Παρασκευή 3 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Προφυλακίζονται Μελισσανίδης - Καρράς

...Αλλά ο πρώτος βρίσκεται ασθενής σε νοσοκομείο και ο δεύτερος διαφεύγει στο εξωτερικό

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν οι επιχειρηματίες, τέως ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδης και Ι. Καρράς,που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση λαθρεμπορίου πετρελαίου. Υστερα από τη δημοσίευση χτες το πρωί αποσπάσματος του βουλεύματος 298/96 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, εκδόθηκαν από την εισαγγελία εντάλματα σύλληψης των δύο πρώην συνεταίρων στην ανεφοδιαστική εταιρία "Πετρέλαια Αιγαίου",που όμως δεν ήταν δυνατόν να εκτελεστούν.

Κι αυτό γιατί ο Δ. Μελισσανίδης από προχτές βρίσκεται στην εντατική μονάδα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, καθώς τις τελευταίες μέρες πριν την έκδοση της απόφασης υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ενώ ο Ι. Καρράς έχει φύγει από τη χώρα εδώ και λίγο καιρό και βρίσκεται, λέγεται, στην Ευρώπη. Ο τελευταίος από χτες το μεσημέρι καταζητείται ενώ ο Μελισσανίδης νοσηλεύεται πλέον φρουρούμενος. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι τόσο σε αθλητικούς όσο και σε δικαστικούς κύκλους οργιάζουν οι φήμες ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ εισήχθη στο νοσοκομείο μόνον για να αποφύγει την προφυλάκιση.

Σαράντα έξι ολόκληρες μέρες χρειάστηκε το τριμελές δικαστικό συμβούλιο για να μελετήσει τη δικογραφία και να αποφανθεί επί της προφυλάκισης των δύο επιχειρηματιών, καθυστέρηση που δεν είναι συνηθισμένη. Πάντως το συμβούλιο αποφάσισε τελικά χτες την προφυλάκισή τους, κρίνοντάς τους ως ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, ύποπτους φυγής από τη χώρα και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, μέσω των ξεχωριστών εταιριών εμπορίου καυσίμων, που διαθέτουν μετά τη διάλυση το 1995 της κοινής τους εταιρίας "Πετρέλαια Αιγαίου".

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ανακριτής, είχε αφήσει ελεύθερους μετά την απολογία τους, στις 18 Μάρτη τους δύο επιχειρηματίες, γιατί αν και υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις για συμμετοχή τους στο λαθρεμπόριο, δε θεώρησε "πολύ πιθανό να τις επαναλάβουν στο μέλλον, αφού είχε κλείσει η εταιρία τους", έστω και αν και οι δύο συνέχιζαν να δραστηριοποιούνται στο εμπόριο πετρελαίου από διαφορετικές εταιρίες.

Οι Μελισσανίδης - Καρράς κατηγορούνται ότι μέσω των "Πετρελαίων Αιγαίου", από τις 7 Γενάρη έως τις 4 Απρίλη 1994, είχαν διακινήσει στην αγορά μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, που εμφάνιζαν ότι χρησιμοποιήθηκε σε εικονικούς ανεφοδιασμούς 35 ποντοπόρων πλοίων - τα οποία δεν έφτασαν ποτέ στο λιμάνι του Πειραιά - ζημιώνοντας κατά 267.000.000 δραχμές το δημόσιο από διαφυγόντες φόρους και δασμούς. Να σημειώσουμε ότι η έρευνα συνεχίζεται για όλο το διάστημα που λειτούργησε η εταιρία, από το 1992 ως τις αρχές του 1995.

Επίσης χτες προφυλακίστηκαν με το ίδιο βούλευμα οι τελωνειακοί υπάλληλοιΣ. Μερκουλίδης και Γ. Αλεξανδρόπουλος,οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς με τις υπογραφές τους βεβαίωσαν τους ψεύτικους ανεφοδιασμούς στα 35 πλοία, συνεργώντας στο λαθρεμπόριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ