Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
Αρχισαν οι απολογίες

Μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πλέον του ενός έτους, άρχισαν χτες οι απολογίες για την υπόθεση κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μάλιστα σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου «περί καταχραστών δημοσίου χρήματος» (1608/50).

Οι 18 κατηγορούμενοι είναι οι πρώην πρυτάνεις Αιμ. Μεταξόπουλος και Δ. Κώνστας, οι πρώην αντιπρυτάνεις Π. Γετίμης και Κ. Παπαθανασόπουλος, οι υπάλληλοι Παντείου Αν. Κουτσοδημητρόπουλος, Μ. Αραπαντώνη, Μ. Παπαδοκωστάκης, Βλ. Βεηκοντής, Δ. Καπερώνης, Χ. Μπούτσικος, Γ. Γράψας, οι ιδιώτες Σ. Γρατσάνης, Γ. Γρατσάνης, Ν. Πολύζος, Γ. Μπακογιάννης, Π. Ορφανός, Ν. Λαβδαίος, καθώς και η Σ. Καπετανάκη, επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι 18 κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν περίπου 2 δισ. δραχμές την περίοδο 1992-1998 και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφίας και άλλα αδικήματα.

Ο πρώτος που απολογήθηκε είναι ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Δ. Κώνστας, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και απέδωσε την υπόθεση σε εσωτερικές συγκρούσεις των καθηγητών του Πανεπιστημίου. Ο πρώην πρύτανης χαρακτήρισε ως σοβαρό πρόβλημα το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα στελέχη του Λογιστηρίου ήταν πτυχιούχοι, αλλά όχι σε οικονομικό αντικείμενο και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος ουδέποτε αναμείχθηκε στο έργο των οικονομικών υπηρεσιών, ενώ πρόσθεσε ότι γινόταν έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ