Τρίτη 27 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Το 63% δηλώνει ότι ζούσε καλύτερα το 1989

Ενάντια στα αντικομμουνιστικά μέτρα το 57%

Οπως μεταδίδει το ρωσικό «REGNUM», το Ρουμανικό Ινστιτούτο Εκτίμησης και Στρατηγικής (IRES) πραγματοποίησε δημοσκόπηση στην οποία το 41% δήλωσε πως θα ψήφιζε τον Νικολάε Τσαουσέσκου εάν αυτός συμμετείχε στις προσεχείς εκλογές. Επίσης στην ίδια δημοσκόπηση το 63% δήλωσε πως ζούσε καλύτερα το 1989, όταν ανατράπηκε το καθεστώς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ρουμανίας, ενώ μόλις το 23% δήλωσε πως σήμερα ζει καλύτερα από τότε.

Να σημειωθεί πως στη Ρουμανία, με το νόμο 51/1991, άρθρο 3, που αφορά την «εθνική ασφάλεια», επιβάλλονται βαριές ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα για την ίδρυση ή στήριξη του ΚΚ. Στη δημοσκόπηση, τα μέτρα αυτά και την παραπέρα ενίσχυσή τους στηρίζει το 13%, ενώ αντιτίθεται στην αντικομμουνιστική νομοθεσία το 57% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση έγινε την περίοδο από 21 έως 23 Ιούλη (κι ενώ η Ρουμανία βιώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της ένταξης στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ) και σ' αυτήν πήραν μέρος 1.460 πολίτες ηλικίας άνω των 18 χρονών. Το όρια του στατιστικού λάθους, που έδωσε η εταιρεία, είναι της τάξης του 2,7%.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ