι ξένες δυνάμεις εδάφους "είναι ο μόνος τρόπος για να στραφούν προς ειρηνευτική συμφωνία οι αντιμαχόμενες πλευρές", εφόσον αυτές συμφωνήσουν με την παρουσία ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο Κόσσοβο.

Μέρος στη σεναριολογία περί ΝΑΤΟικής επέμβασης στο Κόσσοβο, πήρε χτες η κυβέρνηση της Βουλγαρίας.Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Πέταρ Στογιάνοφ στη γερμανική εφημερίδα "Μπέρλινερ Μόργκενποστ", η Σόφια θα προσφέρει υποστήριξη στο ΝΑΤΟ στην περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης κατά της Γιουγκοσλαβίας.

"Είμαι πεπεισμένος ότι η διεθνής κοινότητα θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να επιτύχει ειρηνική επίλυση στη σύγκρουση του Κοσσυφοπεδίου. Και τούτο, άλλωστε, είναι εκείνο που ζητούν όλες οι γειτονικές χώρες", είπε ο Στογιάνοφ, επαναλαμβάνοντας επί τη ευκαιρία και το αίτημα της χώρας του να της δοθεί η ιδιότητα του κράτους - μέλους της "Συμμαχίας", όποτε κριθεί ότι πληροί τα αναγκαία κριτήρια ένταξης...

  • Αγνωστοι εκτόξευσαν το βράδυ της Κυριακής χειροβομβίδα σε εστιατόριο της Πρίστινας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αλβανός και να τραυματιστούν άλλοι δύο. Το ίδιο 24ωρο, άλλοι τρεις Αλβανοί τραυματίστηκαν στο χωριό Ντόνιε Γκοντάντσε και άλλοι δύο σέρβοι αστυνομικοί στο Γκόρνιγιε.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Προειδοποιητικών απεργιών συνέχεια...

ΒΟΝΝΗ.-

Δεύτερη προειδοποιητική απεργία πραγματοποίησαν, χτες, οι εργάτες των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ επαναλήφτηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ενωση Μεταλλεργατών, του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, και τους εκπροσώπους της εργοδοσίας. Την ίδια στιγμή, δυο εξέχοντες οικονομολόγοι έσπευσαν να υπερασπιστούν τις θέσεις των εργοδοτών και να επιρρίψουν ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση, "επειδή άφησε το περιθώριο στους εργαζομένους να πιστέψουν ότι υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις".

Παρέλυσαν και χτες όλες οι μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αφού οι εργάτες εγκατέλειπαν σταδιακά, από βάρδια σε βάρδια, τις θέσεις τους. Η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση έγινε στην Κολωνία, όπου 11.000 εργάτες της "Ford" άφησαν τα πόστα τους και πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες.Την ίδια στιγμή, επαναλαμβάνονταν στη Βρέμη οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους συνδικαλιστές και στην εργοδοσία για τη νέα συλλογική σύμβαση, η οποία θα έχει αντίκτυπο σε 3,4 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα των βιομηχανιών μετάλλου, ηλεκτρισμού και στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι διαπραγματευτές της Ενωσης Μεταλλεργατών επιμένουν στη θέση τους για αύξηση 6,5% επί των μισθών του 1998, ενώ η εργοδοσία επιμένει σε μισθολογική αύξηση της τάξης του 2% και στην παροχή ενός εφάπαξ ποσού ύψους 0,5% επί των ετήσιων αποδοχών, από όσες βιομηχανίες εκτιμούν ότι έχουν τη δυνατότητα να το χορηγήσουν. Οι εκπρόσωποι της Ενωσης κατέστησαν σαφές ότι αν δεν επιτευχθεί συμφέρουσα συλλογική σύμβαση μέχρι την 11η του Φλεβάρη, οι μεταλλεργάτες θα προχωρήσουν σε συνολικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στο πλευρό της εργοδοσίας έσπευσαν να ταχθούν δύο εξέχοντες Γερμανοί οικονομολόγοι, ο Herbert Hax, πρόεδρος του ανεξάρτητου κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων και ο Lutz Hoffman, διευθυντής του λεγόμενου προοδευτικού γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών. Και οι δύο υπογράμμιζαν ότι τα αιτήματα της Ενωσης Μεταλλεργατών είναι "ανέφικτα", γιατί θα πλήξουν την προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης τόσο για ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης που έχει πέσει στο 2% από το 2,8% το 1998, όσο και για αντιμετώπιση της ανεργίας που έχει φθάσει το 10,9%. Μάλιστα, ο Hax επέρριψε ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση του Καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ, γιατί - όπως ισχυρίστηκε - "προέβαλε τη θεωρία ότι αν γίνουν μισθολογικές αυξήσεις θα ενισχυθεί η ζήτηση και κατά συνέπεια θα αυξηθεί και η βιομηχανική παραγωγή, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα στους εργαζόμενους να πιστεύουν ότι είναι εφικτές οι μισθολογικές αυξήσεις". Ο πρόεδρος των Εργοδοτών των Βιομηχανιών Μεταλλεργατών Βέρνερ Στούμπφε, πάντως, έσπευσε να ευχαριστήσει τους δύο οικονομολόγους, που "δικαίωσαν τις θέσεις και τις απόψεις της εργοδοσίας".

Παρ' όλα αυτά, η Ενωση Μεταλλεργατών επιμένει στο αίτημά της και υποστηρίζει ότι και την περασμένη χρονιά, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τη συλλογική σύμβαση, είχε αποδεχτεί μικρές αυξήσεις, με την προϋπόθεση ότι με τον τρόπο αυτό θα καταπολεμηθεί η ανεργία, κάτι που δεν επιτεύχθηκε. Επιπλέον, τονίζουν ότι οι εργάτες στη βιομηχανία, επί χρόνια, δεν καρπώθηκαν τίποτε από την αύξηση που παρουσίασαν τα κέρδη των βιομηχανιών και υπογραμμίζουν ότι η πρόταση των εργοδοτών για παροχή εφάπαξ ποσού 0,5% επί του ετήσιου μισθού, εφόσον η διεύθυνση της εκάστοτε βιομηχανίας κρίνει ότι έχει τη δυνατότητα να το παρέχει, σημαίνει ότι οι μισθολογικές αυξήσεις των εργατών θα εξαρτώνται από τα κέρδη και τις διαθέσεις της εργοδοσίας.

Οι οπλισμένοι του λεγόμενου "Απελευθερωτικού Στρατού" σε δράση

Οι οπλισμένοι του λεγόμενου Απελευθερωτικού Στρατού σε δράση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οσο πιο μακριά γίνεται...

"Μακριά" από την υπόθεση Οτσαλάν επιδιώκει να σταθεί η ελληνική κυβέρνηση, καθώς δεν επιθυμεί να "διαταράξει" τις σχέσεις της με τη Δύση και, κυρίως, θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο το ανέβασμα των τόνων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ετσι, λοιπόν, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από την πρώτη στιγμή που "κυκλοφόρησαν" οι φήμες για αίτημα του Οτσαλάν να έρθει στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει σχετικό αίτημα. Το ίδιο επανέλαβε και ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, ο οποίος συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση δε θεωρεί σκόπιμη ούτε ωφέλιμη την έλευση Οτσαλάν στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη στιγμή που η φημολογία απλωνόταν στην Αθήνα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ελληνα πρεσβευτή στην Αγκυρα για να ζητήσει ενημέρωση και - προφανώς - για να υπογραμμίσει τη δυσφορία της ακόμη και στη "σκέψη" να δοθεί άδεια στον ηγέτη του ΡΚΚ. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο Ελληνας πρεσβευτής, αν και δεν έπεισαν την Αγκυρα, ήταν σαφείς και υπογράμμιζαν πως η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να επιτρέψει στον Οτσαλάν να εισέλθει σε ελληνικό έδαφος.

Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωναν ότι ενδεχόμενη άφιξη του Οτσαλάν στην Αθήνα δε βοηθά στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κουρδικού προβλήματος με πολιτικά μέσα. Προσπάθεια την οποία συμμερίζεται απόλυτα η Αθήνα. Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν, επίσης, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η Ελλάδα να αποτελέσει εμπλεκόμενο μέρος στην υπόθεση Οτσαλάν, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση το Κουρδικό θα βρεθεί στο λαβύρινθο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, γεγονός που δεν ωφελεί ούτε την Αθήνα ούτε την υπόθεση των Κούρδων.

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Αναζητούνται τρόποι τερματισμού των ταραχών

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Τρόπους για την αποκατάσταση της τάξης στις ταραγμένες ανατολικές επαρχίες της Ινδονησίας ζήτησε χτες από τους υπουργούς της κυβέρνησής του ο Πρόεδρος Τζ. Μπ. Χαμπίμπι. Επίκεντρο των επικείμενων επισκέψεων των υπουργών θα είναι η πόλη Αμπόν της επαρχίας Μαλούκου όπου ξέσπασαν πρόσφατα οι αιματηρές ταραχές μεταξύ των κοινοτήτων Χριστιανών και Μουσουλμάνων...

Οι ταραχές στην Αμπόν και αρκετά γειτονικά νησιά, που μαίνονται από τις αρχές του μήνα, έχουν μέχρι τώρα προκαλέσει το θάνατο 65 ατόμων, την πανικόβλητη φυγή 12.000 άλλων και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές που λέγεται πως ξεπερνούν τα 60.000.000 δολάρια.

Οι υπουργοί που θα μεταβούν στην Αμπόν είναι οι αρμόδιοι για ζητήματα δημοσίων έργων, θρησκευτικών υποθέσεων, κοινωνικών υποθέσεων, δασών, υγείας και γεωργίας.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέα φονική ενέδρα παραστρατιωτικών

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Δύο μέλη οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δολοφόνησαν την Κυριακή ένοπλοι παραστρατιωτικοί στο Πουέρτο Τριούνφο της Κολομβίας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τους Πολιτικούς Κρατουμένους, μέλη της οποίας ήταν τα θύματα, τρεις ένοπλοι υποχρέωσαν τους Χούλιο Γκονζάλες και Χεσούς Πουέρτα να κατέβουν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ. "Αυτή η πράξη δείχνει τη συστηματική βία κατά της Επιτροπής για την Αλληλεγγύη προς τους Πολιτικούς Κρατούμενους και τις λοιπές οργανώσεις της χώρας" σημείωσε η Οργάνωση σε σχετική ανακοίνωσή της. Οι προχτεσινές δολοφονίες ήταν το τελευταίο κρούσμα μίας σειράς πολιτικών δολοφονιών στις οποίες προβαίνουν οι παραστρατιωτικοί σε διάφορες περιοχές της Κολομβίας.

Ο γερμανός καγκελάριος Γ. Σρέντερ με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Χ. Σολάνα

Ο Γερμανός καγκελάριος Γ. Σρέντερ με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Χ. Σολάνα

Απο τις χτεσινές κινητοποιήσεις των γερμανών εργαζομένων

Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις των Γερμανών εργαζομένων



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ