Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αθώοι όλοι για το χουντογλέντι!

Αθώους κήρυξε το Α/βάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τους οκτώ αστυνομικούς, μεταξύ των οποίων και δύο πρώην αστυνομικούς διευθυντές, που συμμετείχαν στο χουντογλέντι, το οποίο διοργανώθηκε στο πεδίο βολής της Θέρμης την Πρωτομαγιά του 1993. Το δικαστήριο, βάσει "αντικειμενικών κριτηρίων", όπως δήλωσαν τα μέλη του, δέχτηκε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι μετείχαν σε... εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς επίσης πως αποτελεί παράδοση στα γλέντια των αστυνομικών να πυροβολούν στον αέρα! Ενώ καταλυτική αποδείχτηκε και η μαρτυρία του Αλβανού, που εμφανίζεται να βαπτίζεται μέσα σε λασπόνερα, ο οποίος κατέθεσε πως ήταν... ένα παιχνίδι με φίλους.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, παράβασης καθήκοντος, άσκοπων πυροβολισμών και της απλής συνεργίας στις παραπάνω κατηγορίες.

Την κατηγορία της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης αντιμετώπιζαν οι Π. Κοτρουμπής και Κ. Σύρρας,της απλής συνεργίας τέως αστυνομικός διευθυντής Σ. Κουτρουμάνης και ο Ν. Κελλίδης,που προχώρησαν σε εικονική βάπτιση δύο Αλβανών σε παρακείμενο ποτάμι. Ενώ πέντε ακόμη, μεταξύ των οποίων και ο Σ. Κουτρουμάνης, αντιμετώπιζαν την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών στον αέρα με τα υπηρεσιακά περίστροφα, ενώ χόρευαν υπό τους ήχους τραγουδιών που υμνούσαν το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απρίλη.

Στη δίκη παρουσιάστηκε ο Νίκος Τάσης,ένας εκ των δύο Αλβανών, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε εικονική βάπτιση αλλά "πλατσουρίζανε στα νερά" παίζοντας μαζί με τους άλλους και αυτό ήταν κάτι που έγινε με τη θέλησή του, αφού ήταν παλιός γνώριμος με τους αστυνομικούς και επισκεπτόταν επί "δύο χρόνια" το πεδίο βολής.

Το δικαστήριο δέχτηκε επίσης τη γνωμάτευση των εμπειρογνωμόνων τεχνικών της ΕΤ-1, οι οποίοι έκαναν λόγο για πλαστό βίντεο, αφού, όπως δηλώνουν στο έγγραφό τους, οι σκηνές που προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ είναι προϊόν μετεγγραφής που έχει υποστεί επεξεργασία και αλλοίωση με ψηφιακή μονταζιέρα. Ενώ οι φράσεις από γνωστό χουντικό τραγούδι που ακούγονται έχουν υποστεί μοντάζ μια και η εικόνα δεν εναρμονίζεται με τον ήχο. Μοντάζ... φαίνεται ότι έχει υποστεί και το πηλήκιο που φορούσε ο πρώην διευθυντής της Αστυνομίας, το οποίο έφερε το χουντικό εθνόσημο. Επίσης το δικαστήριο τούς κήρυξε αθώους για τους άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα λόγω αμφιβολιών.

Ο Σ. Κουτρουμάνης αλλά και οι υπόλοιποι αστυνομικοί μετά την αθώωσή τους δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα σκευωρίας και ότι αδίκως έγινε μείζον πολιτικό ζήτημα, αφού όπως αποδείχτηκε δεν υπήρξε κανενός είδους αδίκημα και όλες οι κατηγορίες ήταν κατασκευασμένες για πολιτικούς λόγους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ