ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Απρίλη 2024
Σελ. /40
Ξεχωριστή στιγμή η συνάντηση με το Συνδικάτο Εργαζομένων στην «Amazon»

RIZOSPASTIS

Ξεχωριστή στιγμή στην περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις ΗΠΑ ήταν η εγκάρδια συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον Chris Smalls, πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην «Amazon» (Amazon Labor Union) και τα μέλη της διοίκησης, που τον υποδέχτηκαν πολύ ζεστά, με χειροκροτήματα και συνθήματα, στα γραφεία του Σωματείου στο Staten Island.

Εκ μέρους της διοίκησης του Συνδικάτου της «Amazon» στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη οι Claudia Ashterman, Arlene Kingston, Tristan Lion Dutchin, Danielle Hayden, Gerald Bryson, Jordan Glowers, Derick Palmer, Rinna Cummings και Mena Shuler.

Αφού ξενάγησαν την αντιπροσωπεία του Κόμματος στα γραφεία, ενημέρωσαν για τη δράση του σωματείου για μισθούς και δικαιώματα, ασφάλιση και συνταξιοδότηση, κατάργηση του συστήματος «βαθμολόγησης» - αξιολόγησης (rate system), μεγαλύτερα διαλείμματα και αποζημιώσεις, «πάλη που δεν σταματάει ποτέ ενάντια σε μια τέτοια εταιρεία όπως η "Amazon"», αλλά και για την προσπάθεια ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι να οργανωθούν στο σωματείο - το οποίο αριθμεί πάνω από 8.000 μέλη μόνο στην εγκατάσταση του αεροδρομίου JFK - ακόμη περισσότεροι να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της πάλης.

Πάλη που διεξάγεται μέσα σε ένα «υπερσύγχρονο» κάτεργο, με την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της πιο άγριας εκμετάλλευσης και φοβερής εντατικοποίησης, με την εταιρεία να δίνει... 5λεπτα διαλείμματα ακόμα και σε εργαζόμενους με προβλήματα όρασης, σε «εγκαταστάσεις χτισμένες σαν φυλακές χωρίς καν εξαερισμό», με συνεχή εργατικά ατυχήματα, όπως υποδηλώνει και το τηλέφωνο που έχουν οι συνδικαλιστές στα μπλουζάκια τους ώστε οι εργαζόμενοι να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά, χωρίς καν δικαίωμα για αναρρωτική άδεια, πέρα από 10 ώρες τον χρόνο (!), με τους εργαζόμενους να απολύονται και να επαναπροσλαμβάνονται συνεχώς μετά από 3 μήνες.


RIZOSPASTIS

Περιέγραψαν ακόμη τον ανελέητο πόλεμο που δέχεται το σωματείο από την εργοδοσία, έχοντας εξαπολύσει «θεούς και δαίμονες» απέναντί τους, με συνεχείς μηνύσεις, αγωγές, λάσπη και συκοφαντίες, απολύσεις, από μια εταιρεία που «επισήμως έχει πολιτική ότι μπορεί να αλλάζει πολιτική οπότε θέλει», με συνεχείς απαγορεύσεις στη δράση τους, για να βάλει εμπόδια στην επαφή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στις πάνω από 16 βάρδιες που υπάρχουν.

Απασχόλησαν, ακόμη, ο πόλεμος στην Παλαιστίνη, οι μεγάλοι αγώνες που αναπτύσσονται στις ΗΠΑ από εργαζόμενους και φοιτητές ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και τη στήριξη που παρέχουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως η «Amazon», στο κράτος του Ισραήλ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος χάρισε στο σωματείο την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» και του «Οδηγητή» για τον Κομματικό - Επαναστατικό Τύπο, όπως και ένα αντίγραφο αρχαίου ακροκέραμου, ευχαρίστησε για την υποδοχή, επισήμανε ότι τα προβλήματα των εργαζομένων παντού είναι κοινά, ενώ εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς το σωματείο της «Amazon», τονίζοντας ότι η πρωτοπόρα δράση που αναπτύσσει, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, δείχνει τον δρόμο της οργανωμένης διεκδίκησης των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.


RIZOSPASTIS


RIZOSPASTIS


RIZOSPASTIS


Ζεστή υποδοχή στην Αστόρια για την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

RIZOSPASTIS

Δεκάδες χιλιάδες Ελληνες ομογενείς κατοικούν ακόμη στην ελληνική συνοικία της Αστόρια, και μπορεί να το διαπιστώσει κανείς σε κάθε του βήμα όπου ακούς Ελληνικά. Εκεί βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, ο οποίος είχε μια ζεστή υποδοχή από τους Ελληνες ομογενείς, που τον σταμάτησαν για να τον χαιρετίσουν και να ανταλλάξουν μαζί του μια κουβέντα, να του πουν ότι παρακολουθούν τις παρεμβάσεις του Κόμματος έστω κι από μακριά, να ευχηθούν καλή επιτυχία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε επιχείρηση με υλικά δόμησης, είδη μεταλλουργίας, κιγκαλερίας και ξυλείας, όπου ο ιδιοκτήτης της τον ξενάγησε στους χώρους της, περιγράφοντας τις δραστηριότητες της επιχείρησης, ενώ δεν έλειψαν και οι αναμνήσεις από τις σπουδές και τη ζωή στην Ελλάδα. Ευχήθηκε στον Δ. Κουτσούμπα καλή επιτυχία για τις επερχόμενες εκλογές, ενώ ο ίδιος τους ευχήθηκε να έχουν δύναμη και επιτυχίες.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ βρέθηκε ακόμη σε εστιατόρια και μαγαζιά εστίασης. Συζήτησε με τους ιδιοκτήτες τους που τον ενημέρωσαν για τις επιχειρήσεις τους, πολλές από αυτές δεύτερης και τρίτης γενιάς, για το έως και σήμερα πολυπληθές ελληνικό στοιχείο στην περιοχή και φυσικά για την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ ευχήθηκαν στον Δ. Κουτσούμπα καλή επιτυχία ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.


RIZOSPASTIS

Ο Δ. Κουτσούμπας ευχήθηκε σε όλους να έχουν δύναμη, υγεία και επιτυχίες.


RIZOSPASTIS


Στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού

RIZOSPASTIS

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στην Αστόρια επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, και ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, είχε την ευκαιρία να μάθει για την πολύ σημαντική δράση του κέντρου, μια πραγματική νησίδα πολιτισμού και κέντρο αναφοράς για την ομογένεια στην καρδιά της Αστόρια. Για πάνω από 50 χρόνια το κέντρο ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις, παραχωρώντας μάλιστα και τη θεατρική αίθουσά του σε άλλους συλλόγους που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα εύρεσης χώρων, φιλοξενεί μια πλούσια βιβλιοθήκη, διοργανώνει συναυλίες, οργανώνει μαθήματα, μέχρι και θεάτρου σκιών!

Την αντιπροσωπεία του Κόμματος υποδέχτηκαν εκ μέρους του Κέντρου ο πρόεδρος Ηρακλής Κρεμμύδας, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μπεργιελές, τα μέλη του ΔΣ Θανάσης Τζουβέλης, Κώστας Λουρδάς, Noreen Nelson.

Δώρισαν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μια πετρογραφία του Αστέριου Ματάκου, με τίτλο «Η σκέψη στο κεφάλι του Λένιν», ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ ο Δ. Κουτσούμπας δώρισε στο Κέντρο τη συλλογή της «Σύγχρονης Εποχής» με κάρτες από την εξορία και τις φυλακές.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ