Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Νέα καμπάνια για τους πέντε Κουβανούς πατριώτες

Μια νέα καμπάνια βρίσκεται σε εξέλιξη για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών αγωνιστών που βρίσκονται για 11η χρονιά φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή υπερασπίστηκαν τη χώρα απέναντι στις σχεδιαζόμενες επιθέσεις στην Κούβα από τις αντικουβανικές ομάδες που λειτουργούν ανενόχλητα στο Μαϊάμι.

Η Διεθνής Επιτροπή για την Απελευθέρωση των Πέντε προωθεί μια νέα καμπάνια σε όλο τον κόσμο, η οποία προβλέπει την αποστολή επιστολών στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, τον υπουργό Δικαιοσύνης και άλλους εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης, καθώς και στα μέλη του Κογκρέσου και μέσα ενημέρωσης, ζητώντας να εξετάσουν την υπόθεση των «5» και να τους απελευθερώσουν αμέσως.

Οι συγκεκριμένες κάρτες, που θα κυκλοφορήσουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των ΗΠΑ θα αναγράφουν τη φράση του τότε γερουσιαστή Ομπάμα κατά την προεκλογική του εκστρατεία «Ναι, μπορούμε», με την απαίτηση της απελευθέρωσης των πέντε ηρώων.

Καταλήγοντας η έκκληση σημειώνει πως «υψώνουμε τη φωνή μας ώστε να θέσουν οι ΗΠΑ τέλος σε αυτή την τρομερή αδικία: Οι πέντε αθώοι βρίσκονται μια δεκαετία στη φυλακή. Είναι ώρα να επιστρέψουν στις οικογένειές τους και την πατρίδα τους».

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Γενάρη οι συνήγοροι των «5» κατέθεσαν προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, με αίτημα να αγνοηθούν οι προηγούμενες αποφάσεις - που θέτουν βαριές ποινές φυλάκισης - και να διατάξουν νέα δίκη για τους πέντε Κουβανούς. Η απάντηση από το δικαστήριο αναμένεται την άνοιξη, και εάν γίνει δεκτή η προσφυγή, τότε η ακροαματική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ