Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις για το Σοσιαλισμό στο Λονδίνο

Στις 12 και 13 Δεκέμβρη. Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος

Ο τάφος του Καρλ Μαρξ στο Λονδίνο, όπου την Κυριακή 13/12 θα καταθέσει στεφάνι η ΚΟ Βρετανίας του ΚΚΕ
Ο τάφος του Καρλ Μαρξ στο Λονδίνο, όπου την Κυριακή 13/12 θα καταθέσει στεφάνι η ΚΟ Βρετανίας του ΚΚΕ
Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα το Σοσιαλισμό διοργανώνει στο Λονδίνο η ΚΟ Βρετανίας του ΚΚΕ, στις 12 και 13 Δεκέμβρη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Σάββατο 12 Δεκέμβρη

Στις 7 μ.μ., στο παροικιακό κέντρο, στο Wood Green, αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι με ζωντανή ορχήστρα.

  • Κυριακή 13 Δεκέμβρη

-- Στις 12 μ., κατάθεση στεφανιού στον τάφο του Μαρξ.

-- Στις 2 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη του Μαρξ, στην αίθουσα εθελοντών του Ισπανικού Εμφυλίου, θα γίνει πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και η αναγκαιότητά του σήμερα», με ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στους χώρους του μουσείου, όπου βρίσκεται και το γραφείο του Λένιν, όταν έμεινε στο Λονδίνο.

Στο κάλεσμά της, η ΚΟ Βρετανίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Εμείς πιστεύουμε απόλυτα - και δεν έχουμε χάσει καθόλου την πίστη και την πεποίθησή μας - στην αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, αλλά κυρίως στην επικαιρότητά του. Και αναγκαίος, και απόλυτα επίκαιρος είναι. Για μας ο σοσιαλισμός δεν είναι απλώς ένα όραμα, είναι σκοπός της πάλης μας. Δεν το έχουμε κρύψει από κανέναν και από καμιά ότι δεν περιοριζόμαστε στην πάλη για να αποσπάσει ο λαός κάποια μέτρα ανακούφισης στα άμεσα και καθημερινά προβλήματά του.

Αναμφισβήτητα αυτό το κάνουμε, είναι υποχρέωσή μας. Ταυτόχρονα, όμως, μας ενδιαφέρει ο αγώνας του λαού να δημιουργήσει προϋποθέσεις, να πειστεί η πλειοψηφία του λαού ότι δεν πρέπει να περιορίζεται σε διεκδίκηση ορισμένων άμεσων μέτρων, που στις μέρες μας και αυτά δεν υλοποιούνται, αλλά πρέπει να διεκδικήσει βαθιές αλλαγές για να μπουν σε δρόμο λύσης τα καθημερινά του προβλήματα, για να μπορεί να μιλάει για σχεδιασμούς και για οράματα στο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ