Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΑΓΙΟ «ΣΑΜΙΝΑ»
Ο δύτης που έψαξε πρώτος το πλοίο δεν είναι καθαρός...

Νέα εξέλιξη στην έρευνα για το ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», καθώς μετά από τον έλεγχο των ποινικών μητρώων των δυτών Ν. Λαμπράκου και Β. Δημητριάδη προέκυψε κώλυμα για τον πρώτο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει τις έρευνες στο «κουφάρι» του πλοίου.

Συγκεκριμένα, με ειδική αναφορά της Εισαγγελίας Πειραιά προς τον ανακριτή Σύρου, αναφέρεται ότι ο Ν. Λαμπράκος βαρύνεται με σοβαρές κατηγορίες και καταδίκες για κλοπές σε βαθμό κακουργήματος. Αναφορικά με τον Β. Δημητριάδη, αν και αυτός φέρεται αναμεμειγμένος με υποθέσεις κλοπών, δεν προκύπτει - σύμφωνα με την Εισαγγελία Πειραιά - κώλυμα ώστε να μην συμμετάσχει στις έρευνες.

Η παραπάνω εξέλιξη καταδεικνύει σοβαρότατες ευθύνες σε όλους όσοι γνώριζαν ότι οι δύο δύτες και ιδιαίτερα ο Ν. Λαμπράκος βαρύνονταν με τόσο σημαντικές κατηγορίες και παρ' όλα αυτά επέμεναν από την πρώτη στιγμή να κάνουν αυτοί τις έρευνες για το ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», με όλα τα ενδεχόμενα για απόκρυψη ή και αλλοίωση στοιχείων στο κουφάρι του πλοίου. Ο ίδιος ο Ν. Λαμπράκος έκανε χτες, με δήλωσή του στους δημοσιογράφους, καθαρό τον προσανατολισμό της έρευνας που κάνει. Δήλωσε με νόημα ότι το γεγονός της απομάκρυνσής του από την υπόθεση του ναυαγίου «δε θα αλλάξει την πορεία του πλοίου». Δηλαδή, να μην περιμένει κανείς ότι μπορεί να βρεθούν στοιχεία που να μαρτυρούν μηχανική βλάβη...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ