Κυριακή 6 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εκθεση για τα εγκλήματα του Χίτλερ

ΜΟΝΑΧΟ.-

Τουλάχιστον 90.000 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί μέχρι τώρα στο Μόναχο, την έκθεση για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχτηκαν από τον στρατό του Χίτλερ και η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Φαίνεται ότι οι αντιδράσεις των τοπικών συντηρητικών πολιτικών και των νεοναζί προς την έκθεση αυτή, προσέλκυσαν περισσότερο κόσμο, ενώ σε προηγούμενες εκθέσεις σε 16 γερμανικές και αυστριακές πόλεις είχε δεχτεί συνολικά 130.000 επισκέπτες.

Εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου του Μονάχου ανακοίνωσε ότι κατά μέσο όρο 2.000 άνθρωποι επισκέπτονται την έκθεση καθημερινά. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς είναι προετοιμασμένοι να σταθούν για ώρες στην ουρά.

Σημειώνεται ότι το Μόναχο είχε ιδιαίτερη σημασία για τους ναζί του Χίτλερ, οι οποίοι είχαν απονείμει στην πόλη αυτή τον τίτλο της "Πρωτεύουσα του Κινήματος".

Στην έκθεση, εκτίθενται φωτογραφίες και επιστολές από στρατιώτες που επιβεβαιώνουν ότι ο τακτικός στρατός, η Βέρμαχτ, όπως επίσης και οι μονάδες των Ες Ες, έφεραν ευθύνη για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχτηκαν, καθώς μετείχαν σε μαζικές δολοφονίες εβραίων και άλλες βιαιοπραγίες.

Οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, εταίροι στον συνασπισμό του καγκελάριου Χέλμουτ Κολ, τάχθηκαν εναντίον της έκθεσης, όπως και οι τοπικές ομάδες των νεοναζί, ενώ αριστερές ομάδες πραγματοποίησαν διαδηλώσεις εναντίον τους.

Η έκθεση θα μεταφερθεί στη Φρανκφούρτη μετά το Σαββατοκύριακο, ενώ θα εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις έως το τέλος του 1999.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ