Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«Νίκη» Μουμπάρακ από τη διαδικασία - παρωδία

ΚΑΪΡΟ.--

Σαρωτική νίκη, στιγματισμένη από εκτεταμένη νοθεία, εκβιασμούς, χρηματισμό και παραποίηση στοιχείων, εξασφάλισε στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, την Κυριακή, το κυβερνών Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα στην Αίγυπτο, «κερδίζοντας» 419 από τις 508 έδρες του Κοινοβουλίου. Το κόμμα του Χόσνι Μουμπάρακ διαθέτει πλέον την απόλυτη πλειοψηφία, μετά τις εκλογές, αποτέλεσμα που ήταν αναμενόμενο μετά την αποχώρηση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και του Wadf, λόγω της ευρείας νοθείας που σημειώθηκε, ενώ 70 έδρες καταλαμβάνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές και 15 έδρες η αντιπολίτευση.

Την όλη διαδικασία το ΚΚ Αιγύπτου είχε από την αρχή χαρακτηρίσει παρωδία και δε συμμετέσχε.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις αναλυτών που χαρακτηρίζουν το Κοινοβούλιο που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες το πλέον «παράνομο» στην ιστορία της Αιγύπτου.

Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να καταδικάζουν τα αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας φαινόμενα εκτεταμένης νοθείας και τις δύο Κυριακές, ενώ οι αρχές αναφέρουν ότι «κατέγραψαν τις καταγγελίες» και θα τις «διερευνήσουν», ισχυριζόμενες ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ