Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Πλαστογραφούσαν τα αρχεία επί Γκορμπατσόφ και Γιέλτσιν

Οπως γράφει στην ιστοσελίδα «Στολέτιγιε» ο Ρώσος ιστορικός Βλαντισλάφ Σβέντ, το θέμα της πλαστογράφησης των ιστορικών ντοκουμέντων πήρε άλλη τροπή ύστερα από τη δημοσίευση τον Απρίλη στην ιστοσελίδα του Ρωσικού Αρχείου των έγχρωμων αντιγράφων ντοκουμέντων που αφορούσαν την υπόθεση του «Κατίν». Ακολούθησε μεγάλη αναταραχή στις αρχές Ιουνίου, μετά τις δηλώσεις του πρώην γενικού εισαγγελέα της ΕΣΣΔ, σημερινού βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), Βίκτορ Ιλιούχιν, πως διαθέτει πληροφορίες για την κατασκευή το 1992 πλαστών εγγράφων για το Κατίν. Ο Ιλιούχιν επικαλέστηκε μαρτυρίες και παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στα ρωσικά κρατικά αρχεία εκείνης της περιόδου ρίχτηκαν εκατοντάδες πλαστά «ιστορικά ντοκουμέντα» και εκατοντάδες άλλα πλαστογραφήθηκαν, μέσω της αναπαραγωγής τους και της καταχώρησης σ' αυτά διάφορων διαστρεβλωμένων πληροφοριών. Οπως αναφέρει ο Βλαντισλάφ Σβεντ υπήρχαν και πολύ χοντροκομμένα πλαστά ντοκουμέντα, όπως η συμφωνία του 1939 την οποία δήθεν υπέγραψαν οι αρχές ασφαλείας της ΕΣΣΔ με την Γκεστάπο.

Ο Βίκτορ Μπαράνετς, στρατιωτικός σχολιαστής της εφημερίδας «Κομσομόλσκαγια πράβντα» αποκάλυψε ένα ακόμα πλαστό έγγραφο με υπογραφή του Λ. Μπέρια, Λαϊκού Επιτρόπου για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, το οποίο φαίνεται να κατασκευάστηκε για να παρουσιαστεί η κομματική και κρατική ηγεσία της ΕΣΣΔ ως κατώτερη των περιστάσεων, στις παραμονές της ναζιστικής επίθεσης. Πρόκειται για μια επιστολή του Μπέρια προς τον Στάλιν, που υποτίθεται ότι υπογράφτηκε από αυτόν στις 21 Ιουνίου του 1941, δηλαδή μια μέρα πριν τη ναζιστική επίθεση στην ΕΣΣΔ. Στη συγκεκριμένη επιστολή ο Μπέρια επιμένει στην ανάκληση του Σοβιετικού Πρέσβη Ντεκανόζοφ από το Βερολίνο, κατηγορώντας τον για διοχέτευση αποπροσανατολιστικών πληροφοριών, αφού δήθεν «βομβάρδιζε» την υπηρεσία του με πληροφορίες για την εισβολή που ετοιμάζουν οι Γερμανοί κατά της ΕΣΣΔ, ενώ, σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, ο Μπέρια δεν πίστευε σε κάτι τέτοιο.

Ο έλεγχος της επιστολής έδειξε πως πρόκειται για πλαστό έγγραφο, επειδή ήδη από τις 3 Φλεβάρη του 1941 το Λαϊκό Επιτροπάτο των Εσωτερικών Υποθέσεων είχε διαχωριστεί σε δυο χωριστές επιτροπές: μια επιτροπή αυτής των Εσωτερικών Υποθέσεων, μ' επικεφαλής τον Μπέρια και μια άλλη της Λαϊκής επιτροπής κρατικής ασφάλειας, όπου υπάγονταν η εξωτερική κατασκοπία, μ' επικεφαλής τον Μερκούλοφ. Αυτό σημαίνει πως στις 21 Ιουνίου του 1941 ο Μπέρια δεν έχει καμιά σχέση με την εξωτερική κατασκοπία κι ο Ντεκανόζοφ δεν θα μπορούσε να τον «βομβαρδίζει» με «αποπροσανατολιστικές» πληροφορίες.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η μαζική παραχάραξη των κρατικών αρχείων της ΕΣΣΔ ξεκίνησε την περίοδο του Γκορμπατσόφ και συνεχίστηκε την περίοδο του Γέλτσιν.


Ι.Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» από τη ζωή ο Β. Ιλιούχιν(2011-03-21 00:00:00.0)
Στον «αέρα» η αντισοβιετική εκδοχή για το Κατίν(2010-12-10 00:00:00.0)
Νέα στοιχεία στο φως που καταρρίπτουν την Γκεμπελική προπαγάνδα(2009-09-22 00:00:00.0)
Ο Γιούρι Σλομπόντκιν για την υπόθεση Κατίν(2009-03-15 00:00:00.0)
Το Κατίν, ο Γκαίμπελς και ο «Αλφα»(2009-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ