ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οργιο νοθείας της ΠΑΣΚΕ στην Καλαμπάκα

Κατασκευάζει σωματεία και παράγει νόθους αντιπροσώπους με στόχο την αλλοίωση των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Οι εργαζόμενοι να αποδοκιμάσουν και να καταδικάσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που αποδεδειγμένα δε διστάζει σε τίποτα
Οι εργαζόμενοι να αποδοκιμάσουν και να καταδικάσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που αποδεδειγμένα δε διστάζει σε τίποτα
Σε όργιο νοθείας έχει προχωρήσει η ΠΑΣΚΕ στην Καλαμπάκα της Θεσσαλίας, κατασκευάζοντας σωματεία και παράγοντας νόθους αντιπροσώπους, δείχνοντας, και με αυτό τον τρόπο, το αληθινό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και της συνδικαλιστικής τους παράταξης. Το θέμα φέρνει στην επιφάνεια με αναλυτικό δελτίου Τύπου της η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Το ΠΑΜΕ, στην ανακοίνωσή του, επισημαίνει:

«Οργια της ΠΑΣΚΕ στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ με την κατασκευή σωματείων και την παραγωγή νόθων αντιπροσώπων για την αλλοίωση των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα με σκοπό να παρουσιάσει αύξηση των δυνάμεων της!!!

Θέλουν να "πείσουν" τους εργαζόμενους ότι τι κι αν το ΠΑΣΟΚ "λιανίζει" δικαιώματα και κατακτήσεις σπρώχνοντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερο τμήμα του λαού, η ΠΑΣΚΕ ανεβαίνει, συσπειρώνει και κερδίζει!!

Βιομηχανία νοθείας - απάτης και σαπίλας.

Να ποιο είναι το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ το "Σωματείο" (Πανθεσαλλικό Σωματείο Υπαλλήλων) με 921 ψηφίσαντα μέλη, στις αρχαιρεσίες του τον Δεκέμβρη του 2009, με 37 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο, (Σωματείο με μέλη συνταξιούχους ΤΕΒΕ - Δημοσίων Υπαλλήλων - ΟΓΑ - εργαζομένων που δεν ξέρουν ότι είναι μέλη και έχουν ψηφίσει κλπ.) είναι ο τροφοδότης για την επιχείρηση παραγωγής νόθων αντιπροσώπων.

Στις 22/1/2010 πάντα στην Καλαμπάκα, το νεοσύστατο Σωματείο στις επισιτιστικές επιχειρήσεις και στα τουριστικά επαγγέλματα εμφανίζει 581 ψηφίσαντα μέλη και 23 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο από τους οποίους οι 5 αντιπρόσωποι ήταν οι ίδιοι και στο Πανθεσαλλικό Σωματείο. Εχουμε ράμματα για τη γούνα και των υπολοίπων 18.

Η μεγάλη όμως πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους ήταν στην ίδρυση του Συνδικάτου Μετάλλου Τρικάλων με έδρα την Καλαμπάκα όπου και η ΜΑΦΙΑ θα έτριβε τα μάτια της.

Στις 22/9/10 συζητήθηκε η αίτηση για αναγνώριση του Σωματείου και στις 1/10/10 δημοσιεύτηκε!! (σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις καθυστερούν μήνες).

Το "Σωματείο" καταχωρήθηκε στις 18/11/10 στο Βιβλίο του Πρωτοδικείου Τρικάλων. Στις 22/11/10 τρεις εργάσιμες μέρες αργότερα, συνήλθε η Εφορευτική Επιτροπή στις 10 π.μ. που είχε εκλεγεί την ίδια μέρα. Παρέλαβε τις υποψηφιότητες, τις έλεγξε και στις 10.30 ξεκίνησε η ψηφοφορία. Δηλαδή στις 22/11/2010 μέχρι τις 10.00 το πρωί συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση!!, διαπιστώθηκε απαρτία!! και συγκροτήθηκε σε σώμα!!! Εγιναν οι εργασίες και αποφασίστηκε σε ποιες δευτεροβάθμιες οργανώσεις θα εκπροσωπείται με μυστική ψηφοφορία.!!!

Στις 10 π.μ. η Εφορευτική Επιτροπή αναλαμβάνει και στις 10.30 ξεκινά η ψηφοφορία. Την ίδια πάντα μέρα μέχρι τις 18.30 ψήφισαν 352 μέλη!!! (1 περίπου λεπτό της ώρας έκαστος) σε τρεις διαφορετικές κάλπες για ΔΣ - ΕΚ - ΠΟΕΜ!!!

Η ψηφοφορία συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα μέχρι τις 19.00 μ.μ., όπου προσήλθαν ακόμη 14 μέλη. Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία (στις 19.00 μ.μ.) συνεδριάζει το ΔΣ το οποίο δεν έχει εκλεγεί ακόμη και συνέρχεται σε Σώμα!!!

Η αθλιότητα δεν έχει πάτο

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία Μετάλλου έδωσαν μάχη να αποκλειστούν οι σύνεδροι του συγκεκριμένου "Σωματείου". Αλλά ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ τους νομιμοποίησαν.

Στην συνέχεια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να αποκαλύψουν την "επιχείρηση" νοθείας. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Οι 4 από τους 5 που αιτούνται για την ίδρυση Σωματείου είναι ήδη εκλεγμένοι και στελέχη του Πανθεσσαλικού αλλά και του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού, ψηφίσαντες και εκλεγμένοι σε διάφορα όργανα ακόμα και στου Εργατικού Κέντρου.

Τα 8 από τα 20 ιδρυτικά μέλη του "Σωματείου Μετάλλου" είναι ήδη εκλεγμένα στελέχη και συμμετέχουν και σε άλλα Σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο. Το ΔΣ, οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν σε Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ταυτοχρόνως αξιώματα και σε άλλα σωματεία. Αλλά το κυριότερο που προέκυψε είναι ότι από τους 366 δήθεν ψηφίσαντες στο "Σωματείο Μετάλλου" οι πραγματικοί ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και επομένως οι μισθωτοί είναι ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, και αυτοί δεν είναι σίγουρο ότι είναι μεταλλεργάτες!! Που σημαίνει με ψεύτικα στοιχεία, με ανύπαρκτους εργαζόμενους ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ!!

Οι δικαστικοί λειτουργοί που εκτέλεσαν χρέη δικαστικών αντιπροσώπων είναι συνένοχοι, αφού στήριξαν και έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτή την αθλιότητα των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ».

Θέλουν εργατικό κίνημα υποταγμένο

«Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός επιδιώκει να κρατάει στα χέρια του τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αυτούς τους μηχανισμούς και με αυτούς τους άθλιους τρόπους. Γιατί θέλουν εργατικό κίνημα συμβιβασμένο, υποταγμένο. Για να σπέρνουν τη μοιρολατρία και τη συναίνεση. Για να περνούν πιο εύκολα και χωρίς κραδασμούς οι αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να αποδοκιμάσουν και να καταδικάσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που αποδεδειγμένα δε διστάζει σε τίποτα προκειμένου να κρατά χειραγωγημένους και σε ομηρία τους εργαζόμενους.

Τα συνδικάτα να δουλέψουν για την οργάνωση της εργατικής τάξης στα ταξικά συνδικάτα. Να βελτιώσουν τη λειτουργία τους, να είναι το δεύτερο σπίτι των εργαζομένων, το αποκούμπι τους. Να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ταξική αντίληψη στους χώρους δουλειάς. Τα συνδικάτα να είναι ζωντανά κύτταρα συλλογικής δράσης, αποφάσεων και συσπείρωσης. Οργανωμένης ανυπακοής στην αντεργατική θύελλα. Είναι μεγάλη συμβολή και προϋπόθεση στην αντεπίθεση του εργατικού κινήματος η συνεχής προσπάθεια για την αλλαγή συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να παλέψουν με όλη τους τη δύναμη ενάντια στην αντεργατική πολιτική και αυτούς που την εφαρμόζουν».


Πατριδογνωμόνιο
Η ζύμη των τριαντάρηδων

Υπάρχει μια γενιά, οι σημερινοί 30άρηδες, που τείνει να χαθεί κυριολεκτικά, έχοντας συνθλιβεί όχι μόνον απ' τις ραγδαίες εξελίξεις, αλλά κι από την ταχύτητά τους. Είναι η γενιά που δεν προλαβαίνει να σκεφτεί, αδυνατεί να σχεδιάσει και, προπάντων, δεν πρόλαβε να αφομοιώσει την εμπειρία τεράστιων προαναγγελθέντων γεγονότων με εξέχουσα βαρύτητα, όπως ο πόλεμος κι εν τέλει η εξάρθρωση της Γιουγκοσλαβίας.

Είναι η γενιά που έμεινε απλησίαστη από τις πολιτικές πρωτοβουλίες, για λόγους που δεν χωράνε στην παρούσα στήλη, ποτισμένη με ψευδαισθήσεις και παροράματα, πολύ καλά εκπαιδευμένη, αλλά εξειδικευμένα μονοδιάστατα.

Τώρα γεμίζει τα πεζοδρόμια με τη στάμπα του άνεργου συμβασιούχου. Αδυνατεί να ακουμπήσει σε γεννήτορες με σφαγμένα δικαιώματα και συκοφαντημένους ως βολεμένους ή λαμόγια. Η γενιά των 30+ είναι αμήχανα απογοητευμένη. Εμεινε ξαφνικά σταματημένη στην επιβίωση, ενώ είχε την ψευδαίσθηση του κατακτητή της ζωής. Γυμνή από ιδεολογία, με συνήθειες βαρίδια, όπως η σχετικά εύκολη κατανάλωση, ενίοτε με αθροισμένα μεταπτυχιακά, αλλά κανέναν ποιητή ή τραγουδοποιό ικανό να εκφράσει τους νταλκάδες και τα βάσανα της εποχής της, αυτή η χρυσή ηλικιακά για κάθε κοινωνία νεότης «σωφρονίζεται» βίαια από δυνάστες που διδάχτηκε να θεωρεί «φυσικά» αφεντικά, προϊστάμενους, βύσματα, κύκλους, γνωριμίες και σπανίως παρέες, συναδέλφους, συντρόφους.

Εζησε έναν πόλεμο στη γειτονιά της και της είπαν ότι δεν θα της πειράξει το σπίτι. Είδε πολλήν τηλεόραση κι ώσπου να χωθεί για τα καλά στο πιο ευρύχωρο διαδίκτυο, συνήθισε να ανταλλάσσει μηνύματα για το αίμα που χύνεται, να βαριέται λέξεις όπως ο ιμπεριαλισμός, να προσαρμόζεται σε εθελοντισμούς που πλουτίζουν το βιογραφικό της. Είναι οι σημερινοί τριαντάρηδες που θεώρησαν εφικτή μονιμότητα εκείνο το άθλιο υβριδικό σλόγκαν του Ανδρέα Παπανδρέου «μη πόλεμος» κι έγινε γυαλιστερά μικροαστική, συνειδητά σχεδόν αυτοευνουχισμένη από τα υψηλά πετάγματα του νου και της συλλογικής συνείδησης. Προσέλαβε μετανάστες κι ύστερα άρχισε να φοβάται την ...επένδυσή της. Ξακρίστηκε σε προάστια, ταξίδεψε με κάρτες κι έχασε την πόλη και το σπίτι της.

Τώρα, άοπλη απέναντι στον πόλεμο που μπήκε σπίτι της και στην ψυχή της, δεν έχει χρόνο να κατανοήσει όσα ζει, τον εφιάλτη της τον αντιμετωπίζει με χάπια ή φυγή και όσους συνομήλικους ξέφυγαν απ' το «σιδέρωμα» τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς. Προλεταριοποιούμενη τάχιστα μισεί την εργατική τάξη, ωσάν να είναι όχι συνείδηση αλλά προορισμός της. Θα κάνει τα πάντα για να μείνει στον αφρό ως ανώτερη τάξη και ...εποχική φυλή. Είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Φοβάται ακόμα να στρατευθεί σε κοινούς σκοπούς, συντηρητικοποιείται με δανεικό λεξιλόγιο κι αβίωτη προσπαθεί να ζήσει ένα βίο αβίαστο με διλήμματα που δεν μπορεί να απαντήσει κι ας ξέρει ότι είναι τεχνητά.

Αυτή τη γενιά, της αποχής, της ...διαδικτυακής πρωτοβουλίας που όμως γίνεται γνωστή όταν ασχοληθούν μαζί της οι 50άρηδες και 60άρηδες κατέχοντες αστοί, είναι ζυμάρι χωρίς μαγιά. Αν δεν στηριχτεί τώρα που ζορίζεται, αν δεν καταφέρουμε να την πείσουμε να βάλει στο λαϊκό κορβανά των αγώνων τα όσα ξέρει και μπορεί, δε θα μπορέσουμε φοβούμαι να την αντιμετωπίσουμε πολιτικά παρά θρηνώντας σε δέκα χρόνια. Αζυμη ζύμωση δεν υπάρχει.

ΥΓ: Το σλόγκαν σε τοίχο συνοψίζει: «Μη βάζεις ζάχαρη στα σκατά. Δε θα γίνουν μαρμελάδα».


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ